На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 758
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Стара Загора
Ние вчера изтеглихме късата клечка и пак не можахме да отидем до Марги, дори до центъра. В 08,10 бяхме на границата и след това като им заби системата чакахме до 10,10 да минем. Нямаха онлайн връзка турците и се натрупаха огромни опашки. Точно както беше през октомври 2018. Час и малко докато минем през борсата. В магазина със сиренето и маслините имаше народ, та не можах да си купя кашкавал и моцарела. Ама една опашка и се наредих като награбих халва, маслини, бисквити с бадем и кокос, сушени смокини.
Не сме обикаляли всичко, влезнахме максимум в 5, защото нямаше време пък и е безмислено. Очаквах да са вдигнали цените, но не. Същите са като миналата седмица.
Убихме повечето време в мола разбира се, но другия път ще се ходи вече до Марги. Имаше и значително хора на борсите, макар да не колкото пандемията. В Ераста пак не беше пълно особено. В магазините за дрехи слабо. Дори в Де Факто. Но в Мигрос луднаха касиерките. Видимо изнервени. Доста от керамичните форми имаха намаление и естествено взех, но на касата попитах за две чинии като не виждах намалението и тя ми се поразвика. Имаха работа определено. На промоция с карта беше Персил 4 л за 37 лири и няколко куриша. На борсите аз за 40 купих, но на места струва 43 и 48 дори. Комплект от два Доместоса (бял и зелен) със Циф голям бял за 17 лири и малко с карта.
Миналата седмица от магазин за млечни на центъра платих 17,50 тл за кутия burgu peynie на Muratbey и си викам сигурно е увеличено. Дали на око ми казаха цената, вчера го гледам под 11 лири в Мигрос.

Дрехи пак нямаше кой знае какво. Влезнах в Ipekyol и определено заедно с ADL са по-качествени от Котон дори, но редовната им колекция си е значително скъпа. Тренч 1000 лири. Имаше обаче една чанта малка, каквито аз нося на рамо от 999 на 200 лири. Цвят екрю и доста се зачудих, но едва ли е била от кожа. Мерих панталон в шафран, намален на 65 от 200 тл, но явно са умалени защото в 36 не влезнах. Една педя ми трябваше да го закопчея. Grinning
Намазах обаче от Мак 2 червила и руж. Ами струваше си. Единия продукт ми излезе без пари като сравня с цените тук. Едно момченце ме обслужи, знаеше английски. Поне не се наложи с мимики или с определени думи да се опитам да се разбера. Нямаше да купя със сигурност нищо. Наобяд и в Мадо като бяхме, хем на турски им казвам какво искам и едното русо девойче извика висок слаб младеж с малки знания да ме разбере. Забравиха ми балбьорека, та не ядох. Но пък си хапнах чийзкейк, бьорек пейнирли и следобяда тирамису с любимия сладолед. Blush
Отново обядвахме в Айчичек. Исках телешки кюфтенца, но нямаше. Само смес с агнешко и още един вид с патладжани, та не посмях. Имам лоши спомени с миризлив агнешки кебап в Истанбул и бягам засега. Joy Та бях на пилешки шишчета. Приятелката ми си поръча телешка пържола. Сочна, но месото си е жилаво.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 07:35 от iv4enceto_91

# 421
  • Пловдив
Те системите им забравиха да работят толкова време...сега като се юрнахме и блокираха Stuck Out Tongue Winking Eye
Ивче, жалко, че толкова сте чакали...важното е, че имаш покупки Wink Ипекюла и Туиста са скъпи на нови колекции, определено. Не че не са по-качествени от Котон и Дефакто,ама не са и нещо уау. На намаления стават. Отдели време на аутлета другия път. Ние с моите приятелки така сме решили другия път като ходим, че все мола обикаляме повече, а на другия ден има много неща в Марги,а ние все нямаме време...
Дано да не затварят пак, че искам пак да ходя...

# 422
  • Стара Загора
Аз може да имам още едно ходене този месец, та ще видим.... Смятам да пропусна Мигрос тогава и да посетим Бим, Шок и А 101. Задължително пазара в събота с Марги и повече време на центъра. До мола заради Мадо и Мак бих отишла. Grinning

# 423
  • Бургас / UK
Здравейте! Трябва ми адрес на изпитан майстор на коли и ако може да поназнайва български Smiley Знам,че доста хора си правят там колите. За Лозенград питам .
Благодаря

# 424
Здравейте!
Някой може ли да помогне с адреса на магазина за турски стоки около Асеновград.Бях го записала тук от темата,но сега не го намирам...
Благодаря !

# 425
Някой пазарувал ли е фаянс и санитарен порцелан, батерии за баня от Одрин. Чувам, че може да отидеш да си избереш и после те ти ги доставят в България. Опитах да си пишем с един магазин, но не видях цени и условия. Правят ли проект в смисъл изчисления за количество или аз да се подготвя от тук. Колко струва доставката. Не мога да си отговоря на тези въпроси.
може и да е от полза

# 426
  • Бургас
vampbal   много ти благодаря да информацията

# 427
Вчера и ние изтеглихме късата клечка, след два часа чакане на границата, ни привикаха за проверка на багажа. Накараха ни да разтоварим всичко и като започна едно бъркане...Ум да ви зайде. Чак с отвертки в процепите на стъклата, пребъркаха нашите раници, детските столчета разместиха. Извадиха хляб, превръзки, чай...Имахме риба и млечни, но нищо не казаха за тях. После трябваше да редим пак целия багаж. Освен нас никой друг не отклониха за такава проверка по същото време. Прибрахме се чак в полунощ, добре че децата спаха и не мрънкаха.
Иначе и ние взехме повече неща от Мигрос, малко дрехи за дребните от Уайкики, Котон и ДеФакто, че учебната година идва. От борсите взех дезинфектанти (250 мл за 7лири), антибактериални кърпи (120бр за 5лири) и хартия (кухненско руло и тоалетна).
Минахме и през пазара, има там един човек, от когото винаги си купуваме зехтин, 5л за 150 лири, маслини пак от него взехме, варива също. Сирене от Капитана, много ни харесва.
Лимоните бяха евтини, 10 лири за килограм, взех си 2, ще правим лимонада с децата, другото ще замразим на кубчета.

# 428
  • Стара Загора
Кайлис, много неприятно. Като се има предвид и топлото време, били сте с деца и натоварени.... преживели сте малък ужас. Но явно трябва да правят и такива проверки, та който се падне... голямо чакане и подреждане следва. Миналата година или 2018-та така бяхме с две коли, другата от групата ги накараха на маса да извадят всичко от багажника. Януари пък ни пратиха на ренген, но всичко се забравя и пак пътуваме. Simple Smile

За първи път вчера в Мадо и при двете сядания ми забравят половината поръчка. Налага се 2 пъти да ги викам. Работата ли им е дошла в повече, нямаше толкова хора...

# 429
Някой пазарувал ли е фаянс и санитарен порцелан, батерии за баня от Одрин. Чувам, че може да отидеш да си избереш и после те ти ги доставят в България. Опитах да си пишем с един магазин, но не видях цени и условия. Правят ли проект в смисъл изчисления за количество или аз да се подготвя от тук. Колко струва доставката. Не мога да си отговоря на тези въпроси.
може и да е от полза
От полза ние е Simple Smile

# 430
  • Varna
може и да е от полза

Много благодаря за филмчето:hibiscus:

# 431
  • на Мелмак
Ние от този магазин купихме фаянс, теракот, моноблоци. Наши познати - структури за вграждане на Грое. Доволни сме.

# 432
  • Бургас
Много благодаря на всички за отговорите на въпросите ми за фаянс и теракот.

# 433
И ние отскочихме до Одрин само,че в петък.Сутринта към 7 чакахме около 2 часа и половина да не кажа и 3 имаше 2 гишета отворени.Не са ни мерили температурата,но получихме 2 пакета с маски.Направи ми впечатление ,че още тогава на влизане в България изкарваха багажа,но на коли с чужди регистрации.Минахме набързо през пазара,наистина почти няма стока.Маските на пазара бяха по-къспи от колкото по центъра.Кутия с 50бр на пазара беше 25-35 лири,а по центъра 20,даже 19лири.Не обикаляхме много,защото се притеснявахме,е после ще има голяма опашка на границата.Към 19 бяхме на границата инахме за 30 мин някъде.Имаше коли,но работихе 3 гришета и пак сваляха багажи(на нас ни се размина,само поразрушкаха ),но пак забелязах,че повечето коли,които сваляха багаж бяха с чужда регистрация...

# 434
Ама какво се случва със системата на турците? Все се е случвало да има проблеми, но този път вече продължава с дни. Ние резервирахме хотел за Одрин за средата на октомври. Дано не се въведе тест/карантина до тогава, че да можем да пътуваме.

Иначе да си разкажа за Лозенград. Ходихме в сряда, като пътувахме от Южното Черноморие, където бяхме на дълга почивка. До границата стигнахме бързо, но там чакахме 3 часа. Първоначално си мислехме, че е заради ремонта от турска страна, но всъщност голямото чакане беше заради срива на системата им. Попълваха ръчно данни от автомобили, но докато разбереш какво точно трябва да направиш, се губи доста време, нерви, клаксони и тн. Общо взето трябваше да слезем всички, като на пасажерите им биха само по един печат, но шофьорът се реди на опашка за данни за колата, съответно дори някой по-назад от опашката да беше готов с документите си, нямаше как да мине, докато другите пред него не са готови.

Не ни взеха такса от 25 лири, не ни дадоха маски, само ни мериха температурата. Мен ме беше напекло и термометърът показа 37,2, но не ми казаха нищо.

В самия Лозенград стигнахме по обед, а си представяхме как ще закуваме там, ще пием чай... нищо такова. Тръгнахме да търсим пазара. Бях си въвела локацията от първа страница на gps-а, но там нямаше нищо. Първо едно момче ни насочи криво-ляво, но на мястото, на което ни прати, пазар пак нямаше. Блокове, градинки, паркинг... имаше обаче и едно малко магазинче и оттам изскочи мъж, който много искаше да ни помогне... на турски. Оказа се обаче, че поназнайва и немски, та така се оправихме. Та новият пазар е онова закрито хале, което се показваше тук преди няколко страници. Има голям паркинг към него, но не е достатъчен. Аз извадих късмет и бързо паркирах.

Пазарът е разкошен! В първата му част, тази откъм входа и изхода има зеленчуци и плодове. Чушки, домати и краставици за консервиране/туршия бяха по 3 лири. Бамя по 20 лири, смокини по 20 лири, различни сортове грозде докъм 6 лири. Маслините докъм 25 лири килото. Ние лично си взехме само плодове, тъй като имахме още от морската почивка, но само цъках с език и ме беше яд, че не може да си взема количества за консервиране. Взехме си смокини с големината на ябълки - 20 лири и те, зелени мандарини, тях не запомних колко бяха, нектарини по 5 лири.

Втората част на пазара е с дрехи, пердета, чаршафи, бельо, чанти... Взех си спортни клинове за фитнеса. По 35 лири бяха, но взех повечко като бройки и ми смъкна от цената. Такива в Одрин съм купувала по 45 лири преди короната. Може и там да са вече по толкова, не знам. Но клиновете са страхотни и няма как да не ги знаете - имитации на Найк са. Супер качествени са и са ми еднакво любими с тези от Лидл.
За пердетата писах. Не знам как се монтират, обърнах внимание на цената заради въпроса тук във форума.
Иначе имаше доста хубави чанти за по 35 лири, но наистина нямах сили и настроение след цялото това висене по границата.

В центъра спряхме на платен паркинг. 10 лири беше до 5 часа. Тоест и 1, и 2, и 3 часа все са 10 лири. Хапнахме кюфтета, които честно казано не ме впечатлиха. Бяха си меснати, но откъм подправки слаба работа. Ходихме до аптеката, за която Белята писа. В нея не се влиза, сложили са една маса отпред и бащата на аптекаря взима поръчки, обработва ги, момчето само дава лекарства и касови бележки. Уви, специфичното лекарство, за което писах, го няма в Турция изобщо. Искахме едно със зелена рецепта. Не че не знаехме, че няма да стане, ама да пробваме. Та който не знае: лекарства със зелена рецепта дават, но само ако рецептата е издадена от турски лекар. Иначе си взех мои, които си пия, взехме и аспирин протект, който се връзва по левче за кутийка.

Минахме през Гратис и Де Факто. В Гратис не ми се стори да има кой знае какви намаления, но си взех някои неща - крем за ръце, душ гел лятна лимитка, шампоан, сапун, скраб. Цяла торба напълних и накрая на касата лирите в лева бяха около 25. В Де Факто намалени летни неща, но не ги гледах, нямам нужда. Взех си дънки, намалени на 70 лири. Взехме си още бельо и чорапи.

В Шок също не останах впечатлена. Взехме Персил - 30 лири, 33 пранета. 2 опаковки Fairy по 750 мл. за 15-ина лири. Cif също взех, но не обърнах внимание на цената, по спомен под 10 лири. Останалото беше стандартно - булгур за пилаф 5 лири, подправки, пиперкова паста, маслини в буркани (6-10 лири), лешников тахан по 17 лири (като започнах да го купувам, беше по 10.90).

Та така, слаб пазар, но ще има поправка, надявам се. Сладко не съм купувала или яла, че килцата... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт