КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 68 053
  • 831
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм на някакви периоди с очите. От много години въртя едни и същи ниски диоптри (0,25/0,75) с астигматизъм (сега ми казаха, че бил обратен, каквото и да значи това). За съжаление, в последно време прекарвам повече време пред екран и това дава отражение върху умора на очите ми. До колкото разбрах, тези диоптри били свързани точно с астигматизма, което е вродено. Та вероятно ще взема някакви очила, като работя повече пред екрана.
Благодаря за отговорите, бяхте ми полезни

# 166
  • В градината...
Някой знае ли д-р Димитър Колев, Сф, дали е класически хомеопат?

# 167
Ама моля ви се, учила съм хомеопатия, лекували сме достатъчно дълго с такава, стига вече с тия клишета как никой не заклеймява лошата традиционна медицина. И не съм против това човек да опитва, защото ако му помогне, е все тази дали е плацебо, има кохрейн ривюта и т.н., но наистина трябва да се гледа много критично. Не само Х., а и всякакви лечения, традиционни, нетрадиционни.
Перуника, ако е от ВМА, преди години не беше класически х. Правеше ирисова диагностика и определяше х.л-во по астралната карта.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 22:15 от Дъждец

# 168
Аз вярвам в хомеопатията, лекувам детето си така, но не ме устройват и уклончиви, общи или никакви отговори. Ще може ли хомеопат, след първото или първите интервюта да ми каже за даден проблем какво подобрение мога да очаквам. Аз обещавам да съдействам всякак. Когато попитах един хомеопат след интервюто, какво да очаквам каза- Ще видим.
Това не приемам.  Приемаме някакво лекарство, може да имаме и влошаване, което, както чета е нормално, но накрая може и да няма подобрение. С какво тогава Х е различна от стандартната медицина.
Пак пояснявам, вярвам в Х, но не сляпо.

Хомеопатията е различна от конвенционалната медицина по милион и едно неща. Затова има статии, клипове и т.н. (обяснение са принципи и прочее). Подобрение може да няма по 4 най-чести причини - едната е грешка в предписанието, другата е - нелечимо състояние (но ще подобри усещанията); третата е саботиране на лечението (от страна на пациента, мисля, че дадох някои примери по-горе), 4-та е неправилно съхранявано лекарство (негодно) или неспазване на правилата за прием. Съвсем отделен е кръгът: тревожност-недоверие-контрол-тревожност. Ако след интервю видя, че се сугестирате по-лесно, и аз не бих ви казала какво да очаквате Simple Smile. Иначе добрият хомеопат винаги има предположения, които често се потвърждават. Въпрос на избор и на индивидуален подход.

Критичното мислене предполага определен бекграунд знания, в противен случай човек е склонен да залита.
Аз все още наричам "гайка" иконката (зъбно колело) за настройки в телефона ми. Давам го като аналогия, без да имам за цел да засегна никого.

# 169
  • В градината...
Дъждец, благодаря. Записани сме при него като невролог. Та разбрах, че и хомеопат бил /и астролог, уви/.

# 170
  • Точно където трябва
Различни неща си говорим.

# 171
  • София
elliee, хомеопатията събужда силите на тялото, за да се справи с болестта. Но понякога това тяло си има свой дневен ред, събудените сили започват да лекуват нещо, което ние не смятаме за спешно в момента, но за тялото е. Т.е. ние може да искаме бързо да ни спадне температурата и да спре да ни тече носа, но жизнената сила да смята друго за животозастрашаващо и да почне да работи по него. И какво - пациентът остава с впечатлението, че лекарството не действа, а то не е така, защото то работи не по симптомите, а по причината за тях. Например на мен ми се е случвало да взема арника за травма в ръката, но тя да излекува първо депресията, в която бях в този момент.

Защо пиша всичко това - защото понякога хомеопатът не може да определи как и колко бързо ще повлияе лекарството. Това не е аналгин, за да се каже - пиеш и след 30 минути спира да те боли главата. Особено когато сстава въпрос за хронични състояния, процесът на излекуване може да е дълъг, а понякога и противоречив. Разбира се и от хомеопатията може да има бързо облекчение, но понякога е по-добре да се издържи периода на чистене за по-добри и трайни резултати.

# 172
Абсолютно!  Лекарството почва да работи мигновенно, но дали първо ще ти мине ръката или ще избие обрив от ефекта върху потискане някакво и после ще мине и обрива и ръката - това са закони на нашата жизнена сила и естествен механизъм на оздравяване. Затова, ако хомеопатът е отговорен, по-скоро няма да ти отговори кога ще се случи очакваното от теб. Това е процес, път и зависи какво си имал като болести, какво е наблъскано на по-дълбоко ниво, колко дълбоко, колко старо, колко жизненоважно. Ще почне да работи от по-важния орган. Хомеопатът няма как да гадае какво ти е общото здраве.
Относно клишетата, убедих се, че в днешно време така наричат неудобни истини. А критиката - първо към себе си, после към другите - това е правилната посока, за да се развиваш, мое мнение.

# 173
Здравейте!
Дали хомеопатията би могла да помогне за хронична болка от 2 год от неизяснен характер.
Болка над ляв яйчник,около слабинната гънка и 4 пръста под пъпа в ляво,както и усещане за ПМС нон стоп.
Посетени са много гинеколози,както и уролог,невролог,хирург,гастроентеролог,но не е открита причината,а болка има.
Аз имах почти същите оплаквания и ми откриха преди около година херния, която е точно пред левия яйчник. Предполагат, че е от секциото. Имах  постоянни тъпи болки точно на същите места като теб, но и имах удебеление, което всъщност подсказа на гинеколога.

# 174
  • София
Здравейте!
Дали хомеопатията би могла да помогне за хронична болка от 2 год от неизяснен характер.
Болка над ляв яйчник,около слабинната гънка и 4 пръста под пъпа в ляво,както и усещане за ПМС нон стоп.
Посетени са много гинеколози,както и уролог,невролог,хирург,гастроентеролог,но не е открита причината,а болка има.
Аз имах почти същите оплаквания и ми откриха преди около година херния, която е точно пред левия яйчник. Предполагат, че е от секциото. Имах  постоянни тъпи болки точно на същите места като теб, но и имах удебеление, което всъщност подсказа на гинеколога.
И при мен в началото се съмняваха за херния и гинеколога ме прати при хирург,но не е херния.

# 175
Здравейте! Имате ли опит с хомеопатичен детокс след ваксина при дете? Става въпрос за 5валентната за коклюш, дифтерия, тетанус и т. Н.

# 176
  • Русе
Здравейте! Имате ли опит с хомеопатичен детокс след ваксина при дете? Става въпрос за 5валентната за коклюш, дифтерия, тетанус и т. Н.
Няма такова понятие като "хомеопатичен детокс". Мисля, че се обдъжда скоро в тази тема.

# 177
Хомеопатично се третират последствията от ваксина САМО ако има такива. В противен случай, ако организмът понася добре ваксинациите, няма такава необходимост, тъй като неговата хомеостаза е на добро ниво и ще превъзмогне "вмешателството" по адекватен начин.
Последствия след ваксина "лекуват" доста на брой хомеопатични медикаменти. Кой е най-подходящ за конкретния човек, може да се прецени едва след обстойно интервю. Не на последно място това, че би се приел хомеопатичен медикамент Х за някакво усложнение или постваксинална реакция, съвсем не означава, че вече всичко е наред. Реакцията е следствие на конституцията, а идеята е чрез подходящо хомеопатично лечение, конституцията да бъде повлияна така, че да не произвежда неадекватни реакции след всяка ваксина и т.н.
Например ако аз съм изстинала, имам хрема и т.н. и взема ХЛ, хремата ми ще мине - да, но след месец-два пак хрема, после пак хрема и т.н. Идеята не е хремите ми да преминават всеки път с хомеопатично лекарство, а да правя по-рядко хреми, в по-лека форма и т.н.

Моята препоръка е да се информирате за модния напоследък "хомеопатичен детокс", в който експериментите с високи потенции хомеопатични лекарства, някои от които с много дълбоко действие, са меко казано вредни, и да стоите далеч от подобен род предписание.
Иначе наистина скоро, мисля че няколко страници назад в същата тема, се обсъждаше именно "детокса".

# 178
Здравейте, Моля за съвет.С какво може да се антидотира конкретно Сепия 200 приемана 5 поредни седмици само в Събота вечер.Пиша тук защото според хомеопата на сестра ми не е от сепията.Да ама е. Изчетох хиляди неща включително и материя медика, за два три месеца,момичето си прави доказване на Сепия и то много сериозно. Искам да отбележа също така,че пие и друго хомеопатично л-во което и се отразява добре,(туя) и за това питам конкретно за антидот на Сепия, за да не спрем действието на другото с по известните общи антидоти на хомеопатията.Хомеопата отказва да антидотира Сепия смени я със Стафизагрия от Стафизагрия пак върна Сепия.Дъвчи едно и също" не е от сепия"  "не е от сепия" но всички ние около ния ,а и самата тя виждаме промяната и знаем че е от нея.В крайна сметка положението стана кошмарно.А сега "да се спасява"...Много ви моля,дайте съвет

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 06:39 от Бонбон911

# 179
Хомеопатично се третират последствията от ваксина САМО ако има такива. В противен случай, ако организмът понася добре ваксинациите, няма такава необходимост, тъй като неговата хомеостаза е на добро ниво и ще превъзмогне "вмешателството" по адекватен начин.
Последствия след ваксина "лекуват" доста на брой хомеопатични медикаменти. Кой е най-подходящ за конкретния човек, може да се прецени едва след обстойно интервю. Не на последно място това, че би се приел хомеопатичен медикамент Х за някакво усложнение или постваксинална реакция, съвсем не означава, че вече всичко е наред. Реакцията е следствие на конституцията, а идеята е чрез подходящо хомеопатично лечение, конституцията да бъде повлияна така, че да не произвежда неадекватни реакции след всяка ваксина и т.н.
Например ако аз съм изстинала, имам хрема и т.н. и взема ХЛ, хремата ми ще мине - да, но след месец-два пак хрема, после пак хрема и т.н. Идеята не е хремите ми да преминават всеки път с хомеопатично лекарство, а да правя по-рядко хреми, в по-лека форма и т.н.

Моята препоръка е да се информирате за модния напоследък "хомеопатичен детокс", в който експериментите с високи потенции хомеопатични лекарства, някои от които с много дълбоко действие, са меко казано вредни, и да стоите далеч от подобен род предписание.
Иначе наистина скоро, мисля че няколко страници назад в същата тема, се обсъждаше именно "детокса".
Да с мен беше коментиран хомеопатичния детокс. И слава богу  че Ви писах тук и всички които се включихте ме отказахте и спряхте за да не го започна.
По твърдоглава излезе обаче сестра ми..
Стартира подобен детокс на антибиотици... ефекта от чистенето им уж се забелязва,но страничните ефекти от допълнително предписаните други ХЛ уж като конституция(явно сгрешена) вече са на лице ..сега сме на фаза трябва ни спешно конкретен антидот на Сепия. В чудо се видяхме с нея,а и тя със себе си....🙏😱

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 06:40 от Бонбон911

Общи условия

Активация на акаунт