ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 951
  • 772
  •   1
Отговори
# 405
На 3ти ден след ваксината вдигна температура. После гърлото и беше червено с налепи и лекувахме с два препарата + температуропонижаващи. Отдавам го на ваксината, на частно също ни казаха че е от нея или е хванала вирус след като и е паднал имунитета от имунизацията. Иначе личната лекарка влни каза същото, че няма странични ефекти и се понася уж добре. Кофти ваксина е ама минава и заминава Simple Smile

# 406
И при моята бебка беше на 10 ден само Т, като и според нашата педиатърка не е от нея, ама точно от нея си беше...според мен го казват, за да не откажат майките от тая ваксина, все пак е по-опасно, ако детето се зарази,отколкото ако се сложи ваксината...

# 407
Нашата бебка също вдигна Т на 10-тия ден след ваксината. Поддържа 38-38.5 цяла нощ, а на следващия ден и нямаше нищо. Аз си мисля, че си беше от ваксината това.
А за привързаността на детето знам, че се залепят за майките точно на годинка и два-три месеца, защото тогава започват да осъзнават, че майката е отделен индивид, а не част от тях и съответно се страхуват да не избяга Grinning
Това го четох някъде, не знам колко е вярно, някой имаше съпруг психолог, той би знаел по-добре. И за мен е досадно, аз явно съм от жените, които не могат да се отдадат на 100% на майчинството, обичам си бебка страшно много, но има моменти, в които искам да се гръмна Grinning

# 408
Моят господин вдигна много висока температура на 7ми ден след ваксината. Според педиатърката категорично не било от от нея. Установи силно зачервено гърло и след кръвни заключението беше вирус. 3 дена поддържаше температура, не е имал други симптоми. По мое мнение просто тази ваксина срива имунитета, и в комбинация с това, че почти всички бебета в този период така или иначе са изнежена заради растежа на зъбите, лепват първия вирус, с който се сблъсъкат.

# 409
И странно как всички бебета лепват еднакъв вирус по едно и също време. Да не говорим, че след ваксината умишлено не излизахме няколко дена..
И нашата диагноза беше коксаки ангина.

# 410
Същата история. На десетия ден вдигна температура, която поддържаше 2 дни и никакви други симптоми. Вирус било. Simple Smile възможно е да се срива имунитета и да са податливи на вируси, ама и аз съм склонна да приема, че си беше от ваксината.

# 411
И нашата диагноза беше ангина, и аз я пазех след ваксината.
На самата листовка като една от често срещани нежелани реакции е точно инфекции на горните дих. пътища, така че изобщо не е вирус...

# 412
Пропуснах да спомена, че след ваксината, по препоръка на лекарката, 1седмица бяхме ограничили всякакви контакти. И тован не ни спаси.

# 413
На следващия ден след ваксината беше супер неадекватна, залиташе и трудно пазеше равновесие, вървеше и падаше, като пияница, веднага на лекар, казаха, че нищо и нямало, не било от ваксината. Чак тогава се разрових в нета и ако бях прочела по-рано нямаше да я сложим тази ваксина. Нежелан ефект от ваксината, за щастие отмина и нямаше трайни неврологични увреждания.На 5 ден вдигна висока 38.7 температура, очаквах я, но не знаех, че ще продължи толкова дълго- 2 седмици, водих я на лекар, пуснахме
 кръвни изследвания нищо. 2 седмици с температура 38,4-38,7. След това започна да спада, но не напълно и още цял месец продължи да бъде с 37,2 - 37,6. Продължихме с ходенето по лекари, личен лекар,частен лекар, УНГ, спешен кабинет, кръвни изследвания 2 пъти и нищо, здраво дете с температура. Вече всичко мина, но при всяко дете е различна реакцията към ваксината. Успех и дано други дечица да нямат такива симптоми.

# 414
Irinapa, какви са тези ужаси, направо ми домъчня за горкото дете. Мина ли всичко това? Сигурно ли е, че е от ваксината?

# 415
Irinapa, какви са тези ужаси, направо ми домъчня за горкото дете. Мина ли всичко това? Сигурно ли е, че е от ваксината?

Всичко мина вече, но този месец и половина след ваксината беше кошмар. Никой д-р не каза, дори отрекоха температурата да е от ваксината, можело да се вдига температура до 2-3 дни, но я водих при няколко лекаря и нямаше дори зачервено гърло. За залитането и падането ми казаха, че детето е малко и било нормално да пада, въпреки че преди това не е падала и залитала така(проходи на 10 месеца и вече си вървеше стабилно). Да не стряскам никой, но ако някой иска нека да прочете на vaksinite.com

# 416
Тази ваксина е единствената, от която се притеснявах и се чудих дали да я слагам.
Прецених, че позитивите са повече от негативните, а и не е болнав.

# 417
Да кажа при нас как се развиха нещата. След 3 дни поддържане на температурата, често до 38,5 в петък бяхме на преглед. Гърлото било силно зачервено и от там била температурата. Явно имунитета и бил паднал или просто е щяла да се разболява. Изписа антибиотик отново, третия за 1г и 2м.
Нито ходи на ясла, нито се среща с много деца,на площадката често няма никой, когато ние ходим. Ще се побърквам вече, как се разболява това дете сякаш от нищото. Особено пък някоя майка героиня като каже" ама как така се разболява, пази го повече това дете. Как ще даваш антибиотици, толкова са вредни."

# 418
Ти майките героини не ги слушай, всяка си гледа своето дете, аз по принцип съм от тези, които не дават току-така АБ, но знам, че ако детето има често повтарящи се инфекции, малко е трудно да излезе от кръговрата на силните лекарства. Все пак може да помислиш за няколко неща: някакъв тип имуностимуланти (пробиотик е много препоръчително, шуслерови соли, бъз не знам от каква възраст може, витамин Ц); пускай изследвания, за да се установи вида инфекция (ЦРП, СУЕ, левкоцити)- ако не са завишени, може да се мисли за пробване с друг вид лечение;  да посещавате специализиран лекар - УНГ, пулмолог, според състоянието на детето- те имат по-дълбоки познания относно медикаментите по тяхната специалност и моят голям син е спасяван не веднъж от АБ като съм го водила, гърлото му мажеха с някакво лекарство веднъж и го спасиха, капки за нос са му правили при кашлица и не е пил АБ. Може също да се консултираш с класически хомеопат, аз лично не съм и нямам опит, мои приятелки твърдят, че дори от гнойни ангини са ги спасявали...
Като цяло оттук нататък темата за болести ще е силно застъпена в нашия форум, за съжаление, ще се радвам да споделяме наблюдения и опит по повода. А относно антибиотиците- не се плашете от тях, те са измислени, за да ни спасяват живота от смъртносните бактерии в крайна сметка, но разбира се трябва да има установена бактериална инфекция. За съжаление нашите педиатри много прибързано ги предписват, за да се застраховат, но ако няма бактерия те са без ефект.

# 419
*avee* и при нас е същата работа.. до 1 годинка не беше боледувал и от както стана на 1 нещо рязко се промени. За 2 месеца 4 пъти вече е с червено гърло и зачервени уши.. в петък трябваше да сложим ваксината, но ни върнаха с новината, че е болен.. Сави също не ходи на ясла, рядко ходим на площадки и гледам да му готвя все пресни, разнообразни зеленчуци/плодове, плюс това, че още пие и кърма. Гледам и на слънце да го извеждам, просто нямам думи. Та и аз се питам къде бъркам, но честно казано повече от това не мога да направя и до някъде го отдавам на това, че лапа всичко, растат зъбки и пада имунитета и че си изгражда имунитет или поне се надявам Simple Smile Ние антибиотик не пием, защото се предполага, че кара вируси (кръвните ни изследвания са добри) и се лекуваме с помощтни средства, сиропи, капки.. а сега почнах и biozin kids да му давам. Дано това често боледуване се спре по-скоро и да са здравички човечетата! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт