КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 730
  • 831
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
Здравейте. Влизам с един бърз въпрос. Бриониа и Бриониа Алба две различни неща ли са?
Не.
И аз така си мисля. Както например с Ipeka и Ipeka quana. Различните производители ги именуват различно. Да каже и Мече.

# 361
Така е. Bryonia и Bryonia alba са едно и също лекарство. Ipeca и Ipecacuanha също. Има разлика в изписването. Понякога има разлика в производството - дали е от цялото растение, или само от негови части. Но като цяло за БГ пазара, предвид че ползваме главно Боарон и Хелиос, това няма значение.

Иначе принципно трябва да се внимава: например при Calcarea - Боарон я изписват Calcarea carbonica ostrearum, Хелиос само Calcarea carbonica. Но има и още доста видове Calcarea, видове Sulfur и т.н. Сулфур, Хепар сулфур, Сулфур Йодатум са три напълно различни лекарства. Трябва да се внимава, когато се купуват.

# 362
За обрив си взех по препоръка на аптекар Apis Mel, вземам по пет гранулки когато се сетя, изобщо не съм запозната с хомеопатията, нито с принципите на действие. Антихистамини пих два месеца безуспешно.
И ето сега, сърбежите се засилват страшно много. Как да го взимам това нещо, във вода ли да го разтварям? И колко време?
Вземам го вече 24 часа, цял следобед ми се вие свят.
Благодаря.
П.С. В Англия не знам къде да търся класически хомеопат, за това питам тук.

# 363
  • Бургас
По-добре недейте да не вземе да стане по-лошо. Щом антихистамините не ви действат значи не е алергия, а нещо друго. Нямате ли възвожност да посетите кожен лекар поне да ви поставят диагноза.

# 364
За обрив си взех по препоръка на аптекар Apis Mel, вземам по пет гранулки когато се сетя, изобщо не съм запозната с хомеопатията, нито с принципите на действие. Антихистамини пих два месеца безуспешно.
И ето сега, сърбежите се засилват страшно много. Как да го взимам това нещо, във вода ли да го разтварям? И колко време?
Вземам го вече 24 часа, цял следобед ми се вие свят.
Благодаря.
П.С. В Англия не знам къде да търся класически хомеопат, за това питам тук.
Не е възможно да няма класически хомеопати в Англия. Потърсете и ще намерите. Има гугъл, хора, форуми .... все пак това е родината й. Сигурно има и б България, които биха приели онлайн хомеопатични интервюта да правят. А до тогава, не пийте самоволно ХЛ.

# 365
Джипито всеки път, вместо направление за кожен лекар, ми дава рецепта за антихистамини, които само тушират нещата. Затова се принудих да питам в една аптека и си тръгнах с лекарството. Обаче симптомите ми се усилват!
Защо хомеопатията е нещо толкова индивидуално? Имам обрив, може би е копривна треска, не минава от нищо. Наложителен ли е преглед или може онлайн? Може ли да препоръчате някой?
Благодаря.

# 366
  • Бургас
На частно нямате ли възможност да отидете или системата там не позволява.
Междувременно наблюдавайте какво може да провокира обрива. Храна например или някакви лекарства ако пиете или нещо от средата там.
Попитайте в някоя фейсбук група за хомеопат, но имайте предвид, че първото интервю ще е поне час и ще ви разпитва за всичко. Дали ще можете да се справите с езика. Не става да отидете и да кажете имам обрив и той да ви даде нещо.

# 367
В superdoc.bg можете да си запишете онлайн час при класически хомеопат в бг. На предишни страници момичета препоръчваха няколко. Аз съм пила хомеопатия за определени симптоми на базата на книги.
Не ми е навредило, но щом на вас не ви понася веднага го спрете.
В супердок има и дерматолози за онлайн прегледи.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 01:01 от bonbonka6

# 368
Благодаря ви от сърце, момичета.
Обаче симптоматиката взе да се повлиява, днес не съм вземала нищо, но нямам абсолютно никакви сърбежи! Касае се за двумесечен ежедневен, ежечасен обрив!
Много съм доволна.
Ще се свържа с класически хомеопат, час по-скоро.
Само да попитам - има ли хомеопатия срещу рак? По принцип?

# 369
  • Русе
Elizabeth_, в хомеопатията лекарствата не са за рак, диабет, мигрена и т.н., а за човека, страдащ от тези болести. Не е като да пием всички аналгин за главоболие или спазмалгон за стомах.  Всичко е строго индивидуално. За това са и дългите първоначални интервюта.

# 370

Не, няма хомеопатия срещу рак. С хомеопатия могат да се повлияят странични ефекти от химиотерапия, да се повиши имунитета и да се удължи живота на болния, но лечение за рак - не.

# 371
Благодаря ви от сърце, момичета.
Обаче симптоматиката взе да се повлиява, днес не съм вземала нищо, но нямам абсолютно никакви сърбежи! Касае се за двумесечен ежедневен, ежечасен обрив!
Много съм доволна.
Ще се свържа с класически хомеопат, час по-скоро.
Много общо задавате въпроса. Има възможност, в зависимост от организма и етапа на развитие на болестта, да бъде помогнало с хомеопатия да се повлияе положително на състоянието на човек. Дори и преди да се стигне до конкретното заболяване. Ракът е много и различни видове и етапа на развитие. От моите познания, може да се повлияе от преди да му се случи на човек до момента на трайните увреждания на физическо ниво. Как - това знаят хомеопатите. Това, което може да направи човек, за да избегне подобно или друго нарушаване на здравето е да работи за себе си! Преди всичко на емоционално и ментално ниво. Това също може да бъде подпомогнато с ХЛ. Но то не е всемогъщо! Може да побутне човек, но не и да свърши работата вместо него.

# 372
Аз ще ти отговоря така: Колкото по-скоро човек започне да се лекува с класическа хомеопатия, толкова шансът да се отключи рак намалява. Green Heart

# 373
Ракът е нелечим или лечим с хомеопатия в зависимост от купища фактори - човекът и неговата реактивност, наследствеността, други заболявания, начин на живот,  опитът на хомеопата, сериозното отношение на пациента, тип, стадий, степен на инфилтрация, увреждане на тъкани/органи и т.н. В хомеопатичната литература има описани безброй случаи, като тръгнем от Бърнет и стигнем до съвременните индийски клиники.
И все пак най-доброто лечение на рака си остава неговата превенция, раковият тип мислене и начин на живот винаги предшестват соматизацията.

# 374
Ракът е нелечим или лечим с хомеопатия в зависимост от купища фактори - човекът и неговата реактивност, наследствеността, други заболявания, начин на живот,  опитът на хомеопата, сериозното отношение на пациента, тип, стадий, степен на инфилтрация, увреждане на тъкани/органи и т.н. В хомеопатичната литература има описани безброй случаи, като тръгнем от Бърнет и стигнем до съвременните индийски клиники.
И все пак най-доброто лечение на рака си остава неговата превенция, раковият тип мислене и начин на живот винаги предшестват соматизацията.
Може ли да дадеш пример за "раково" мислене? Искам да си сверя разбирането по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт