МАРТЕНСКО детенце сладко, гордостта на мама и на татко!

• 9 644
  • 277
  •   1
Отговори
# 135
  party006 Честита половин годинка на Мария  и София / на Zhana /, Пресияна / на Bezmerna / и на Димитър / на desi1983 /   party006 . Да са ви живи и здрави и много да ви радват.

# 136
Мамчета черпя ви виртуално-вчера станахме на половин годинка cheers Misc Baby Bottle newsm38

И честито на всички мини рожденици днес.

# 137
  • In the jungle out there..
Ами и моят е късно захранен, едва преди няколко дни, пък е такава лакомия ooooh! Не смогвам да извадя лъжицата от бурканчето и той вече я е лапнал Mr. Green Имам чувството, че не го интересува какво е - всичко се яде Joy Та все си мисля, че си е до дете....

# 138
  • София
И аз започнах да захранвам при навършени 5 месеца и няма проблем с папкането,просто едно му харесва повече,друго по-малко.Даже тея дни като,че ли не му се и суче толкова,аз взех да се притеснявам да не иска да се отбива,въпреки,че не замествам хранене все още.
Честито на всички месечковци!Да са живи и здрави!
neli_iv, честито християнче!
За набожността и аз съм долу-горе като Гер4о,вярвам,че има някаква сила там горе и от време на време влизам в църква да запаля свещички за здраве.

# 139
Герчо, няма проблем, не го приемам като заяждане smile3503...Значи бях писала ,че мисля да заместя всичкото мляко, което трябва да се дава с козе, но чакам да ми обяснят как да го стерилизирам, защото така не мога да го давам.Страх ме и не искам да рискувам и то с дете си.С варене май не става,защото високата Т , над 70 С убива всичко полезно.И така...ще видим

Иначе ние взехме столче за хранене на Пег Перего
ето това
Бях решила да взема това с автоматичната люлка, но в магазина продавачката ме посъветва да вземем това, въпреки ,че детето се люла само.На Тино доста му харесва да седи в него и много се забавлява като бие по масичката - спуква се от смях.

Майчета,слагате ли децата в проходилки вече?АКо да,как го премат?Аз Тино го слагах от 5 -я месец за по 5 мин.Сега вече на 6 и половина почти го оставям за по-дълго,ама те крачетата нали само се допират до платнището ,а не до земята (тезеста не е на тях) и не се кефи много - не повече от 15 мин.

Ня Християнчето ни -Честито, а и на рожденците също   bouquet

# 140
  • София
Честито на малките ни рожденници и на малкото християнче! Hug
Герчо, защо не пробваш да му слагаш сиренце в зеленчуковото пюре, според мен не е ного добре да смесваш месо и сирене, по-трудно ще го усвои. За съжаление Симона отказва сирене и в попара, и в пюрето. Освен това попарата според мен е по-вкусна когато е с вода, а не с чай- масло, сирене, вода. Аз например не съм ядяла попара заради сухара, защото има по-особен вкус, но пък Симона не иска нито с пресен хляб, нито със сухар. ooooh!

# 141
 Момичета, благодаря за пожеланията. kalaza, щом  при теб няма проблем при захранването, значи наистина е до дете. Просто ще се хвана за главата  ooooh! с това дете. Преди малко пробвах и с ябълка+шипка... На вкус е супер, но познайте моята пангъния какво мисли по въпроса..... newsm25

# 142
Нели не се тревожи. Ще прояде детето. На една майка от градинката ,кьдето се сьбираме детето прави сьщите проблеми и е малко по-голямо от нашите деца. Лошето при тях е,че тя от другата седмица се врьща на работа.ПО сьщия начин нищо не иска да яде. За мен това е един от минусите на кьсното захранване.

# 143
....За мен това е един от минусите на кьсното захранване.
Креми, ами аз захраних рано - със сок, после пюре, а е същата драма... Даже се чудя как ще й заместя хранене. Имам чувството, че тя не възприема яденето от лъжица като хранене. Трябва да се суче и това си е. Тази сутрин я пробвах да изяде едно цяло пюре на Хип (125г) от тиква+ябълка. Изяде ок. 70г и почна да се върти, да наднича какво има по пода.... Песни й пях, на маймуна се правих - не и не. На обяд хапна 6 лъжички пуешко със зеленчуци, после към 70г картофи+морков (дом. производство) и край, почна се един реееев, едно давене  ooooh! Естествено после сука малко и сега е доволна.... Надявам се постепенно да успея да й заместя хранене, защото май вече не ми е толкова хранителна кърмата  Cry Оня ден изцедих няколко грама - направо ми се стори прозрачна. Явно е че не й е достатъчно да е само на кърма, ама ....
Направо съм се отчаяла...  Shocked

# 144
Здравейте!
И при мен храненето е трагедия. Вече не знам какво да я правя, не иска нищо да яде. Днес купих пюре сънвал да видя дали него ще яде. Не го яде, отворих Хип и него не иска. Сложих малко захар, пак отказ и един рев. Само като види лъжицата и се почва.
Не знам просто вече какво да я правя.
Чудя се дали да не пробвам с месно? Просто не знам какво да правя вече.
А срещата беше супер. Много сладки бебоци  и  хубави майки Simple Smile

# 145
  • София
И при нас е трагедия, че не яде всичко, но все пак яде. Яде предимно пюретата на Хип- пуйка с тиква, ориз с моркови и телешко, пиле с ориз и зеленчуци. На всички бели пюрета се мръщи и и се повдига от тях. Сънвал не яде въобще може би защото не са овкусени. Но Ганчев също не понася, рядко яде и готвени, които според мен  са супер вкусни. Плодови обаче никакви. Всеки ден измислям нови неща, но в крайна сметка яде това, което си обича, а от месните май са само тези трите за сега. Тиква и банан не отказва никога, добре че има и месни и зеленчукови и плодови с тиква. Laughing

# 146
  • Варна
Здравейте!
Честито на мини-рождениците и на новопокръстеното ни християнче! baloni
Яденето и при нас е драма, но поне плодовите пюрета и кашите ги яде без проблем. Зеленчуковите и местните обаче според зависи. Понякога ги яде с голяма охота, понякога едва му набутвам половината бурканче в устата. Като дойде време за ядене, все едно ще се явявам на изпит-свива ми се стомаха. На всичкото отгоре нещо му се е обринала главата-цялата е в ситни пъпчици и стои на червени петна. Днес се обадих на педито и му изписа Фенистил капки, та сега и с тях се борим. ooooh! Остана да въведа глутен и сирене, както и още малко местни пюрета, но ще изчакам да се пооправи.
Иначе вече му избива второ зъбче и се събужда по 10-тина пъти на нощ, но с бибата веднага заспива.
Мъчи се да направи 4 хранения, но все още сме на 5. Надявам се като огладнява повече по-малко да се мръщи на пюретата, Praynig но ще видим.
Разгледах всички снимки. Много хубави бебоци. Пу-пу, да са живи и здрави. Heart Eyes
На болничките бързо оздравяване, а на почиващите весело изкарване на морето. Hug

# 147
Мъчи се да направи 4 хранения, но все още сме на 5. Надявам се като огладнява повече по-малко да се мръщи на пюретата, Praynig но ще видим.

Не трябва ли бебетата да имат по 5 хранения, като постепенно намляват млечните за сметка на другата храна  newsm78 или пак нещо съм тотално объркана...доколкото имам спомен дори и по-големите дечица имат 3 основни и 2 междинни хранения  newsm78

# 148
Здравейте момичета!
Аз да се похваля, имаме си 2 долни зъба Grinning Излезли са едновременно през нощта, а аз понеже всеки ден проверявам, днес сутринта ги открих Laughing
Вече и ние сме в отбора на зъбатите Peace
Иначе за яденето, Катерина също има предпочитания, но се справяме някак.
Герчо, биберони -чесалки има на Chicco(или поне имаше). Много хубава работа вършат Peace
За снимките , какво да кажа, красота  bouquet
Сега и аз ще кача и ще ви покажа Peace
P.S. EkaterinaM ние сме на 4ри хранения по желание на детето, просто не искаше второ млако вечер. СЕга яде 210-240мл мляко в 7-7.30, Зел. пюре 11-11.30, плодово или каша 16-17 и 20.30 210-240мл мляко.
Наддава добре и според педито трябва да се водим по детето Peace

# 149

Общи условия

Активация на акаунт