ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 962
  • 772
  •   1
Отговори
# 345
И аз бях по-доволна от Гармастан, само че е с отмиване.

# 346
  • София
С отмиване е , но няма грешка, още с първото намазване ме облекчаваше.

# 347
Момичета, чета ви и ми изникват въпроси...не ви ли е странно  да кърмите още децата, та те са доста големи вече.  Не питам нападателно, просто като видя кърмеща мама в парка на дете, което вече тича и ходи по пързалките ми е супер странно...

# 348
  • София
Това разбира се е лично решение на всяка майка. Аз не искам да кърмя вече, смятам, че годинката е моята граница. На годинка не кърмя детето си, защото е гладно, това е за успокоение, когато заспива и нощем когато се буди от болките в зъбите. За мое съжаление детето ми не пожела да приеме биберон, нито шише с мляко. Единствените ми опции са да го кърмя, когато е неспокойно нощем или да измисля начин (да го дондуркам, разнасям, люлея и тн. по 45 пъти на нощ)  да го успокоя. Аз имам още едно дете, което иска от мен да съм адекватна денем, което означава, че трябва да спя поне малко нощем. Това е моя начин да се справя с положението. Едва ли ще се кърмим до първи клас, но докато това е единствения начин аз да спя, ще го правя.
Не се оправдавам за това, че го кърмя, пак казвам това е много личен избор на всяка майка и всеки си има своите причини да го или да не го правят.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 14:55 от ditmade

# 349
СЗО препоръчва кърменето да продължи поне две години, или колкото майката и бебето поискат. Това е най-естественото нещо на света!

# 350
Аз понеже посетих доцент Георгиева във Варна, която е гастро, педиатър и консултант по хранене и се консултирам, че Искрен не иска да приеме нормална храна и хапва пюре в малки количества.  Лично тя ми каза, че до 2 годинки мога да го кърмя преспокойно и да не се притеснявам, че е гладен. За мен това е единствения начин да спи нощем, да не плаче от зъбки иии дори и да падне или да се удари повечко само лкато види гърдата и млъква.... И кръв като вземат по 144 636 пъти не плаче защото цока.
Шише и биба не иска, все си мисля че ще дойде време и ще се усети сам и ще спре... а и тази близост ще ми липсва.

# 351
  • София
И на мен ми е леко странно вече и ми се иска да спирам, въпреки че моето още не ходи и не търчи по пързалките. Но никога не е близвал биберон, АМ, шише или залъгалка, не пие и много вода. За сметка на това е пристрастено кърмаче и се ужасявам как ще го отбия, въпреки че го кърмя само за заспиване и нощем. Но друга опция за приспиване няма, а това ми е голям проблем. Дано сам се откаже, но едва ли.

# 352
На мен винаги ми е било странно да кърмя навън. Носех изцедена кърма в шише за редките случаи, в които се е наложило да храня навън. Моя също беше пристрастено кърмаче. Като направи годинка и започна да хапва повече храна, реших, че е време да спирам. Тогава бяха останали кърменията за приспиване. Бях писала, че юли го водих една седмица баба му да го приспива денем и така махнах дневното кърмене. После аз като го приспивах, давах сок вместо да кърмя. Преди две седмици започнах и вечер да давам сок и така заспива. Просто пренесох ритуала от дневното приспиване към вечерното. Сега ми останаха нощните кърмения, обикновено 2 пъти, но сега никнат зъби се буди повече. Като му избие, ще спра и тях.
Това си е лично мое усещане и решение кога да спра да кърмя. Всичко зависи от майката и детето. Не бих съдила майка, която кърми голямо дете, стига и тя, и детето да са ОК с това.

# 353
  • София
Аз баткото го отбих с кисело мляко на годинка беше...ама тоя юнак не търси млякото, търси залъгалката (в случая гърда). Иначе за кърменето навън ..никога не ми е било комфортно и никога не съм го правила.
Все се надявам, че като излезнат пусти кътници ще започне да спи по-спокойно. Обаче вечер абсурд да го приспи някой друг..реве до посиняване, ако не дам да суче. Иначе денем няма проблем, заспива си с песничка и дондуркане.

# 354
  • WonderLand
Изобщо не ми е странно, даже ми е приятно, почивам си през тези 3 минути, в които суче. Той и без друго почти се е отбил, сам, без никаква моя намеса. Не ме ползва за залъгалка, нито суче от глад, по-скоро търси доза комфорт. Аз кърмя обикновено сутрин, вечер и през нощта ако се събуди. Усещам обаче, че предлагам по-скоро заради себе си, отколкото заради него самия. Ако не предложа той няма и да се сети. Само нощем понякога усещам, че точно това иска, давам, цока и заспива за секунди. На мен лично ми липсва близост с него, той не иска да бъде гушкан изобщо, усети ли, че го гушкам и търси начин да се измъкне. Освен това мен много рядко ме търси за нещо, обикновено все реве "тати", "баба" или "деде". Почти не ми позволява да се грижа за него ако има някой друг. Ние сме си тримата в София, сега сме на село при свекърите и само тях търси, бяхме няколко дни тримата на море и само баща си търси. Има ли друго такова детенце?

# 355
  • София
Баткото ми беше така. Сега малкия е доста гушлив, гушка се в баба си, дядо си, баща си, но ако има нещо сериозно ( падане, страх тн.) търси мен, което е много приятно имайки предвид, че баткото почти на сила го гушкам и още от бебе все ми бягаше.

# 356
  • София
Кърмим се още активно...понякога тя си иска, понякога аз предлагам за успокоение, но най- вече за приспиване.
Имах проблеми в началото с организацията на кърменето, чак като захраних се успокоих и спрях опитите да я дохранвам с АМ...така че след усилията които положих да задържа кърменето, не си го давам... хаха...разбира се докато е взаимно. За сега сутрин, за приспиване и нощем сме скачени като никнат зъбките.
От ден- два вечер като се насуче, лягаме заедно, но не и давам ако не иска, а само симулирам, че спя...тази вечер така заспа, притихна до мен и не на гърда...
И нашата мома не е от най- гушливите....казва кака и тати, но не и мама. Другите като ги оставях на баща им да изляза, се криех да не ме видят, ревяха... тази девойка само дето не ми маха за чао, никак не и липсвам...
Винаги кърмя навън ако се наложи...последно на една горска пътека в Родопите...уж беше в раницата, пяхме песнички, ама не заспива, мрънка, аха да ревне...Ами нацока се и заспа....като не приема залъгалка, си ползва мен.
От няколко дни много се катери по кухненските столове и прави белички ако има нещо на масата и не успея да я сваля навреме...

# 357
И ние сме така, хапва си стабилно твърда храна, но и цица си иска. Също не искаше шише, биберон и т.н. Буди се през нощта, цокне и бързо заспива. Предпочитам така, отколкото да я дондуркам цяла нощ, нищо не ми пречи. Навън съм я кърмила 1-2пъти, не обичам,  а и тя заспива лесно в раницата и количката.
И каката и тя реват за мен, особено ако й се спи или е гладна

# 358
Na_na, на мен за разранени зърна най-много ми помогна кремчето на ДМ- ланолин и някакви масла беше, без отмиване. Гармастан не съм пробвала, но съм чувала, че е супер също. Бепантен също е подходящ, с отмиване. По въпроса с изследването на желязо - в Лаборекспрес казаха, че няма проблем от пръста, но е по-точно от вената и да го заведа да преценят как ще е по-лесно.
Аз кърмя и не го намирам за странно, скоро четох статия, че моментът хич не е подходящ за отбиване пред вид пандемичната обстановка. На мен ми е по-странно пък да видя тичащо по пързалките бебе (детенце си е то вече) с биберон, дето го вади от устата си, яде солети и после пак го пъха, виждала съм и да говорят както са с биберона в уста - все едно пушач като има цигара в устата да говори, такава асоциация ми идва на ум. Но после си казвам, майките си знаят. Но докато сукането може да продължи без здравословни последици, то при продължителната употреба на залъгалки има последствия за зъбките и захапката.

# 359
Това с бибата ми напомни много на нас в момента - ако не й дам биба, ръката е нон стоп в устата, много ни измъчва един долен предкътник, даже пластмаса яде и реве върху него. Иии пробвам един ден да оближе всичко или днес следобед 15 мин на площадката с биберон в устата, вързан, за да не тъпче ръце. Вие какво правите, за да не облизват всичко? Ааа и през 3-4 дни сме болни по 2 седмици, че и повече.. Така че определено не успявам да я опазя от вируси, дори така.

Общи условия

Активация на акаунт