На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 749
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
А някой обръщал ли е внимание на цената на златото?

# 436
Ако ще ходи някой за есенни или зимни дрешки, нека не виси по границите.Почти никъде не е заредено.За добри летни намаления няма избор на номера.Изключение магазините на Поло,70% е намалението и има избор.
За храна от всичко по много и ако някъде има малко увеличение,то евтината лира компенсира.
Чисто е на всички обществени места, мерят температурата във всички по големи магазини,дезинфектанти навсякъде. Маските са задължителни навсякъде,включително и в колите.Всички носят само медицински маски,никъде не видяхме такива "направи си сам" от платени. Има ред повече от тук.Маски и латексови ръкавици на 30% От цената тук.

# 437
За 3 път ще опитам да пиша ... Simple Smile все не успявам да постна
В петък и ние бяхме на Лесово в 7 ч сутринта но чакахме 2.30 ч мнооого бавно на турската граница.
Стигнахме и отидохме за 1 път на петъчния пазар....голяма зарибявка, но загубихме доста време. Взехме и ние от клиновете на Найк за 35 тл, както и долница и горница. За детето, но определено и аз трябваше да си взема. Готини са И тя много се изкефи.
От петте взехме доста чорапи и бикини, пижами.
За пазара не бях подготвена с лири, нямах и левове. Пазаруваме основно на веригите и центъра с карта.
Искат пари и на борсата. От банката трябвало да чакат 15 дни.
За 1 път бяхме и там. Намерихме магазина на чичкото със сирената, който за късмет беше  и на съботния пазар.
Хапнах от сладостите на Ивето с последните си пари. Този път бяхме големи скици. Да последна стотинка изхарчихме всичко налично по карти, лири и левове. Ужасс ...а не минах през уайкики, котон, йоздилек. Абе с 2 ризи от мави само и мнооого бельо, прах и таблетки за съдомиялна всякакви.
Много доволна от Мадо 🍦🍰☕😍

# 438
За цената на златото - не е по евтино от това при нас, но зависи какво търсите,защото обработката много определя цената. Цените в Алтънбаш са по ниски от тук.

# 439
  • Стара Загора
Ох, явно турците бяха отвикнали след 6 месеца и обучаваха нови колеги.... Днес мой братовчед ходи с жена си и приятели, звъннаха ми в 19,30 че чакали 3 часа. Голяма опашка, която започвала от една от джамиите. Много бавно минали турската граница. Наредили се 15,00 ч. някъде. Висяли са 2 часа и 30 мин в турско, а нашата граница минали за 30 мин.
Купиха ми 2 парфюма от Баргело. По 45 единия, но като са 2 броя за 75 тл. Обаче не давали да се пробва. Вчера на безмитния помолих да пробвам два аромата и ми изВадиха тестерите, пръснаха и прибраха. Днес в мола са пробвали онази марка там и е нямало проблем. Дали обаче по центъра мерките са по-засилени, не знам. Че не пускали и по повече от двама, но те са малки местата и е разбираемо.

На обяд седнали да хапнат на центъра джигер и кюфтенца. Имало жена на съседната маса права и полицаи минали, направили й забележка да си слага маската. Само ако ядеш в заведението можело без.

Ани, какво хапнахте в Мадо?
Аз такова ядене 2 седмици направих, че не искам да видя скоро. Като балон съм. Виж за разходката и телешки кюфтенца отивам, пазар с основни хранителни продукти, ама за сладкиши тц. Чийзкейка със сладоледа само ме изкушават, медения бьорек... но те са в менюто целогодишно и няма да избягат. А и като се яде така често, не можеш да се насладиш истински. Sunglasses
Купих си 10 парченца баклава, от които 6 ще дам на приятели и само другите със зор ще хапна. Втръсна ми след цяла кутия и едва, едва сега...

# 440
etty775, колко Ви излезе транспорта до Бг с покупките от Тракия Маркет и до кои по-големи градове доставят? Ясно е, че зависи от количеството, но горе-долу, за ориентир.

Някои виждал ли е по пазара луковици за цветя?

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 07:16 от Vellury

# 441
Blackisback , от кой магазин и какъв лешников тахън взимате?

# 442
Иве, хапнах от твоите сладкиши /От как те видях на снимките, мира нямах/ -  чийзкейк, сладолед и кюнефе, което опаковаха за вкъщи. Но бяхме к последните си пари, последни. Даже бяха лв които обменяхме на ченжа. Но нз дали е поскъпнали но аз се поулях....на борсата, на пазара така ке набутах с едни пердета, че ми се ревеше.....ама ахмак съм си...🤫
Тие до кега в Чата бяхме насядали само веднъж на центъра  и то кафенце май сама пихме  🤔
И все та кахве дюнясъ и то ако децата са с нас. Ние гледаме да пазарим и ако направим 2 хранения за ден а с ме и с нощувка 🤐
Детето ника да идете в ТР и гладни дя стоите. С мен няма как да се случи...
За мерене и избиране някъде не дават. На пазара не даваха ня места да се пипа грозде, пипер. Но пък броколи и краставици си избирах.
За заведенията да-сямо докато се храниш си без маска, много голяма дисциплина беше, но не и сред търговците.
Аз не помня много цени но ноприме6взех 70 бр табл Април са 50 тл от складовете, а на Марги беше 40 и малко, ама късмет.
Нашият път е много лош да Лесово. То не са завои то не е дин подскачащ път, ужасен е. И за това ходим по-ниска и аз гледам да си взема повечко неща.

# 443
Blackisback , от кой магазин и какъв лешников тахън взимате?

Взехме го от Шок, но го има и в Мигрос. Сигурно и на други места. Ето този взехме
https://www.migros.com.tr/fiskobirlik-findik-ezmesi-300-g-p-6d1e6d

По принцип предпочитам на Мигрос марката, но не ходихме в Мигрос. Тяхната лешникова паста е по-малко сладка и на мен ми е по-вкусна. Дано успеем да идем през октомври пак.

# 444
https://www.migros.com.tr/torku-findik-ezmesi-370-g-p-6d308f
Ние обожаваме тази, по-кремообразна е и сякаш по-малко сладка, от показаната от blackisback.
Дано успеем пак да идем през октомври/ноември Flowers Four Leaf Clover
Един търговец на борсите беше силно притеснен че ще затварят границата отново в края на месеца Sad

# 445
Тази първата и аз съм взимала, но има прекалено много добавена захар. На Торку не съм виждала, но ще се огледам за него.

# 446
Един търговец на борсите беше силно притеснен че ще затварят границата отново в края на месеца Sad

Ами притеснени ще са, то само българи им правят оборот на въпросните борси. Местни там не съм виждала да пазаруват и вероятно има защо.

Ще потърся тази на Торку. Наистина тази, която взехме, е много сладка, ама нямах избор. В Шок я има само нея, останалото е сусамов тахан.

Сега ми остава да чакам 30-и и да се надявам да няма новости.

# 447
Ние вчера се върнахме, не от Одрин, но упорито се носи мълвата там, че махането на карантината е само до края на септември. Отпускането било за да могат да си сменят документите тези с двойно гражданство.

# 448
  • Варна
Blackisback, на МТ винаги се слиза от колите. Преди дори гишетата бяха в сградата вдясно от коридора, по който се движим сега. После за кратко бе възможно да не се слиза, като спирахме колата максимално близо до сегашните гишета, но бързо се върнаха към старата практика. Всички слизат от колата и минават паспортен контрол, а шофьорът минава и на другото гише за още една проверка и печат. После "багаж контрол" и преди бариерата отново показваш всички паспорти за поставени печати. Така се губи време и се получават пререждания и хаос, но това е положението. Поне засега. Дано скоро се модернизират поне малко.
За пазара в сряда неволно сте били подведени, но нямаше как да знаем, че е заместен от покрития. Всичко се е случило по време на месеците, в които не се пътуваше.

Като чета какво чакане е, направо ми се отщява. Мислех за пръв път да пробваме през Лесово, ама кел файда... И там се виси. Почти невъзможно е да успеем преди смените да застанем и да минем. Ако пък ще чакаме и смяната, дали не е по-добре да отидем, когато се е източила опашката, образувана от тази смяна... То пък ще стане следобед... Направо не знам. Като гледам, на всички ГКПП се чака. Лошото е, че и по всяко време на деня...
В колко беше тая смяна? Да му се и смяната! В 7 нашите и в 8 - турците ли?
Трябва да тръгнем в 4...
Дайте акъл...

# 449
  • Там където
Ох, момичета! Чета ви, облизвам се и подсмърчам като циганче пред сладкарница Simple Smile Тамън бях навила ММ да ходим през март/април до Одрин на пазар и да разгледаме даже забележителностите и то карантина. Сега го навивам за моя рожден ден през октомври да ходим, дано не хлопнат пак границите!
С риск да ме убиете (знам че беше коментирано в много теми назад) трябва ли пълномощното за лизинговите автомобили (не е на фирма, мой личен е , но на лизинг) да бъде преведено на турски или английски? Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт