КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 68 892
  • 831
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Искам да помоля за съдействие, ако е възможно. На детенцето ми, му влезе трънче в пръста. Много е страхлива и не ми дава да го извадя. Виждам, че е по-навътре и не знам как д процедирам. Ориятелка ми спомена, за някакво хомеопатично кремче, което помага, за да излезе само или поне да отиде по на повърхността.
Дали може да ми препоръчате нещо? И изобщо има ли кремче, което може да повлияе.
Благодаря предварително!

# 211
Мога да ви посъветвам да разтворите сода във доколкото може да търпи гореща вода и накисне пръста в чашата за десетина минути. Кожата се размеква и трънчето ще излезе и е безболезнено. Не е по темата метода, но в хомеопатията не мисля, че съществуват кремчета, поне според принципа на действие на ХЛ. Успех

# 212
Ще споделя опит.

Бях на проследяване, уточнихме лекарство (поради преобладаващи физически симптоми), взех си го вечерта и след няколко дни имахме уговорка да се чуем и да видим как действа и да се уточнят следващите приеми. Хубаво, обаче на мен ми се случи много неприятна емоционално случка. Разтъсващо неприятна. Която тотално промени психо-емоционалната картина. След някой и друг ден вече можех да си говоря спокойно с хомеопатичката. Е, получих друго лекарство. Макар и с единичен прием. Сега ми е интересно след него как ще продължат нещата. Ама ще се чуем тия дни и ще стане ясно. До колкото я познавам, не обича да дава лекарства Simple Smile било то и хомеопатично, ако това не е необходимо. Моето предположение е, че ще иска да изчакаме малко повече време, за да си свърши работата "аварийно" приетото.

# 213
  • Бургас
Здравейте. Искам да попитам хомеопатите в темата възможно ли е чрез хомеопатия да се повлияе на полипи в максиларен синус. Възможно ли е да изчезнат или да се свият.

# 214
  • София
Здравейте!
Аз искам да попитам дали хомеопатията може да повлияе на болки от срастване на дебело черво с коремна стена,както и на хронични болки от ендометриоза?

# 215
Много моля за бърз отговор! Страдам от рецидивиращ цистит и след поредната криза и лечение с антибиотик започнах хомеопатично лечение. Предписаха ми Стафизагрия 30 на гранули за 6 дена, после Мутабиле и Колибацилинум 1М на определени дати. Казаха ми при обостряне Сарсапарила 200
Вчера започнах Стафизагрията, но днес имам обостряне на симптомите както когато започва циститна криза. И сега не знам какво да правя. Лекарката каза, че било нормално да има обостряне. Но..доколко, колко време да чакам..ако нещата се развихрят инфекцията може да стигне до бъбреците...а нещата се развиват с часове...
Колко време е нормално да продължи това влошаване? Дали не трябва да се спре? да продължавам ли да то вземам, да чакам...не знам какво да правя...

# 216
Здравейте. Искам да попитам хомеопатите в темата възможно ли е чрез хомеопатия да се повлияе на полипи в максиларен синус. Възможно ли е да изчезнат или да се свият.

Години се опитвахме да намалим растежа на полипи в синосите при мъжът ми с хомеопатия, на моменти наистина се прибираха, но после отново докато не направи операция, после отово порастнаха и още една. Но може при Вас за има резултат, само споделям опит.

# 217
Много моля за бърз отговор! Страдам от рецидивиращ цистит и след поредната криза и лечение с антибиотик започнах хомеопатично лечение. Предписаха ми Стафизагрия 30 на гранули за 6 дена, после Мутабиле и Колибацилинум 1М на определени дати. Казаха ми при обостряне Сарсапарила 200
Вчера започнах Стафизагрията, но днес имам обостряне на симптомите както когато започва циститна криза. И сега не знам какво да правя. Лекарката каза, че било нормално да има обостряне. Но..доколко, колко време да чакам..ако нещата се развихрят инфекцията може да стигне до бъбреците...а нещата се развиват с часове...
Колко време е нормално да продължи това влошаване? Дали не трябва да се спре? да продължавам ли да то вземам, да чакам...не знам какво да правя...

Бих изчакала. След пореден антибиотик и хроничен цистит, може да се мине през криза. Тя ще отмине, просто дръжте връзка с хомеопата си този първи път, за да сте по-спокойна. Това не е болест сега. По-нататък няма да е така

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 19:16 от unabella

# 218

Бих изчакала. След пореден антибиотик и хроничен цистит, може да се мине през криза. Тя ще отмине, просто дръжте връзка с хомеопата си този първи път. По-нататък няма да е така
Благодаря ви за отговора. И аз искам да изчакам, но не знам колко мога да чакам. Ако е лечебна криза от хомеопатичното лекарство колко време трае, не би ли трябвало да започне подобрение, а не прогресивно влошаване.. Хомеопатката ми отделя по няколко секунди и това е, страх ме е да и звъня да не вземе съвсем да ме отреже.

# 219
Ами не мога да кажа колко време, да не ви подведа, ден-два...Аз като почнах преди години само гърлото ми горя два дни яко, бях с хроничен фарингит. Имах и други включвания, които се изредиха. Успех! Дано е кратко и се отпуснете скоро

# 220
Ами не мога да кажа колко време, да не ви подведа, ден-два...Аз като почнах преди години само гърлото ми горя два дни яко, бях с хроничен фарингит. Имах и други включвания, които се изредиха. Успех! Дано е кратко и се отпуснете скоро
Благодаря ви, дано защото ще полудея. А оправили ви се фарингита?

# 221
Предписанието не е класическо. Аз не бих го следвала.
По-горе съм споделила опит. Аз преживях хомеопатична криза на емоционално ниво. През нощта, докато спях, чрез сънищата си. И толкова. На физическо ниво се случват подобрения. Колкото и да ми е странно.

# 222
Да, оправи ми се фарингита и не само той.

# 223
Жар птица, защо да не е класическо? Тя е класически хомеопат.

# 224
Класическият хомеопат предписва една течно лекарство. Много вероятно да ви даде един прием, след което да се чуете, за да разбере как е подействало и да реши следващите приеми. Ако достатъчно ви познава е вероятно от началото да ви назначи няколко приема на същото едно течно лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт