МАРТЕНСКО детенце сладко, гордостта на мама и на татко!

• 9 630
  • 277
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Нели Ив, защо не опиташ със зеленчуково пюре или  каша. Симона все още предпочита зеленчуково пюре пред плодово. Плодово яде мнооого рядко, почти никога. Но и давам пресни пасирани плодове и сокове и така компенсирам. Например много обича пасиран банан, понякога и го добавям към кашата. А каша никога не отказва, така че ако много държа да хапне плодово пюре и слагам половината в кашата и така си го изяжда.
Констанс, чувала съм че козе продукти- мляко, сирене и  пр. не се препоръчват за бебета и деца защото се получават алергии от тях, би ли обяснила защо си избрала да даваш козе сирене, че ми стана интересно?

# 76
  • София
... писала си, че според теб кравето сирене е вредно и води до диабет, но не си обяснила защо мислиш така.

# 77
Eeeee ама много ме е яд ,че няма да можеме да доидеме на срещата  Confused но нищо де на следващата сме на линия.  А на какво море ще ходиме в този студ не ми е ясно ,но уж казват че ще се оправи ,пък ще видиме.
Аз да ви кажа Алекс вече немога да го удържам да не седи седнал. Исправя си се сам сяда си и така си играе без да се придържа никъде и никой не е всъстояние да го накара дори да се подпре някъде. Направо незнам какво да го правя. на всичкото отгоре ако се добере да се хване за нещо сам се исправя и на крака и само и само да не седи така прав ми се налага да го мъкна на ръце по цял ден  Tired играчки не признава и неиска да се вози в кола /та как ще стигнеме утре до морето просто незнам/ играе само с дистанционното ,ключове ,телефони ,клавиатурата и лъжици  Crazy

# 78
Здравейте ,мамчета!
Във връзка с домашните посещения на педитата , нашето още в началото ни каза ,че само първото ( след раждането) се поема от здраваната каса , а ако се наложи след това да идва, посещението се заплаща от нас.Незнам доколко е вярно newsm78, но щом така казва.

И ние да се разпишем с малко снимчици , че все не ми оставяше време да ви се покажем Grinning
 Hug Hug Hug

Ето още една синеочка:   http://snimka.bg/album.php?album_id=59156
Парола:2403

# 79
и Калоян е болен и няма да можем да дойдем Sad

Нашта чичо доктор Порязова (както я нарича племенницата) идва у дома срещу 10 лева, а понякога и без пари, даже се карахме последните пъти, че не щеше да ги вземе. и е много мила, обяснителна и Кайо си пада по нея много. Обажда се (ТЯ на мен) да провери как е бебето!
и работи в една малка амбулатория. така че не е до поликлиника или частно - до човек си е.

за яденето на манджи и пюрета ... и порциони... ами Калоян вчера изяде наведнъж 300 мл АМ ! И рева за още. и не повърна... иначе все си мисля, че не е шишо, ама може и да е. 8 кг/65 см.

само пюре не яде. само каша също. но когато ги смеся, си ги хапва с полу-кеф.
зеленчуците са една мъка. без значение дали са Хип, Ганч или Мама (мои). всъщност нахвърля се лакомо само на истинска храна - пържоли с бира, горчиви печени чушки, супа с много магданоз, бял пипер, целина и сол. все вкусни забранености. не е глупав, а?
иначе ако всичко му е наред, изяжда по 240 мл АМ. (само че аз му го правя по-рядко, с по-малко мляко (5 вместо 7 лъжички), да не се нашишква).

и на соковете не е фен. абе направо се притеснявам. а и не го счита за ядене. малко след пюрето си иска АМ.

кате, твойта майка е жив пример за предимствата на бавачката пред бабите. съчувствам ти. аз не бих издържала на твое място. но понеже съм проклета и зла гадина, мойте баби си траят, за да си виждат внука.

# 80
малко да се отклоня от захранване и ваксини... мислили ли сте за приучаване за пишкане и тръцане?

видях една тема за безпамперсни бебета.
http://nodiaper.atspace.us/index.htm
най-отдолу са линкове към темите, малко са досадни и дълги.

на мен не ми се иска до 2-3 г с пампи да се мъкне младежа. че коя мома ще го вземе такъв?!

# 81
Симона все още предпочита зеленчуково пюре пред плодово.

И Маги е така. Плодовото го яде, но с едни физиономии. Ще взема и аз да пробвам с пресен пасиран плод. Аз до сега съм й давала много малко плодове - ябълка, круша, череша, пласкова и трябва да наваксваме. Ще взема тези дни да й дам кайсия и банан

Маги тази сутрин успя най-накрая да си набута крака в устата Joy Упорито се мъчеше да го направи тези дни, но нещо не можеше да стигне до там, но сега сме без проблеми Joy И цяла сутрин само това правим. Въпросът е, че го правеше и докато й давах плодовото пюре и сега освен ръце си имаме и крака в устата по време на ядене. Ще видим какво ще е тотално мазането на обяд Mr. Green

Аз реших да поизчакам седмица-две с месото. Искам да въведа още няколко зеленчука, защото вчера от всичките пилета се оказа, че като състав ме устройва само Мандев и Ганчев. Мисля да въведа вече жълтъка и днес ще й дам за първи път. Тъкмо ще свикне с жълтъка и ще започна месото. Само се чудя от кога да въведа кисела и кашите следобяд Rolling Eyes

# 82
При нас пък обратно - първото идване на лекарката беше платено, а следващите не.

Днес спирам да си правя експерименти с детето и дотук със соковете, ще си я захраня на 6 мес. с пюре и това е.

Да ви кажа за срещата утре - часа ми е адски неудобен, планирах към 2 да се завъртя в южния заради акцията, даже мислех да ходим малко да напазаруваме тетрадки ипр. тъй че как ще стане незнам, за всеки случай ако видя една голяма тумба мами ще мина да си кажем здрасти, че освен с Веси с никой не се познавам лично, а и с Веси не бяхме в състояние да се  опознаем Laughing

Забравих да ви се похваля, довечера съм на концерта на Симпли Ред, а мойто джереме е успешно научено и тренирано  да пие от шише Laughing

# 83
дейзи, ние като знам практиката, до към 2 сигурно ще се събираме Simple Smile
но можеш просто да звъннеш, като дойдеш към парка, и ще ти кажем къде сме

а за захранването - и аз ще захранвам очевидно най-рано при навършени 6...с тия наши стомашни проблеми...

# 84
малко да се отклоня от захранване и ваксини... мислили ли сте за приучаване за пишкане и тръцане?

видях една тема за безпамперсни бебета.
http://nodiaper.atspace.us/index.htm
най-отдолу са линкове към темите, малко са досадни и дълги.

на мен не ми се иска до 2-3 г с пампи да се мъкне младежа. че коя мома ще го вземе такъв?!

Здравейте момичета!!!
В последно време не се свъртам нещо във форума, но не мислете, че съм забравила за вас.
Дани е много добре, вече е 9.100кг и 71см. Само дето неиска да яде зеленчукови пюрета и каши. Иначе плодовите му са любими. Хапва си и кисел, макар и с неохота.
 Относно въпроса на kalina na kayo. Ами като гледах в дневника на баткото в 6м вече съм го придържала на гърнето. В първо време само да ака, а после и да пишунка. Така че в скоро време възнамерявам да купя на Дани гърне и да започваме.

# 85
Здравейте, Алекс за сега хапва всичко с апетит с исключение на кашата .Днес мисля да му купя от бисквитките на плазмон. За утре ви пожелавам хубаво искарване  Peace

Това е за сега от нас след малко тръгваме към морето. Стискайте палци времето да се оправи.
Хубава седмица на всички   Hug

# 86

Справяме се дори по-добре от кандидат-зета на Катето Mr. Green Joy
Веси, ами те като седнат да вечерят заедно трябва да им поръчваме фирма "Василка"  Joy  Joy  Joy след това да позачисти  Joy
Ама много ми е хубава кандитат-снахата, заплюх си я аз още като беше съвсем мъничка  Wink
Моят младеж е 72см и 8 кг., днес докторката му дръпна лекичко пишлето и то се разлепи, ние с баща му просто явно сме се страхували да не му причиним болка, а положението не е било трагично, факт е, че почти не плака  Simple Smile
Вчера пробвах едно от пюретата на Михаил,  Sick вярвате ли, че ми се догади беше някаква нежна пуйка с нешни неща  Sick пълна отврат  Sick  аз няма да мога да изям 1/2 бурканче, колкото той яде горкия  Confused а му се съдя, че плюе и маже...
Относно приучаването към гърне, мисля че е много малък, живот и здраве като проходи около годинка+ тогава ще пробваме.

# 87
Привет!
За срещата утре ние няма да можем да дойдем,защото сме на погача на на братовчеда Дани Grinning...колко бързо минава времето,а много ми се искаше да се запознаем.
От няколко дни насам Янето започна да си приказва-първоначално казваше нещо като 'ла-ла-ла',а от вчера започна 'ба-ба-ба' и няма спиране,по цял ден само това приказва. Crazy
Леле,като чета какви количества папкат вашите бебоци...направо се шашкам ShockedНашата примерна схема за деня е:
9:00ч. 150АМ
12:00 зеленчуково пюре,приготвено с АМ
15:00 150АМ
18:00 плодово пюре,каша или пресен плод
21:00 150 АМ
От всичко изброено Яна много рядко си изяжда цялата порция,често прескача ядене и се храним само по 4 пъти дневно. #CrazyА от това 210-240 мл. АМ дето го прочетох,направо ми стана лошо. ooooh!Яна изпива 150 със зор.А какви сурови плодове давате,че ми се иска да разнообрзя малко,давала съм само банан и пъпеш до сега?/пък и предпочитам плод,пред плодовите пюрета/.Констанс,как ги правиш фрешовете???

# 88
  • София
Здравейте,милички! Hug
Благодаря ви за отговорите и съветите! Heart Eyes
Дани днес е по-добре,но вчера беше някакъв ужас! #CrazyТри часа плака без изобщо да мога да го успокоя и беше с температура 39.Накрая бях принудена освен свещичката Ефералган да го увивам в мокра пелена голичък за да я сваля.Слава богу това най-накрая помогна и я свалихме до 37,5.Явно вече и антибиотика взе да действа,днес детенцето живна.А каква мъка докато му дадем тоя антибиотик,хем е с плодов вкус.Реве и се опъва и после не иска и да суче,толкова е наплашен.Добре поне,че му го даваме на 12 часа,че ако беше по често сигурно щях да се гръмна!Много е лошо да ти е болно детенцето.
Ние също няма да дойдем на срещата,трябва да оздравеем,но на другата сме на линия!
Мики, хубаво изкарване!
Целувки на всички!

# 89
Тася, стискам палци Дани да оздравее ! Hug
И аз се шашкам като гледам какви ящни деца има и как хубаво наддават. пу-пу Моята слабушка е само 6 700 на 68см. И като знам с колко мъка изяжда едва половината от порцията.....Какви ли не маймунджулъци й правя само и само да хапне. Когато татко ни е вкъщи и той се включва в шоуто.
Аз на обед й давам кисело мляко с бисквити, да позабрави пюрето, което повърна и другата седмица пак почваме пюретата. Следобед й давам каша или плодово пюре.
Малко избързах с киселото мляко, но за радост нямаше реакция и сега с безглутенови бисквити го хапва добре, което за нас значи, че изяжда половината...около 100гр
Другите хранения са на кърма
Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт