ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 953
  • 772
  •   1
Отговори
# 390
И Мишето ме хапе по същия начин, захапва навсякъде и издърпва. Мисля че главно от зъбите прави така, иначе и тя се хили като и се карам като прави така... А хапе и щипе и удря, като и кажа нещо да НЕ прави, та и характер проявява 😂. Аз вече мн съм отчаяна с това Неядене. Едва яде и то малко, дребна е, малко килограми е и се притеснявам. Отделно като влезе в контакт с дете на нейната възраст и се пази, избягва детето, страни или се вцепенява. Другото дете я пипа - тя не реагира, даже понякога се стряска и плаче истерично ако детето се извика или изпищи. Нещо се е наплашила и прави асоциация с нещо според мен... Иначе за съня аз успх още от малка да я оставя сама да заспива, с биба спи и една играчка. Тези дни е по-трудно, но зъбите я мъчат, вчера излезна нов зъб -  6ти на брой и днес пак успя по-нормално да заспи.

# 391
  • София
При нас с хапането бвше същото, аз изпадах в тих ужас като се засили към мен...Скарам ли се, следва смяхни нов опит. Един два пъти го оставих да ме нахапе (едвам издържах) и той взе, че загуби интерес за мой късмет. Сега го прави на 4-5 дни, но аз се правя, че не го забелязвам и просто го отмествам и го разсейвам с нещо без изобщо да коментирам.

# 392
  • WonderLand
При нас с хапането бвше същото, аз изпадах в тих ужас като се засили към мен...Скарам ли се, следва смяхни нов опит. Един два пъти го оставих да ме нахапе (едвам издържах) и той взе, че загуби интерес за мой късмет. Сега го прави на 4-5 дни, но аз се правя, че не го забелязвам и просто го отмествам и го разсейвам с нещо без изобщо да коментирам.

Ще пробвам и така, дупе да ми е яко...

# 393
  • София
И моят хапе, но засега поносимо.
Това с приспиването на мен ми е най-голямата мъка! С каката ги пробвах тези методи и не се получи - такъв рев се дра по два часа, че не ми издържаха нервите! Малкият сега е още по-зле, защото на нея поне биберон успях да и набутам,за да заместя гърдата, а той отказва. Така че хич не ги виждам нещата.

# 394
И ние заспиваме на гърда, не знам как ще я отбивам. И бебка се плаши от други деца, ама такива бебоци, но ходи при по-големи, сигурно е свикнала с тях заради кака си. Сега предкътник я мъчи, излазал е наполовина, но да чукна на дърво си хапва пу пу. Само да види някой че нещо яде и се почва мрънкането. Одеве ядохме чипс и сложихме солети вътре. Давахме й уж и ние това ядем, ама вече се усеща, и бързо го прибрахме хихи.
Аз давам и солети и бисквити и плодове. По площадките гледам нищо да не яде, че ръцете й са мръсни, рядко си ги лапа. Но и с каката съм носила главно солети и кроки, плод някак си трябва вилица или по-чисти ръце. Това не значи, че не яде плодове. Не се впрягам толкова. Има едно момиченце на парка, майка му винаги носи ядки, плодове, не че е лошо, но то милото как гледа другите със крокито, чак ми става жал...

# 395
Мами, аз съм се видяла в чудо. Период ли е, какво е, не знам, но изнемогвам. От 3 месец сигурно вече малкият както беше залепен за мен, сега е още повече! Преди го оставях в кошарата за минута, колкото да отида до тоалетна, но сега е немислимо - само да види, че го вдигам да го сложа вътре и почва да се дере. Навсякъде е с мен, за секунда ако ме изпусне от поглед, почва да ме търси. Не иска вече количката, само да го нося и да ходи евентуално (ходи за ръка, рядко се пуска сам). Вечер за заспиване освен гърда, вече иска и да го разнасям. Абсурд е баща му да го приспи (като по-малък даваше, но вече от месеци не иска).

Вечно е в едната ми ръка, ако искам да направя нещо или да мръдна. Посъветвайте ме какво да направя, за да променя малко нещата, да се обръщам ли към специалист?! Не знам какво да мисля вече, аз ли греша някъде във възпитанието му...

# 396
Период е, колкото и да е изтощително, ще мине. Наслаждавай се сега на тези мигове, че много бързо минават. После ще искаш да го гушнеш, ама той няма да дава. Просто нагласата ти трябва да е по-позотивна, приемай го с усмивка, а не с досада и изнемогване. Сигурно зъбки го тормозят, нови вчечатления, няма да е все така...

# 397
Здравейте! Може да сте го обсъждали, но да питам сложихте ли ваксината против Морбили и имаше ли някакви реакции?Личната каза, че била лека ваксина и рядко имало някакви оплаквания. Обаче още вчера след ваксината вдигна температура, а през ноща стигна до 38,5 градуса. И продължава да отрича, че е от нея след като днес се свързах с нея. Няма никакви други симптоми единствено е нервна и неспокойна, но това го отдавам на температурата.

# 398
Ние не сме слагали, ноо изказването на лекарката ви е меко казано тъпотия Angry

# 399
  • София
И ние още не сме, но това е най-тежката ваксина в календара. Почти няма дете, което да мине минимум без температура. Редовно има и обриви около 7-10 ден. Но дай боже да се разминете само с температурата.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 14:08 от ditmade

# 400
Здравейте! Може да сте го обсъждали, но да питам сложихте ли ваксината против Морбили и имаше ли някакви реакции?Личната каза, че била лека ваксина и рядко имало някакви оплаквания. Обаче още вчера след ваксината вдигна температура, а през ноща стигна до 38,5 градуса. И продължава да отрича, че е от нея след като днес се свързах с нея. Няма никакви други симптоми единствено е нервна и неспокойна, но това го отдавам на температурата.

Ние да не сме при една и съща лекарка? Grinning Това бяха думите и на нашата...
Ние се разминахме без каквито и да е симптоми все пак въпреки че и аз знам, че това е най-тежката ваксина от календара.

# 401
И ние не сме я сложили, ако издържи здрава тази седмица, другата ще я спра от ясла, за да я сложим в петък.

# 402
Ние я сложихме преди месец,  на 9ти ден вдигна Т, педи каза да изчакаме няколко дни и да не я водя, затова за завеодх на частно, там казаха уж че е гърлото, не било ваксината. Почти всички дечица около нас вдигнаха Т около 9ия ден, а брачедчето ни вдигна на 3ия ден. Каката също вдигна на 14ия ден, но педи каза че вирус било.
Не знам защо уж казват, че може да има реакции, ама като има казват, а не е от ваксината, вирус било...

# 403
И ние сме от тези с вируса след ваксината Grinning От трети ден температура, на пети и разтройство, та чак до десети. Но мина и замина и не съжалявам, че я сложих. Обрив не са имали.

# 404
Ох ние днес я сложихме. Ще гледам за реакции и аз.

Общи условия

Активация на акаунт