МАРТЕНСКО детенце сладко, гордостта на мама и на татко!

• 9 631
  • 277
  •   1
Отговори
# 90
Девойки, утре срещата остава в южния парк откъм коктейли и мечти в 12, нали. Кои ще идват?
Това е иван - няколко снимки са ама по-добре от нищо.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=59330

# 91
Много е лошо да ти е болно детенцето.
Ние също няма да дойдем на срещата,трябва да оздравеем,но на другата сме на линия!
Наистина е кошмарно.Ели няма висока температура  - 37.1-2 , но хремата и е ужасна.спинка на пресекулки и като и се запуши нослето се буди.Удавих я с физиологичен разтвор.Другите капки са много ефикастни , но за съжаление мога да  ги капя само 3 пъти на ден TiredСнощи сме спали  двечките на дивана за да не ставам през 5 минути.А тя явно доста се изплаши от това непознато чувство , защото само да  и пусна ръчичката и започваше да плаче.В един момент положението стана толкова критично , че се наложи да и изсмуча секрета с уста.Така правеше кумата ми и аз не го одобрявах , но като видях дебелия край , действах първично.

# 92
Ger4o, много сте сладки, пу-пу! Виждам, че вашето столче за кола е като нашето. Вие имате ли упътването за слагане в колата, че нашето ни  го дадоха едни познати, а те са го изгубили. Ако можеш някак си да ми го снимаш и да ми го пратиш...  EmbarassedМога да ти дам мейл после. Ние на срещата няма да дойдем, че ни е много далече, а и сме се уговорили със зълва ми да идват у нас и да излизаме около нас с количките.

# 93
Деси, ами хартиеното упътване не знам къде е, а отзад на самото столче има картинки, но въобще не се оправих  newsm78 - толкова тъпо е обяснено...
Момичета, аз си накупих нещата - взех столче за кола на Чико - 250 лв, което става и за сега и май ще си го ползваме поне до 3 години и стол за хранене на Чиполино като на Веси - 150 лв. Най-накрая взех и чиния с вакум на Иван, че новото столче му отива нещо по-така, а не направо бурканче. Забравих да ви кажа, че лекарката каза веднъж седмично риба, а рибно пюре намерих само на симпер с калкан - някой виждал ли е друго. Накупувах и млека на нестле за след 6-ти месец - били от типа на киселите и много кажи в бурканчета - тея на прах ама много са гадни - имах малоумието да опитам една и сега като трябва да яде каша и се разсейвам.

# 94
а като говорихме за ваксините-за или против...Снощи по нова тв имаше репортажза дете, което след ДТК получава гърчове по 100 на ден #Crazy и се разболява от нетипична епилепсия.Сега е вече на 5г и било много зле милото....
Тръпки ме побиха Praynig

# 95
Ядене по една лъжичка плодово пюре на ден счита ли се за захранване  newsm78

# 96
 Нели и по една кафяна лъжичка сок на ден също се счита за захранване. Wink

# 97
Привет,
веднага ще поясня това,което писах за диабета и кравето мляко.
Така...молекулата на кравето мляко е по-малко от разстоянието на молекулите на обвивката на червата на малките деца и преминава в организма,което води до заболяване от диабет в повечето случаи преди 30-40 год.възраст .При това навлизане в организма  се наблюдава увреждане на задстомашната жлеза, която произвежда инсулин, който пък от своя страна регулира постъпването на гликозата (захарта) от кръвта в клетките.Отключва се автоимунна реакция с прицелно место бета клетките на панкреаса. Болни от диабет тип 1 са обречени на доживотно заместително лечение с инсулин

Най-лошото е ,че и с адаптивните млека нещата седят по този начин.Понеже вече 3 месеца давам адаптивно мляко мисля да премина изцяло на козе, което е най-близко да майчината кърма и след направените изследвания такава реакция не се наблюдава.В момента чакам отговор от няколко специалисти в тази област как да стерилизирам най-правилно млякото,защото ще е домашно.Самото варене май не се препоръчва,защото високата Т убива всичко полезно в състава на млякото.

