КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 39-а тема

• 67 975
  • 831
  •   1
Отговори
# 585
Тя всяка диета е емоционално мъчителна в началото, защото те вади от зоната ти на комфорт, от това, с което си свикнал. Питай Мечка колко инсулиново резистентни са се излекували с хомеопатия и са продължили да ядат зърнени, картофи, ориз и сладкиши.
Никъде не съм писала, че традиционните лекари търсят причината. Написах хипофункция, ИР, попълване на липси, което предполага изследване за липси, за хипо, за ИР, за Хашимото и т.н. Кой как ще реши да се изследва или не, си е негова работа. Информация има достатъчно.
Между другото, браво на д-р Ваня Косева за написаното и че не обещава лечение само с Х.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 09:09 от Дъждец

# 586
Дъждец, не оспорвам нищо, освен категоричното обвързване на ПЯ с хипофункция, просто внасям корекция. Билките впрочем често са за пречистване на ЧД и т.н., тоест не са с основна цел да запълват липси. Иначе разбира се, че ние сме болни от някои наши навици, няма как нещо да се промени, ако нещо не се промени. Ето ви жив пример - имам постназални секрети и по метода на изключването знам, че са от цигарите (въпреки че намаляха с IQOS). Няма как да чакам билка, вълшебно хапче или каквото и да било да излекува симптома, ако човекът (аз в случая) не премахна причината.

За диетите съм съгласна, че има дистрес. Аз например правя друго нещо, когато е възможно. Хомеопатията в болшинството случаи почти веднага дава резултати, може да е само едно новопоявило се чувство на спокойствие и благополучие. Знаем, че ще е за кратко, но едва тогава казвам на клиента какво трябва да започне да променя сам, за да има мотивация. Повечето хора идват при нас (без значение какви сме - хомеопати, лекари, терапевти и т.н.) и искат веднага вълшебна рецепта - "аз да си правя каквото си знам и си правя, ти ме оправи с лекарства" - това е честа причина тези хора после да тръбят, че хомеопатията не работи - напротив, казвам, ти не работиш...
Много е лесно понякога да дадем 23434 предписания и забрани, и режими веднага. Тук обаче идва рискът човекът, така или иначе слаб в момента, да избяга (от себе си всъщност, но това е друга тема). Да, истината не е хубаво да се пести, но има и дози, а знаем, че дозировката може да е лечение, може да е отрова. Има колеги, които са директни какво точно и точно веднага трябва да се направи, аз се дозирам, поне за първия месец, просто давам шанс на човека да се хване за нещо, за да се мобилизира да се справи с всички диетични и други промени, които трябва да направи, а не да ги приеме като поредното ограничение.

# 587
Аз не твърдя, че винаги има хипофункция, но може да са навързани страшно много неща. Черният дроб също. Като не работи добре, тялото може да не успява да изхвърли излишния естроген и оттам се задвижват и други неща.

Много подкрепям подходът да е щадят и плавен. Често при лекари се случва психически пациентът тотално да бъде сринат от хвърляне на диагнози напосоки, без достатъчно разясняване. Хората четат в нета и се лутат, после лекарите се сърдят защо се чете и т.н.

# 588
При метаболитен синдром няма как и ЧД да не е отслабен (най-грубо казано). Нали имаме претенция за холизъм, човекът като едно единно цяло.
В щадящия подход има и друг капан - за някои хора нормалната за тях скорост на промяна просто е несъвместима с живота (с напредването на патологията тоест и изобщо). Много е индивидуално. За сриването на пациента в психологията си имаме цял синдром на лекаря (да го наречем Simple Smile условно) Е, па, много си велик лекар, психолог, терапевт и каквото там си, ако трябва да смачкаш човека...Ми подай му ръка, подкрепи го в началото, ВДЪХНОВИ го, нататък вече топката е в него...
Но като цяло е така: компетентност има много, човещината ни липсва, човещината...

# 589
  • София
Здравейте, докторът ми каза да мажа с арника, заради бучки след ваксини, които много трудно се разнасят. Единственото, което откривам в аптеката е Арнигел. Някой има ли идея дали е Ок или да препоръчадруги варианти.

# 590
Тъкмо при последното посещение си говорихме с нашата за арниката и коментарът й беше, че е ок само вътрешно, не препоръчва мазила от аптеката.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 07:44 от Г-жа Шантал

# 591
  • София
Тъкмо при последното посещение си говорихме с нашата за арниката и коментарът й беше, че е ок само вътрешно, не препоръчва мазила от аптеката.
Благодаря за отговора!

# 592
  • Бургас
Аз съм мазала с арника синините по краката на сина ми (тренираше футбол), доволна съм. Минаваха му много бързо.

# 593
Винаги имам Арнигел,  но знам, че не се използва за отворени рани, само за оттоци, синини, подути травмирани места, но без да е нарушуна целостта на кожата.

# 594
  • София
Да и аз съм мазала, когато се удари, стига да не е отворена рана, но се чудех като е подуто и травмирано от ваксината дали също е Ок. Иначе след удар арника пилули и мазило веднага и е било Ок.
Намазах днес, че още е подуто и червено и старите бучици също мажа да видим.
Благодаря ви за включванията!

# 595
Мажа (с арника мехлем) при мускулни трески. Ефектът е бърз, не мога да взимам лекарство за всяка мускулна треска, която получавам.

# 596
  • Точно където трябва
Как да реагираме, ако имаме остро състояние? Ето, днес детето е със слаба температура, кашлица, всъщност започна със запушен нос. Хомеопата не приема, аз не съм компетентна. За момента давам бабини лекове, но ако вдигне по- висока температура не съм сигурна, че няма да дам Нурофен. И така прецаквам целия ми напън да лекувам с хомеопатия. До понеделник все едно го оставям без лечение. С което не съм много ОК.

# 597
  • Бургас
Аз на сина ми му давам конституционното му лекарство. Понякога има ефект, понякога не. Ако няма ефект му давам парацетамол. Предпочитам да му дам алопатично лекарство, отколкото да се инатя.

# 598
  • Бургас
Как да реагираме, ако имаме остро състояние? Ето, днес детето е със слаба температура, кашлица, всъщност започна със запушен нос. Хомеопата не приема, аз не съм компетентна. За момента давам бабини лекове, но ако вдигне по- висока температура не съм сигурна, че няма да дам Нурофен. И така прецаквам целия ми напън да лекувам с хомеопатия. До понеделник все едно го оставям без лечение. С което не съм много ОК.
Карам на шуслерова 3 докато осъществят контакт.

# 599
Шуслеровите също са хомеопатични лекарства, така че е все едно дали ще дадете ХЛ на своя глава, или не.
Би трябвало да се уточняват тези неща с хомеопата, макар че всички са хора, дори да има уговорка.
Аз също бих дала алопатично при необходимост.
Ако има само температура (особено слаба) и секрети от носа, няма да давам лекарство. Вече когато имаме кашлица - зависи от кашлицата.

Общи условия

Активация на акаунт