ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 914
  • 772
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря за информацията, ще взема и аз Авирон.И при нас има 2 големи издутини, очаквам да пробие нещо. Дано е от това! Не спа цяла нощ, някакъв кошмар е. А да попитам често ли трябва да издърпвам сополките?

# 301
Аз да ви кажа че е вирус, ние сме 16 дни с тези прозрачни сополи и два зъба избиха в този период и два пъти ходихме на лекар, с два вида капки се лекувахме. Следете дали ще прокашля, нашата на 8-мия ден прокашля и стана назофарингит. Тогава я водих на лекар, и смениха всички екстри. В този период имахме течащи сополи, имахме и гъсти сополи, всичките прозрачни и незапушващи нослето.

# 302
При нас стана нещо странно.
Вчера докато плачеше видях че има бяло петно на венеца, но чаак накрая. Първо се стресирах да не са гъбички, после след 1 час мъки успях да си вкарам пръста и се оказа връх на зъбче. Е добре де, имаме осем отпред после нищо, нищо, нищо и чааак заден кътник му е избил. Това нормално ли е?

# 303
  • София
Благодаря за информацията, ще взема и аз Авирон.И при нас има 2 големи издутини, очаквам да пробие нещо. Дано е от това! Не спа цяла нощ, някакъв кошмар е. А да попитам често ли трябва да издърпвам сополките?
Аз ги издърпвам сутрин и вечер. С помпата за уста. Тази за прахосмукачка я използвам в краен случай. Общо взето почиствам, когато има нужда.
Дали е вирус не знам, ама вече осми ден има само леко сополче, нито кашля, нито нищо.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 13:27 от ditmade

# 304
Петя след първите осем( четири долу и четири горе) растат кътници,чак след това кучешките. Нормално е. Ние имаме само 6 зъба, тези странични резци отдели не пробиват и това е. Някой с толкова малко зъби като нас?

# 305
  • София
Принципно е така, но явно всичко е относително. Моя човек е с пробили кучешки, а кътниците само са подути. Баткото ми си бешв като по книга. Но така или иначе всички с ас толеранс от по няколко месеца, та пак влизаме в график.

# 306
И бебка е само с 6, като гледам няма скоро да излизат. Брачед й е с 2, а също е юнче, та не се притеснявам.
Нщ

# 307
Ние сме с 8 зъба. При нас явно е вирус, защото вдигна температура и има разстройство... Утре сме на преглед, днес педиатърът не може. Знам че е дискутирано, но моля кажете ми ако вдигне висока температура и не се повлиява от Панадол, как на действам. Защото и дадох преди малко и не успя да я свали напълно. Имам спомен за редуване на Нурфен и Панадол или съм с грешка.
Благодоря!

# 308
  • София
Ние сме с 8 зъба. При нас явно е вирус, защото вдигна температура и има разстройство... Утре сме на преглед, днес педиатърът не може. Знам че е дискутирано, но моля кажете ми ако вдигне висока температура и не се повлиява от Панадол, как на действам. Защото и дадох преди малко и не успя да я свали напълно. Имам спомен за редуване на Нурфен и Панадол или съм с грешка.
Благодоря!

Аз давам аналгин или хексалгин (то е едно и също), освен Панадол и Нурофен. Ако темп. е много висока и не се повлиява, може да го дадеш без отлагане във времето, веднага след панадола или нурофена.
http://www.doctorbg.com/page.php?id=14123

Ето тук пише кое, как и кога може да даваш и да комбинираш.

# 309
Ние сме със седем - един предкътник, 4 горе и два долу. Много подути зъби и само толкова излезли Simple Smile

# 310
Ние пък сме само с предните 4 зъба, 2 горе и 2 долу. Не съм се притеснила.

# 311
  • София
Правихте ли прощъпулник?

# 312
Моят първо трябва най-накрая да го пусне този пръст, че да направя прощъпулник, ама явно с него всичко е с голям зор и чакане.
За температура не е лошо ако не се смъкне напълно, даже е препоръчително да не се смъква по много и рязко, ако примерно падне от 39,5 на 37 и нещо най-добре. Все пак има функция да “изгори” бацилите и като смъкваме темп спираме съпротивата на организма. Панадолът действа бавно, при големия ми син въобще нямаше ефект, при малкия свещичка Ефералган (пак е парацетамол) подейства чак след около 1 ч когато вдигна от ваксина. Нурофен действа с една идея по-ефективно при моите деца.
За зъбите на баткото му излизаха по учебник, ама на малкото... има предни горе 4, долу само 2, а пък вече три напълно избили кътника и четвърти на път. Къде са долните странични резци, кой ги знае...

# 313
Благодаря на всички за информацията!
Flowers BouquetFlowers BouquetFlowers Bouquet

# 314
Здравейте. Скоро не съм писала, но ви чета от време на време. Ние имаме 8 зъба. Долните 2 излезнаха със 3 седмици сополи прозрачни без други симптоми.В момента сме във фаза на баткото му падат зъбите на малката й покарват голям майтап. На баткото му паднаха 2та долни на нея й избиха, после 2та горни на нея й излезнаха , а на баткото паднаха.
Някоя беше писала за почистване на ушна кал. Ние имахме много ушна кал и все има няма се дърпаше за ушето и като я видех настръхвах да няма пак отит и само тичах при педиатърката да я гледа, но тя ми казва всичко е наред просто има много ушна кал и явно я дразни. Взех си и аз отоскоп/ на прощапулника него хвана/ за да я гледам и купих спрей отомер бебе. Няколко дни й пръсках в ушетата по 2-3 пъти на ден и ушната й кал значително намаля. Скоро не се е хващала за ушетата явно й е добре сега.

Общи условия

Активация на акаунт