На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 746
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
За пазара в сряда неволно сте били подведени, но нямаше как да знаем, че е заместен от покрития. Всичко се е случило по време на месеците, в които не се пътуваше.

А, разбира се! Градовете растат, променят се, а и все някога някой щеше да установи къде е новият пазар. Аз, за съжаление, не мога да дам координати. Бяхме с Here maps и толкова ни издразни, че накрая я изтрихме. Ще търсим нов вариант за навигация, защото в Одрин резервирах нов хотел (дано да идем!).
Ето тук има снимки на пазара, но за адрес не се ориентирам дали има
https://www.iyigunler.net/bolge/trakya-nin-en-buyuk-pazari-alisv … ildi-h338478.html

Иначе нашите планове са петък след работа през октомври да пътуваме. Това означава, че около 21 ч ще сме на границата. Надявам се тогава и да няма система, поне коли да няма и да можем да минем сравнително бързо.

# 451
Някой скоро да е ходил в магазина на Тач преди Чорлу фа каже как е? Заслужава ли си ходенето. По принцип си търся двоен комплект за спалня.

# 452
  • Варна
Тъпото е, че трябва да пътуваме в събота. С нощувка ще е, а в събота, на всичко отгоре, е двойно по-скъпа от другите дни. Но няма кога. Не ми се ще да отидем направо за нощувката, искам да използвам максимално и съботния ден...
Беше хубаво три години да мога и през седмицата да пътувам. ММ така или иначе отсъства от работа, няма особено значение кои дни. Ама сега и аз... Не става. Не сме почнали, дето се казва, и веднага да отсъствам повече от ден...

Може да опитам в събота призори да тръгнем, но и децата ще оставяме... Ох!

# 453
Някой има ли информация кога ще заредят зимното?

# 454
  • на Мелмак
etty775, колко Ви излезе транспорта до Бг с покупките от Тракия Маркет и до кои по-големи градове доставят? Ясно е, че зависи от количеството, но горе-долу, за ориентир.

Бях писала, бяхме  с наш транспорт Grinning

# 455
  • Бургас
Някой има ли информация кога ще заредят зимното?

Обикновено ходим към края на септември, досега все е имало зимно зареждане в Уайкики, Де факто, в Полото също.
Но сега - не знам.

# 456
За пазара в сряда неволно сте били подведени, но нямаше как да знаем, че е заместен от покрития. Всичко се е случило по време на месеците, в които не се пътуваше.

А, разбира се! Градовете растат, променят се, а и все някога някой щеше да установи къде е новият пазар. Аз, за съжаление, не мога да дам координати. Бяхме с Here maps и толкова ни издразни, че накрая я изтрихме. Ще търсим нов вариант за навигация, защото в Одрин резервирах нов хотел (дано да идем!).
Ето тук има снимки на пазара, но за адрес не се ориентирам дали има
https://www.iyigunler.net/bolge/trakya-nin-en-buyuk-pazari-alisv … ildi-h338478.html

Иначе нашите планове са петък след работа през октомври да пътуваме. Това означава, че около 21 ч ще сме на границата. Надявам се тогава и да няма система, поне коли да няма и да можем да минем сравнително бързо.
В кой хотел резервирахте?

# 457
Здравейте бихте ли написали каква е цената на баклавата в двете магазинчета в Одрин тези дни. Пътувах преди пандемията е беше 100 лири или 30лв килограма а сега с ниската цена на лирата вероятно има промяна. В сряда ще се прибирам към България и ще мина през Одрин та затова питам. Благодаря предварително.

# 458
Някой правил ли е кюнефе  с пресен кадаиф ако може да сподели как го прави може и на лични

# 459
  • Стара Загора
За коя баклава и магазини питате, защото е много объркан въпроса ви.

Обикновено цените започват от 40 тл. за карето в магазинчетата на центъра. Във Faruk най-евтината в 80 тл за кило и стига до 160 за антеп, мидие, шобийет и Хавуч.

Забравих как се казва дамата, която живее в Истанбул и споделяше инфо за техните обичаи. Въпроса ми не е към нея специално, но може да е запозната... Приятелка търси сирене 'лабне', което е на топчета и в мазнина. Не било моцарела. Питах познат турчин, но и той за друго не знае. Лабнето си е за мазане. Имате ли идея какво може да е и къде се продава в Одрин, ако изобщо има. Hug

# 460
  • На юг от тук
Ивче,лабне има на Дестан и на карловския завод. В Одрин не съм виждала.

# 461
Въпроса ми не е към нея специално, но може да е запозната... Приятелка търси сирене 'лабне', което е на топчета и в мазнина. Не било моцарела. Питах познат турчин, но и той за друго не знае. Лабнето си е за мазане. Имате ли идея какво може да е и къде се продава в Одрин, ако изобщо има. Hug

Лабнето не е сирене, а цедено мляко, вероятно затова не знае за такова сирене Simple Smile

# 462
  • Стара Загора
Аз защо останах с впечатление че е за мазане? Flushed

Заслужаваше си мидието да я опитам. Ами нарежда се на първите места от любимите ми видове, да не кажа най. Заедно с шобийет и Хавуч... Heart Eyes

А, като сме на тема млечни да ви питам и за каймака. Купувала съм на 4 марки. Това от снимките взимам за втори път. Прилича на масло, не е млечно и пухкаво като маскарпоне. И на опаковката си пише 60 % масло/масленост. Аз хем го знаех че е такова, ама сякаш държи повече от онова другото.

# 463

iv4enceto_91, и за мазане, и на топчета, но се прави от цедено мляко.

# 464
  • Варна
Някой правил ли е кюнефе  с пресен кадаиф ако може да сподели как го прави може и на лични

Аз. Най-сполучливо се получи по тази рецепта:

Съдовете ми са с диаметър на дълбоката част 14 см и с 300 г кадаиф и 100 г масло стават точно 4 такива кюнефета.

Общи условия

Активация на акаунт