Как бихте описали това поведение?

• 9 705
  • 136
  •   1
Отговори
# 105
И това е възможно, но да не го осъзнаваш Grinning
"Имам набито чувство за вина" не е пречка да не можеш да вземаш важни решения, по-скоро звучи като лесно оправдание.
Не е оправдание. За не знам кой път ще напиша, че аз този човек ще го оставя. Не пожелавам на никой да е в такава ситуация. Даже тука ще ви събера и да почерпя като се случи😃но наистина признавам, че ми е и малко мъчно, защото имаме хубави спомени заедно.

# 106
  • София
Губиш си времето, докато го съжаляваш и се чувстваш виновна за театъра, който ти разиграва. Режи и го махай, защото може да се изхитри да те забремени "без да иска" и ще се вкараш във филма...

# 107
Това "ще" звучи много неопределено. Не разбирам защо се хващате за такива откачалници като удавник за сламка и си трошите нервите докато си пропилявате цели години по този начин. Човека си има проблеми, дали характера му е крив или е заболяване, факт е че няма как да му помогнеш. С такъв човек нищо не може да се постигне, той е нестабилен, днес е на един кеф, утре на друг и така до края на света.
Единственото, което можеш да направиш е да го оставиш, ясно, категорично, без да си оставяш вратички, без да слушаш обяснения и да ти се вменяват вини. Това е положението, няма какво друго да ти се каже.

# 108
Ох, имам чувството че пиша едно и също в поредната тема. Докато го слушаш какво ти говори, той ще те манипулира и ще ти насажда чувство за вина. Ако го напуснеш някога ще страда,  ше ти звъни, ще ти сваля звезди...ще се събирате/разделяте докато нв осъзнаеш, че всяка промяна е временна. След това ще стане агресивен, вербално или физически. Ще се опита да те тормози,  защото си му избягала. Ако има какво да губи, ще те остави на мира накрая. Ще мине време и ще се появи друг човек. Ако си си научила уроците няма да  като него а ще бъде нормален в рамките на приемливото.  Може би ще има други "кусури", но идеални хора няма.
Насилниците (вербални или физически) намират жертва в по-мазохистично настоените жени, склонни към някакъв вид комплекс и чувство за малоценност. Нямам предвид авторката, по скоро себе си. Но, човек се променя.

# 109
  • Бургас
Не,не му става жал.Баща ми е такъв,докато не се разплаче човек,не спира да се заяжда. А побърка ли човека,ляга да спи и си спи съвсем спокойно.С годините свикнах да не му обръщам внимание.Не е удрял никога,но се кара с всички.Крив човек,а майка ми пали от нищото.Резултат-крясъци и скандали,че  майка ми и се бие...циркът е пълен.И сега с годините съвсем не биват вече.И в 4.00 посред нощ се карат.Наскоро ги разтървавах и аз го отнесох.
Те са за онази тема с невъзможните хора. Ако ти харесва такъв живот...стой.Нашите не знам защо са заедно.Че и единият като излезе някъде и се забави,другият виси на терасата и се озърта.Понякога смятам,че им е кеф да се дразнят.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 16:09 от mariqivanova799

# 110

Накарах една моя приятелка да му пише той не я познава. За 1 час чатене той си изля душата по такъв начин, че аз съм злата вещица.

Не, не и пак не! Няма да я бъде между вас, нормалните отношения не са такива!

# 111

Накарах една моя приятелка да му пише той не я познава. За 1 час чатене той си изля душата по такъв начин, че аз съм злата вещица.

Не, не и пак не! Няма да я бъде между вас, нормалните отношения не са такива!

Еми то се оказа, че не съм попадала в нормални, за да знам какви са. Събота и неделя ги взима почивни. През седмицата със ставането сутринта дежурен на телефона оплаквателна линия на 4-5 момичета. Коя познава-коя не.

# 112
  • Бургас
Колкото и да го пишеш,няма да го променим.Нито ти,нито някой друг,евентуално ако хлътне отново,може да прави мили очи.
Ти си знаеш,приемаш,че кара късен пубертет,дърпаш му ушите,караш му се и си стоиш при него или си тръгваш.
Гаранция,че ще срещнеш някой друг,който хем да ти харесва,хем да се държи човешки няма.Има обаче такава вероятност,ако си тръгнеш,защото си много млада,нямаш деца,а имаш много време пред себе си.
А ако ти е незаменимо съкровището,си го търпиш.Аз като млада бях запленена от един много млад мъж (голяма любов ни тресеше,то се бихме,то се събирахме...),а едно пренебрегнато заради съкровището момче ми каза:"От любов до глупост има голяма разлика."Не че го погледнах повече,но с времето разбрах,че е бил прав.Какво друго да ти кажа-ти си знаеш.
Не се опитвай да го караш да ревнува,че знам ли какво може да измисли.Мен съкровището ме насини.Не,че и аз не го пердашех,тогава беше много пиян и си изтърва ръката.Ами ходих в полицията,те го попритиснаха...И след няколко месеца сръдни,заедно в полицията,да оттеглям жалбата.Тооолкова съм била глупава.
Той улегна много късно,ние се търсихме много и дори след като бях родила(и развела по съвсем други причини).По едно време порасна,ожени се,има дете.На мен твърдеше,че бебето е паразит,който не ти оставя време да дишаш дори.И ползвахме презервативи.Аз ги дупчех (представяш ли си).Сега не мога да повярвам,че съм била аз.Всеки е бил млад и глупав.Той изневеряваше.Хората ми казваха,аз отвръщах,че ни завиждат на щастието и голямата любов.Докато не го чух от него,в сълзлив момент на пиянска откровеност взе да си признава.Срам ме е да напиша какво направих,но му простих.
Ако искаш си го търпи.Нашите се търпят,но и двамата са сбъркани.От съвсем малка им чувах скандалите и им гледах изпълненията.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 21:29 от mariqivanova799

# 113
Чисто и просто - манипулатор.
Предполагам, че само много обичаща го жена ще търпи, до време. И мама, разбира се.

# 114

Ами ето какво е редно да направиш.
Казваш, че Пенка е твоя приятелка и това е било тест. Сега знаеш какви глупости приказва на хората.
Затова му казваш, че го напускаш и да си търси друга от която няма да се оплаква.
Щом си била такава и онакава, място при него нямаш.
Ама трагичното е, че ти ще продължиш да седиш.
Както казах аз лъжи не толерирам.
Ти защо толерираш?
Хората, които лъжат, тези неща не им пречат.
Ти лъжеш ли?
Ако имаш някаква почтенност, би трябвало поведението му да те отврати и да избягаш с 200, а ти продължаваш да седиш и само да мрънкаш тук.
Мрънкаш като него.
Абе лика прилика сте си Grinning

# 115
  • София
Бих го нарекла - бивш познат.

# 116
Здравей,
Мисля, че не ти е останало съмнение, че трябва да се отървеш от него. Няколко практически съвета от мен:
1.  Реши и си тръгни. Ако трябва, поискай помощ от приятел да се изнесеш или да го изнесеш. Не давай ултиматуми със срокове, защото за известно време ще е по-добре, но после пак всичко ще е постарому. Така само удължаваш агонията си.
2. Не го обвинявай, той ще си намира оправдания, ще обещава и така до безкрай. Просто му кажи, че не се чувстваш добре в тази връзка и слагаш край. Ако започне да те обвинява, си замълчи. Ако влизаш в спорове и се опитваш да му докажеш нещо, само ще удължаваш контакта с него.
3. Не го демонизирай, запази си хубавите спомени.
4. Не говори лоши неща за него пред общите ви познати (само пред нас и най-близките си приятелки Simple Smile, това пак може да бъде използвано за връзка с теб, изняснявания и т.н.
Успех Simple Smile

# 117
От енергийни вампири трябва да се бяга далече. Непоправими са и само те "изсмукват". Няма и да разбере, че в него е проблемът.

# 118
Че и ревнив.
Определено е в неговият телевизор повредата.Разбрал е,че доста момичета се трогват ако е наранен и получава лошо отношение от приятелката си и ако мине номерът...
Съжалявам,че се е променил.Едва ли е шизофрения.

Даже на моята приятелка и стана жал за него, а знае какво се случва в действителност. Много обучен манипулатор изглежда. Сърди се 2 дни, че ми подарил роза и не съм я сложила във вода.

На гранично личностно разстройство мяза, класика по учебник.И моя беше същия, все едно него описваш. При шизофрениите има налудничавост, а поведението му е целенасочено, както го описваш. Не се оправя, знае какво прави и го прави нарочно, знае че те наранява и това му повдига егото, не му пука за теб, махай го преди да започне да заплашва, че ще се самоубива или да стане агресивен(а той ще стане). По-натам може да отключи още неща, ако има предразположеност, може и така да си остане. Но това не се оправя. Бъдещето ти е недобро с този, идея си нямаш докъде стигат, още нищо не си видяла. Такива хора трябва да са сами. Махай го.

# 119
  • Перник
До болка позната история. На такъв тип отделих 4 години от живота си...с надеждата да се промени! Не се промени, промени мен. Накрая бях в зверска депресия. Случките, които описваш са толкова сходни с тези, които аз съм преживяла! Не губи дори ден повече с този човек!

Общи условия

Активация на акаунт