МАРТЕНСКО детенце сладко, гордостта на мама и на татко!

• 9 604
  • 277
  •   1
Отговори
# 165
Това с пликчетата за момиченца е пълна заблуда. Залепих на Али едно такова, чаках я 40минути да се изпишка и резултата беше всичко отвън и 1мл. в пликчето. Сега съм я сложила да седи в един леген и там да си свърши работата.
Ако смяташ да вземаш урината от легена , по-добре недей щото няма да е стерилна Peace

# 166
Мерси за съветите за бибероните-чесалки - днес ще потърся такова нещо, че май само това ще ни спаси...
Сега проверих изследванията на Иван - урина отлична, кръвни показатели отлични, хемоглобина е 108 /нормално 120 според педито/, което за фамилната обремененост си е отличен резултат  Hug. Аз очаквах по-лоши резултати и сега съм много щастлива. Лекарката каза, че целта на занятитето сега ще е а го държим над 100, докато се разбере дали и той има таласемия, което ще стане като навърши 2 години и след това ще видим кво ще правим по въпроса. но като се има предвид, че моят хемоглобин рядко се качва над 100, неговия си е направо супер  Joy

# 167
за пликчетата за урина - на иван като му залепих първото беше същия случай - всичко навън. Просто не е било плътно залепнало и от влагата се беше разлепило. С второто имах по-голям успех и след 2 часа /в които не пишка изобщо Thinking/ най-накрая свърши работата и всичко мина като по книга. Та... пробвай друго /ако си купила повече/ и дано този път има ефект.

# 168
  Момичета на вашите бебчовци вече изследвания ли са пуснали??? Confused
  На 6 месеца ли се пускат първите?
  Пишете, защото скоро ще ходим на изследвания за хормоните, та защо да го дупчат детето два пъти.

# 169
  • Sofia
  Пишете, защото скоро ще ходим на изследвания за хормоните, та защо да го дупчат детето два пъти.

Да, около 6 - тия месец се прави изследване на кръв и урина.

# 170
Да, около 6 - тия месец се прави изследване на кръв и урина.
На нас ни дадоха направление за изследване след 5-тия месец, но нали Михаил се разболя отново от летния вирус го отложихме, мисля в края на тази седмица вече да ги пуснем.

# 171
  • София
На нас направление ни дадоха след 6-тия мес. С тези пликчета и при нас беше трагедия, но след 5-6-то пликче успя всичко да влезе в него. Номера е да се изпишка веднага защото после да размества. Кръв ни взеха от пръстчето и Симона даже не разбра какво става, стоеше като препарирана през цялото време без въобще нищо да кеже нито се разплака, събра очите на всички лаборантки в болницата.  Laughing

# 172
Здравейте и от нас.
 Вчера направихме консултация с Доц.Томова за физическото развитие на Йоанна. Много се бях наплашила, защото не иска да се обръща от гръб на корем и обратното. Само ядем пръстите на краката. Доцентката ни успокои, каза, че бебка е здрава , проблема идвал от наднорменото тегло- още нямаме шест месеца, а тежим 9300г #Crazy, и ни показа упражнения. Освен това сме на диета, т.е. вече три дни сме на четирикратно хранене.
 Мамчета, някой да се е сблъсквал с такъв проблем....

# 173
  • София
tzzzd, какво яде бебка? Не се притеснявай, но може би наистина трябва малко диета. Симона още не иска да се обръща от корем по гръб, но според педито детето си е съвсем добре, килограмите са и добре, дори е доста буйна, само че това още не го владее и не мисля,че е повод за притеснение.

# 174
Сутрин пием по 170мл адапт.мляко, на обяд сме на зеленчуково пюре- картоф и морков , следобяд каша с плод и вечерта 200мл адапт. Такъв ни е хранителния режим от три дни, а инак същото плюс още еден път адапт.мляко

# 175
  • София
Защо не заместиш кашата с кисел с пресен плод примерно и да даваш каша само два-три пъти в седмицата, а в останалото време кисел? Симона също яде от около 2 месеца може би и повече по 4 пъти защото се събужда късно сутринта и няма кога да направим 5-тото.

# 176
Зоуи, как ги правите тези работи вие? Някои още главата не държим  Embarassed , вие вече сами се храните #Shocked
Миличка не се притеснявай скоро и ти ще се похвалиш сигурна съм Hug.Ти се радвай на кротките моменти,че аз с умиление си спомням времето,когато малкия си стоеше в количката кротък и аз имах време за всичко.Ех как лети времето.
Относно късното захранване,ние се захранихме на 5м и една седмица и успяхме вече да заместим хранене,защото моят звяр се справя перфектно с лъжицата.Аз смятам,че въвеждането на храна различна от мляко става с цел запознаване с лъжицата и с нови вкусове,а не натъпкване на детето.Въобще даже нямам представа как бебе на 1-2 месеца ще яде с лъжичка.Просто в един момент децата проявяват голям интерес към яденето на възрастните,започват да ги имитират и трябва да се улови точно този момент.Това е лично мое мнение и не го налагам на никoй. Peace
Дани вече като го сложа на земята успява да прекоси цялата стая излиза в коридора и там започва едно чудене в коя стая да влезе,не може да се реши. newsm78
Ели Катето много е порастнала и се е разхубавила. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 16:00 от zoui

# 177
Това с пликчетата за момиченца е пълна заблуда. Залепих на Али едно такова, чаках я 40минути да се изпишка и резултата беше всичко отвън и 1мл. в пликчето. Сега съм я сложила да седи в един леген и там да си свърши работата.
Ако смяташ да вземаш урината от легена , по-добре недей щото няма да е стерилна Peace
Урината ни я приеха. Но аз разбира се предупредих как съм я взела. За боцкането Али се разплака, но като всичко свърши и я гушнах се успокои. Дори поисках да й направят изследвания за кръвна група, за да си я знам.
 tzzzd , твоята принцеса много добре се развива  newsm53 , но относно кашата, от всички майки с които общувам съм чувала, че много се пълнее от нея. Така че по-добре я консумирайте 2-3 пъти седмично, а през другото време кисел. Мнението на нашето педи е същото. В нашият случай /~8,600, на 22 август бяхме 8,250/ като стигнем до кашите ще са най-често през ден.

# 178
  • София
Нели и ние постъпихме по същия начин с кръвната група. Реших,че така или иначе ще я боцкат хубаво е да я знаем. Резултата е "А-" тя май е доста рядка група? newsm78

# 179
 Да кажа че успях да дам на Али 8ч.л. пюре. Тя не искаше, но успях да й го набутам в устата  Embarassed. Разбира се ~ една от тях остана по лигавника. Вижте как стиска уста, а това е едва в началото на храненето

Общи условия

Активация на акаунт