На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 62 159
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Ако ги махнат(на което и аз тайничко се надявам) мисля,че всички от темата и още много други ще направим стълпотворение на границата хихихи на полусъединител съм, само трябва да измисля възможно най-голяма кола(или ремарке към нея), че пазаруването ще е сериозно Simple Smile
Аз само по слухове, вече имам резервации в Турция Simple Smile

# 136
  • Варна
'Начиии, ако ги махнааат... първо ще изчакам народа да се извърви, да се раздвижи търговията, дет'са вика, да заредят хубаво магазините, че да тръгна.
Не ме разбирайте погрешно. Наскоро споделих, че рия на място вече. Обаче се притеснявам, че първите дни ще е ад по границите, а и в самите погранични градове. Честно казано, бих предпочела дори да отидем направо в Истанбул, че там напливът няма да е така шоков, обаче не знам дали идеята ми ще "хване дикиш". Ако да, палим и тръгваме. Ако не, ще почакаме.
От една страна, наистина сега ми се ходи в Одрин, поради факта, че градът ни е много по-удобен за обилно пазаруване на тежки и обемни неща. Там навсякъде може да отидеш с колата и директно да товариш, разстоянията са малки, всичко е "на една ръка", паркирането не е проблем и пр. В Истанбул нещата са по-различни в това отношение, а и там се увличаш да ходиш и по непазарски места. Обаче определено не искам да виждам Одрин такъв, какъвто беше през август преди две години, когато лирата се срина много за него време. И определено не ми се виси над 4 часа на границата, както ни се случи тогава през август и септември, ако и да смятам да сме без децата. А очаквам сега да е още по-зле, предвид шестте месеца, в които не се пътуваше... и преди това по-слабите януари и февруари.
Но пък и аз гледах букинг и като нищо ще си заделя една-две резервации за лично успокоение и стимул.

# 137
Всичко е променено в Одрин,много неща по складовете липсват.Няма ядките,няма баклавите,витрините с масло и кашкавал са празни.

# 138
Жалко!... Но и логично. Все пак това са насипни неща и хората не купуват много. Аз също не бих. Само пакетирани. Много време ще мине докато се възстановят нещата до предишното положение.

# 139
В Одрин бих се разходила заради емоцията. Иначе целта ми не са пазарите на Одрин. Пазарувам от веригите, които ги има и в Бабаески, и в Люлебургас, Чорлу, Черкезкьой. Но бих отишла само ако падне теста и в Одрин съм предвидила само една нощувка.

# 140
Жалко!... Но и логично. Все пак това са насипни неща и хората не купуват много. Аз също не бих. Само пакетирани. Много време ще мине докато се възстановят нещата до предишното положение.
Честно казакато се замислих малко, си мисля че ще въстановят нещата по старо му доста по-бързо отколкото си мислим. Все пак това не е Бг

# 141
  • Пловдив
Те имат сметка да възстановят всичко бързо и търговията да продължи както преди. Така че сигурно ще се постарят да го направят.

# 142
Не се съмнявам, че ще се постараят всичко да влезе бързо в предишното си русло, но хората/клиентите ще са предпазливи известно време. Поне аз и кръгът около мен, с които си говоря. За други - не знам.

# 143
Положението ще се затяга. Това отваряне на границата/премахване на карантината ще е само до края на сезона в ТР. Там няма спад на заразените. Сватбите са забранени в затворени салони, засега само на открито, като е забранено на сватбата да има храна и да е повече от 1 ч / 2 ч. в зависимост от района. В някои райони е забранено на сватбите да има маси, а в други където е разрешено, се сяда през 3 човека. Аз и затова бих избързала с отиването, защото очаквам бързо да влязат старите по-строги мерки.

# 144
  • Пловдив
И аз така го виждам. Скоро няма да отпуснат мерките, а напротив. Доста оптимисти има в тази тема 😀

# 145
  • ВАРНА
Нито ще има по-голямо затягане - нито премахване на пср теста за българи в Турция.    
Същото като днес  ще си остане до 31 декември!

В България ще останем в извънредно епидемично и с маски на закрито до март 2021 г. - изборите.

# 146
  • Пловдив
Айде, размечтахме се и ти ни поля с кофа студена вода.

# 147
  • Русе
Положението ще се затяга. Това отваряне на границата/премахване на карантината ще е само до края на сезона в ТР. Там няма спад на заразените. Сватбите са забранени в затворени салони, засега само на открито, като е забранено на сватбата да има храна и да е повече от 1 ч / 2 ч. в зависимост от района. В някои райони е забранено на сватбите да има маси, а в други където е разрешено, се сяда през 3 човека. Аз и затова бих избързала с отиването, защото очаквам бързо да влязат старите по-строги мерки.
Преди 2 седмици пътувахме за Дидим. По пътя на три места(двете в европейската част, едната в азиатската) видяхме сватби. Бяха в часовете между 22,00 и 01,00 часа. Нито хората бяха прави, без да са насядали по маси и столове, нито бяха седнали през трима, а и едва ли сватбите бяха започнали след 21,00 часа, та да продължават до това време на денонощието.

Ако отворят границата и пуснат екскурзиите, тръгвам. Че ММ след 18 часово шофиране не ще да чуе скоро за Турция Joy

# 148
  • Варна
Варненец, ти това от сигурен източник ли го знаеш или ЕЖК?
"Тестове за българи в Турция" няма. Има тестове за влизащи от Турция в България, без значение народността им. Разбира се, има и изключения.
И понеже се изказваш категорично, макар и не както обичайно, апокалиптично, би ли казал кое е това, което ще си остане до 31.12. и под каква причина ще го премахнат баш от 01.01.? Иначе логика в търсенето на връзка на вътрешните мерки с изборите все пак може и да има. Само че пандемията изобщо не се интересува от нашите избори. И ако нещата са зле, и без ИС ще си носим маските на закрито. Поне по-отговорните.

Севги, и аз пазарувам от веригите и не се кахъря за​ затворените складове. Положението там отново показва, че тези търговски обекти работят предимно за българите. Всеки може да си направи извода защо закъсаха без нас и защо местни там не ходят.
Просто познавам​ Лозенград и Одрин добре и не мисля, че сега е момента да откривателствам по другите градове. По-нататък - с удоволствие.
Все се надявам "прозореца" да е около два месеца. И като казвам, че ще изчакам, визирам първите две-три седмици. Иначе рискувам да си остана с чакането, а и търпилото ми не е голямо. Съобразявам се обаче с много неща, а и още не сме се върнали от сегашното пътуване.
Пък като не стане, не стане. Само здраве да е.

# 149
  • Пловдив
Колкото и да не ми се иска все си мисля, че щом удължават извънредните мерки до края на септември тестът няма да отпадне.

https://nova.bg/news/view/2020/08/26/297476/%D1%83%D0%B4%D1%8A%D … 0%B2%D1%80%D0%B8/

Общи условия

Активация на акаунт