Това важи само за прясното мляко!

Сега...искам да кажа,че не налагам на никой това мое виждане и не искам да предизвиквам спорове- аз така съм решила за моето дете и смятам ,че е най-правилно.Всеки сам решава и това е,милички!

Иначе...малката ми душичка е добре,днеска реши да се събуди в 5 : 30  и пя,пя до към 8 ,когато му е почти време за папане.Този номер ми го прави вече няколко пъти.Седи си в креватчето,говори си нещо , вика,смее се -ей така самичък!

# 98
ГЕРИ, иван от малък добре се ориентира в офиса Wink стискам му палци за много успешен бизнес когато му дойде времето.

ЦЕЦИ, защо не опиташ да и капнеш малко Виброцил? на Калоян 2 пъти му се е налагало, и то доста малък беше. Питай Педи, ама мъката е голяма, знам от опит. съчуствам ти искрено, и се надявам, че има кой да ти помага.
а аспиратор за сополки ползжаш ли? нашият е на НУК и съм много доволна.

можете ли да погледнете тази тема?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124338.0

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 20:46 от kalina na kayo

# 99
  • София
Констанс, благодаря ти за изчерпателния отговор  bouquet Мога ли да те попитам от къде си взела  тази информация?

# 100
Здравейте на всички мами и бебоци!
Аз отдавна не съм писала, но редовно ви чета. Колкото до храненето ние за сега ядем така:
6-6.30 150мл АМ
9 - Ванилена каша с малко АМ и 50/60мл АМ
12 - 125мл Зеленчуково пюре и 20-30 плодово
15 - 150мл АМ
17 - Царевична каша с малко АМ и 50/60мл АМ
20 - 180мл АМ

Сок или бебешки чай не признаваме, за вода да не говорим. Понякога и 3 часа едва издържа горката през деня, но вечер спи почти непробудно. А и кашата трябва да е супер гъста. #Crazy #Crazy Иначе не я яде.
За моя радост тук най после започна да става по топло. Днес дори е Първа пролет  bouquet Вчера така се въодушевих от топлото време, че се засилих и купих на Сия една камара летни дрешки. Останах приятно изненадана че изхарчих само около 40лв а я накиприх с 5-6 тоалета. Не че ще ги носи веднага, ама аз да съм подготвена. Че с тази връзка да ви потитам: Какви са цените на качествените, но не напременно маркови дрешки за бебетата в БГ?
Лека вечер на всички и бързо оздравяване на болните дечковци.

# 101
И аз да се похваля - купихме на Нике проходилка и столче за хранене /Чиполино - Гранд Комфорт/. Мисля че е доста добро пък и от всякъде го хвалят. А за проходилката - голям кеф - умря си от удоволствие че е права  Joy Joy Joy пък и аз съм доволна че няма да падне от никъде. Настана едно блъскане по таблата.... а мелодиите са ужасни ... наду ми се главата за половин час и ги спряхме. Много и хареса да си виси така /още не и стигат краката до земята/.
В този студ се замислих да пазарувам по-есенни дрешки, че от пролетта не и стават, но по магазините не са заредили още  Sad ще простудя детето.
Препоръчайте ми столче за кола  newsm78 от това на Чико доволни ли сте и до колко време може да се ползва?

# 102
Ако така се захранваме, значи около годинка ще сме стигнали половин плодово пюре. А за зеленчуково и заместване на хранене /не че мисля, че за момента е нужно/ сигурно ще е към края на втората година  smile3503

# 103
Ако така се захранваме, значи около годинка ще сме стигнали половин плодово пюре. А за зеленчуково и заместване на хранене /не че мисля, че за момента е нужно/ сигурно ще е към края на втората година  smile3503
Laughing

# 104
Ядене по една лъжичка плодово пюре на ден счита ли се за захранване  newsm78
Захранване означава приемане на храни и течности(сокове), различни от кьрма/АМ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт