На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 62 177
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Положението ще се затяга. Това отваряне на границата/премахване на карантината ще е само до края на сезона в ТР. Там няма спад на заразените. Сватбите са забранени в затворени салони, засега само на открито, като е забранено на сватбата да има храна и да е повече от 1 ч / 2 ч. в зависимост от района. В някои райони е забранено на сватбите да има маси, а в други където е разрешено, се сяда през 3 човека. Аз и затова бих избързала с отиването, защото очаквам бързо да влязат старите по-строги мерки.
Преди 2 седмици пътувахме за Дидим. По пътя на три места(двете в европейската част, едната в азиатската) видяхме сватби. Бяха в часовете между 22,00 и 01,00 часа. Нито хората бяха прави, без да са насядали по маси и столове, нито бяха седнали през трима, а и едва ли сватбите бяха започнали след 21,00 часа, та да продължават до това време на денонощието.

Ако отворят границата и пуснат екскурзиите, тръгвам. Че ММ след 18 часово шофиране не ще да чуе скоро за Турция Joy
Вики, тези новини са от вчера и отпреди няколко дни. Турският език ми е майчин и следя и новините в Турция. Още повече, че племенницата ми ще има сватба на 19 септ. в Турция. Така че новината ми не е измислена.

# 151
  • Варна
Вещичке, , ако правилно съм чела и слушала, по време на ИС отпаднаха изискванията спрямо завръщащи се от други трети страни, така че не мисля, че това е определящо.
По принцип смятам, че тези изисквания конкретно от наша страна са цинизъм. Дори в момента не мисля, че положението в Турция е по-зле от тук, а ние искахме тестове даже когато имахме по 200-300 заразени срещу около 1000 там, на фона на над 12 пъти по-многобройно население.
Та, други са факторите, поради които може и да не свалят ограниченията.

# 152
  • Пловдив
Беличке, силно се надявам това, което си мисля да не е така, всичко да се оправи и скоро да отскоча набързо до Одрин, нямам търпение. А дано ...

# 153
Здравейте от Сиде, Анталия! На почивка сме и не съм много в темата, но съм си набелязала доста неща за купуване. Като за начало ще овършеем близкия Новамол в Манавгат и ще заредя с лекарства 😄

# 154
Севгито, понеже чета, че следиш от турска страна как е, попадала ли си на информация да са задължителни маските на открито? Вчера пристигнахме в Чанаккале и нощуеахме там на път за Кушадасъ, днес сме в Измир пак за една нощувка, ами навсякъде навън хората са с маски. Вчера дори полицаи забелязаха на улицата едни хора с маски като лигавници и ги подканиха да си ги сложат както трябва. Та се чудя дали е пожелателно или задължително...
А иначе - животът си върви като преди, само маските напомнят, че нещо не е обичайно, но пак си се съ ират, вечер са пълни улиците с хора, магазини бол... Ние сменяме плана и последната и нощувка, която трябваше да е в Одрин на връщане, ще я направим пак в Чанаккале, откъдето о ще на пазарувам за България.

# 155
Рали, наскоро писах, че има глоба 900 ТЛ ако си без маска навън. По курортните места може и да се прави компромис. Но хора, които идват в България от Турция (било за паспорти или друго) ни казват, че маските навън са задължителни.

# 156
Много ви моля спешно за помощ Мъжът ми има подагра и му се възпали крака В момента сме на почивка в Турция Може ли някой да ми каже турският еквивалент на лекарството Аркоксия

# 157
Сега ще проверя активнта съставка.
Кажете в аптеката: podagra или gut ilaçları Ако имате празна опаковка от вашето - го покажете, те по активната съставка ще ви дадат. Или от интернет си изтеглете снимка на вашето лекарство и им го покажете.

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 18:52 от sevgito

# 158
Благодаря

# 159
Сега слушах новините в ТР за сватбите (касае ме). Над 65 г. и под 15 г. (роднини, по-далечни от 1-ва линия) не могат да присъстват. Може да танцуват само булката и зетя. Всички останали могат да играят само до масите си. Може да се сервира само запечатана малка вода. Това влиза в сила от понеделник. Бранша се наддига. А моите надежди за Одрин са все по-нищожни.

# 160
Много ви моля спешно за помощ Мъжът ми има подагра и му се възпали крака В момента сме на почивка в Турция Може ли някой да ми каже турският еквивалент на лекарството Аркоксия

Силви я видя какво съм писала, затова редактирам поста си, тъй като не мисля, че е редно да препоръчвам лекарства по интернет Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 23:01 от Kristaline

# 161
  • Стара Загора
Баща ми си купува Urikoliz на Sandoz.

# 162
  • на Мелмак
А там къде и как могат да се направят тестове? Ако не си с екскурзия? Просто отиваш в болница и правиш? Или предварително се превежда сумата по банков път. Чета различни мнения и не знам на кое да вярвам.
Благодаря на отзовалите се!

# 163
Сега слушах новините в ТР за сватбите (касае ме). Над 65 г. и под 15 г. (роднини, по-далечни от 1-ва линия) не могат да присъстват. Може да танцуват само булката и зетя. Всички останали могат да играят само до масите си. Може да се сервира само запечатана малка вода. Това влиза в сила от понеделник. Бранша се наддига. А моите надежди за Одрин са все по-нищожни.
Божеее! Astonished

# 164
Севги, благодаря за споделеното! Теоретично имат доста ограничения явно, но на практика това, което до преди минути гледахме навън - тълпи тълпи хора, като от вързани, все едно досега са били затворени вкъщи като в затвор. Маските като лигавници(на повечето хора), дистанция нулева. За капак в района на хотела ни имаше някакъв вечерен бит пазар с доста съмнителни субекти, пияни и изпаднали на вид, голямо стълпотворение. Измир определено не е моята глътка чай, от Чанаккале съм очарована за пореден път, Одрин и той ни е в сърцата, но Измир... твърдо не.

Общи условия

Активация на акаунт