КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 68 038
  • 831
  •   1
Отговори
# 135
Понякога в хода на лечение се налага включване на повече от 1 хомеопатично лекарство, НО се приема само 1 в конкретен момент и рядко са повече от 2 лекарства. Например ниска потенция или шуслерова сол за подкрепа на някой орган-система 2-3 дни, след което конституционалното лекарство за N-дни. Или през ден, или през два...Различно е, според конкретния случай. Да, няма значение чие производство са ХЛ, важно е как се приемат - дали според принципите на класическата хомеопатия, или не.

Шуслеровите соли СА хомеопатични лекарства, тъй като са приготвени чрез хомеопатичен принцип (стриване, тритуриране и т.н., за да се освободи лечебното действие и да не се явяват просто суплементация с минерали и т.н.). Дори да се налага съвместен прием на ШС и ХЛ, както писах по-горе, то има определени правила. Накуп - не. Мисля, че в страницата или в някой от клиповете за принципите на класическата хомеопатия бях дала малко информация, но то е същото. Познавайки принципите на класическата хомеопатия, отговорът става ясен, така че за по-любознателните - просто изгледайте (прочетете) материала в ютуб канала на "Здраве и хомеопатия" и вече знаейки, че ШС по същество са ХЛ, ще направите съответните изводи.

Ralitsa_7253, прочетох по-надолу схемата Ви за прием. Това НЕ е класическо хомеопатично лечение, без значение, че се използват ХЛ. Виждам и че сте се ориентирала чудесно за симптоматичното предписание. И да, наистина и вие можете сама да си ги предпишете - факт! Тук лечебно изкуство няма.

Да уточня нещо важно за ШС. ШС НЕ са хранителна добавка, тоест те НЕ могат да набавят липсващо/намалено вещество в организма. Тяхната роля, най-грубо казано, е да провокират организма да метаболира, усвоява по-добре въпросния минерал.

d@indi, относно вашият пост: много ХЛ също ги има в храната, и водата - хомеопатичен флуор, хлор, риган  и много, много други.  Ако погледнете, ще видите, че шуслеровите соли са в Д потенция. Тоест те СА потенцирани, тоест са приготвени чрез хомеопатичен принцип - прилагайки кинетичната енергия на движението при тритурация например, се освобождава потенциална такава - това е реално принципът на създаване на ХЛ.
Това Д е десетична потенция, хомеопатичните лекарства са в С потенция - стотично разреждане (поне най-масовите в БГ). Когато имам нужда да стабилизирам някой орган/система, мога да използвам със същия успех и ХЛ в ниска потенция 5С например. И в двете се съдържат молекули изходно вещество, и в двете тези молекули са недостатъчно за попълване на липсите в организма, по-нагоре обясних целта на ШС. С ШС хронично заболяване, особено с голяма давност, няма да повлияете успешно и трайно, колкото и да звучи горчиво.

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 23:55 от Мечка Малинарка

# 136
Здравейте, имам момиченце с изникващи зъби, съвпада с Кхамомила, бихте ли ме посъветвали каква потенция да взем аот Чаталджа. Буди се на два часа и пищи нощем?

# 137
  • Русе
Здравейте, имам момиченце с изникващи зъби, съвпада с Кхамомила, бихте ли ме посъветвали каква потенция да взем аот Чаталджа. Буди се на два часа и пищи нощем?
Ще поникнат и проблема ще отмине. Неприятно е и за вас и за нея, знам. Две деца имам. Но не се самолекувайте с хомеопатия. По-скоро помислете за някакви масажи на венеца - чесалки, дъвкалки... има и разни охлаждащи.

# 138
Момичета, моля за помощ. Изгорих се с кипяща вода в зоната на гърдата. Започнах Беладона и Апис 9 през 15 минути. Правилно ли е и мога ли да взема нещо друго? Много ме болеше в началото, сега ме поотпусна след втория прием.

# 139
  • Русе
Мисля, че не е правилно да се приемат две лекарства. Да каже хомеопата.

# 140
Момичета, моля за помощ. Изгорих се с кипяща вода в зоната на гърдата. Започнах Беладона и Апис 9 през 15 минути. Правилно ли е и мога ли да взема нещо друго? Много ме болеше в началото, сега ме поотпусна след втория прием.
Аз бих взела арника.

# 141
  • В градината...
Някой от вас има ли опит с регулиране на високо кръвно с хомеопатия?

# 142
  • София
Здравейте!
Дали хомеопатията би могла да помогне за хронична болка от 2 год от неизяснен характер.
Болка над ляв яйчник,около слабинната гънка и 4 пръста под пъпа в ляво,както и усещане за ПМС нон стоп.
Посетени са много гинеколози,както и уролог,невролог,хирург,гастроентеролог,но не е открита причината,а болка има.

# 143
Перуника, защо не отидеш на класически хомеопат? Високото кръвно по принцип е комплексно състояние. Моят мъж пие Арника, когато е на зор, помага временно, но за мен е по-добре да се отиде на хомеопат за такова състояние, за да се изкорени причината. Защото причините за високо кръвно може да са много.

Аз се пооправих от изгореното. Само с два приема. Петното се сви до прилични размери и вече почти не ме боли.

# 144
  • В градината...
Хомеопатът ни е в друг град и отдавна не съм ходила. Последно ми беше дал капки на Бах. Явно ще трябва да се пътува, колкото и да не ми се иска.

# 145
Хомеопатът ни е в друг град и отдавна не съм ходила. Последно ми беше дал капки на Бах. Явно ще трябва да се пътува, колкото и да не ми се иска.
При мен все още няма положително развитие с високото кръвно.

# 146
  • В градината...
Ох, аз други неща уж оправях, а то кръвно се появи, че и доста високо при това. При мен на 100% е на психическа основа. Та, би следвало хомеопатията да оправи нещата още по-лесно, си мисля, но май се оказа доста трудно, ама доста.

# 147
  • Бургас
Някой от вас има ли опит с регулиране на високо кръвно с хомеопатия?

Да, майка и татко. Тя на 65 той на 72. При него тъй като от 20 години приема лекарства за кръвно, успяхме да намалим дозата  до четвъртинка на ден /иначе пиеше сутрин и вечер по едно цяло хапче/ , а при нея успяхме да ги спрем напълно, но пък тя до сега е взимала инцидентно за по няколко дни.

# 148
  • Точно където трябва
Хомеопатия дали би се справила с шипове?

# 149
Хомеопатията би се справила с всичко, но зависи от много фактори - натрупани пластове заболявания, фаза на заболяването, индивидуални избори, среда на живот, фактори, които продължават да влияят на здравето негативно.

Общи условия

Активация на акаунт