ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 943
  • 772
  •   1
Отговори
# 420
Според мен това с разболяването си е малко генетично...
Моята бебка не е кърмена, ходи вече 4ти месец на ясла и не се е розболяла досега нито веднъж. Само от ваксината на 10 ден вдигна Т за 2 дни и това беше. До дете си е...
Давам и доста пресни плодове, мед и гледам да хапва разнообразно освен кухнята в яслата.

# 421
Бъз (самбукол), може от годината, ние давахме, никаква файда. Иначе ние пробвахме с биозин кидс, имунобор, имунокинд, никакъв ефект, всички вируси от яслата се ловят. Каквото има. Антибиотик сме давали само за ухо (веднъж на 7 м и сега на 1г и 1 м пак). Ще видим, аз лично се надявам да сложим ваксината в петък, но дали ще стане - божа работа. Утре я пускам на ясла и после 4 дни ще се гледаме.

# 422
Момичета, почти няма как при досег с вирус детето да не се зарази (освен ако вече не го е карало и има имунитет към този вирус). Целта не е да не се разболяват- това няма как да стане в детска среда (ясли, площадки, по-големи братя и сестри). Идеята е да карат вирусите леко без влошаване, развитие на бактериална инфекция и антибиотик съответно. Ние си гледаме да дадем най-доброто за имунитета и оттам вече Божа работа. Аз с големия гледах да дам най-най-доброто, на което съм способна - кърмен, закален, хранен с хубава домашно сготвена храна, без боклуци- гризки, солетки и сладки, смяна на климата, без пресилено внимание да не се изпоти, изцапа или подобни, на разходки по всяко време на годината, от яслата нататък- шуслерови соли, Екомер, домашен сироп от черен бъз и нон стоп пробиотик. Също така е раждан нормално (има огромно значение за началното образуване на флората на полезни бактерии в стерилното детско организъмче). Водила съм го винаги на изследвания и специализирани лекари, за да съм сигурна в лечението. Най-доброто, което успях да постигна- пил е АБ два пъти за 7,5 г, но си боледуваше редовно- ротавируси, варицела, ларингити, зверски сополи от трета сливица поне 9 месеца годишно (гаден Варненски климат), гърло, темп. Просто е неизбежно. В яслата много ги пазеха и за 1,5 г там е боледуваш два пъти, за сметка на това в градината нямаше пълен месец на посещения първата година- две. Важното е да не се бърза със силните лекарства ако няма показания за това, че после леките не действат. И да не забравяме, че вирусите се чака да минат, няма как да се лекуват. Можем да даваме симптоматично за гърло, темп и др., но те са за облекчаване на моментното състояние.

# 423
Момичета, почти няма как при досег с вирус детето да не се зарази (освен ако вече не го е карало и има имунитет към този вирус). Целта не е да не се разболяват- това няма как да стане в детска среда (ясли, площадки, по-големи братя и сестри). Идеята е да карат вирусите леко без влошаване, развитие на бактериална инфекция и антибиотик съответно. Ние си гледаме да дадем най-доброто за имунитета и оттам вече Божа работа. Аз с големия гледах да дам най-най-доброто, на което съм способна - кърмен, закален, хранен с хубава домашно сготвена храна, без боклуци- гризки, солетки и сладки, смяна на климата, без пресилено внимание да не се изпоти, изцапа или подобни, на разходки по всяко време на годината, от яслата нататък- шуслерови соли, Екомер, домашен сироп от черен бъз и нон стоп пробиотик. Също така е раждан нормално (има огромно значение за началното образуване на флората на полезни бактерии в стерилното детско организъмче). Водила съм го винаги на изследвания и специализирани лекари, за да съм сигурна в лечението. Най-доброто, което успях да постигна- пил е АБ два пъти за 7,5 г, но си боледуваше редовно- ротавируси, варицела, ларингити, зверски сополи от трета сливица поне 9 месеца годишно (гаден Варненски климат), гърло, темп. Просто е неизбежно. В яслата много ги пазеха и за 1,5 г там е боледуваш два пъти, за сметка на това в градината нямаше пълен месец на посещения първата година- две. Важното е да не се бърза със силните лекарства ако няма показания за това, че после леките не действат. И да не забравяме, че вирусите се чака да минат, няма как да се лекуват. Можем да даваме симптоматично за гърло, темп и др., но те са за облекчаване на моментното състояние.

Здравей! В коя ясла са "пазели" децата и си доволна? На 2год. ще пускаме малкия на частна и събирам мнения, че още не съм се ориентирала.

# 424
  • София
Аз видях, че в календара за 2020 има включена противогрипна ваксина, както и против варицела. На малкия няма да слагам противогрипна, но мисля баткото да го набоцкам тая есен + ще обсъдя с педиатъра (частния разбира се, че него поне го е грижа) за варицелната дали има смисъл.

# 425
Аз искам да ви кажа, че в нашата ясла, хич не ги пазят (частна), като вируси, болни, сополи, кашлица. Но пък за гледане ги гледат супер, учат ги, водят ги, с рев я прибирам като я взимам. Хранят ги с хубава храна от ям ям био. И цената е супер приемлива за частна ясла. Но да, имунитет ще се гради.

# 426
А колко време чакате да мине вируса? Предния път като беше болна чаках 5 дни, а този път 3. Резултата първия път беше температура достигаща до 39,5 и повлияваща се само от Хексалгин, друго не действаше. След 2 дни на антибиотик свали температурата и една седмица караше само на кърма. Този път на 3 ден бяхме на преглед и пак антибиотик.
И двата пъти имаше само зачервено гърло. Личната не е назначавала изследвания. Много съм разколебана дали постъпва правилно. Страхувам се да не се задълбочат нещата. Но и не искам да си тъпча само детето с антибиотици.
Какви изследвания се пускат, само кръвна картина ли? Дано да няма следващ път, но ако има ще отида и сама ще и пусна изследвания, поне да знам какво става.

# 427
Аз видях, че в календара за 2020 има включена противогрипна ваксина, както и против варицела. На малкия няма да слагам противогрипна, но мисля баткото да го набоцкам тая есен + ще обсъдя с педиатъра (частния разбира се, че него поне го е грижа) за варицелната дали има смисъл.

За варицела има смисъл да се сложи. Декември месец дъщеря ми на 7 г се разболя от варицела и стигнахме до инфекциозна с 40 градуса температура 3 дни. Малкият беше на 6 месеца и леко я изкара, но много деца на познати се разболяха и я изкараха много тежко.
За противогрипна, аз не бих сложила на дете.

# 428
Зависи от вируса - юлския с ухо и температура - ни държа 3 седмици, първата - ухо + антибиотик (4 дни), 1 ден почивка, след това антибиотик още 6 дни, на втория се появиха сополи, после кашляне, след 6 дни, я водих на пулмолог, казаха, ще й мине кашлицата със сироп, айде още 7 дни след антибиотика вкъщи се до лекува. Този само със сополи - 8 дни бистър сопол, след това кашлица 4 дни, после само сополи, 16 дни станаха сополите.. Предните вируси, за около 5-7 дни минаваха сополите.. Така че относително за колко време минава. Нашата лична не изписва антибиотик и на частно ходим к там не изписват, само за ухото пием задължително. Иначе изследвания - левкоцити, црп, но все си мисля, че това няма да ти подскаже дали е вирусно или бактериално, за антибиотик.

# 429
Първия път като се разболя беше с кашлица и секрети. Държа я около 10 дни. Следващите 2 пъти бяха само температура и зачервено гърло, нищо друго. Обаче беше много висока и трудна за сваляне. За това се чудя как да процедирам за бъдеще.

# 430
Попаднах на интересна статия за вирусните и бактериалните инфекции. Ето част от нея-
Вирусът, прониквайки в организма, го поразява целия. Оттук и общото състояние е вялост и умора. Бактерията действа строго по определена „акватория“, заради което болката се усеща само на едно място, например – в ухото.
Вирусната инфекция поразява човека за 1-3 дни, след което отминава. Бактериалната може да присъства и 15 дни, като нейните атакуващи действия и мощ не се ограничават – в продължение на целите две седмици човек може да изпипва немощ, болки, повишена температура и умора.
Вирусът се извежда както с повишаване на имунитета, така и с медицински препарати (с противовирусно действие). В този случай той преминава бързо и надеждно. Бактериалната инфекция не преминава сама, затова ако оставим всичко на самотек, последиците могат да бъдат трагични. Лечението е само с помощта на специални антибиотици, които се справят отлично със задачата си. Самолечението тук е изключено.
Вирусната инфекция е съпроводена от отделяне на прозрачно-слузести секрети. Бактериалната предполага по-тежки последици – при борбата на имунната система на човека с бактериите загиват имунни клетки заедно с бактериалните, от което се образуват гнойни образувания в мястото на борбата, което изисква оперативна и професионална намеса от страна на медиците.
- Източник: https://biomall.bg/razlikata-mejdu-virusni-i-bakterialni-infekcii

# 431
Много хубава информация за вирусите и бактериите, браво! Иначе аз с баткото съм чакала доста, зависи от състоянието му. Например малкия като се роди, баткото хвана вирусна ангина, личната като го видя веднага каза вирус, но да очаквам поне 8-9 дни червено гърло. Така и стана, само Вит Ц е пил плюс пробиотик и близалка за гърло да облекчи леко. На трети ден АБ не бих дала, освен ако нямам черно на бяло изследвания с високо СУЕ и ЦРП- това точно показва вирус (в норма) или бактерия (завишено). Дори личната да не ни прати, аз ходя и пускам по мое желание. Те изписват АБ на трети ден и майките мислят, че от него минава, а то в повечето случаи около 4-5 ден обикновено започва да отшумява темп при вирус, но не благодарение на АБ.
За яслата- аз съм във Варна, държавна ясла “Зайо Байо”, много доволна бях конкретно от нашата група.
За ваксините против грип и варицела- от две години слагаме вкъщи противогрипна, като бях бременна баткото игра цял ден с дете, което после се оказа с грип и той благодарение на ваксината не се разболя и не ми домъкна на мен, за което съм много доволна, иначе специфични наблюдения нямам. За варицела твърдо съм решена да сложа на малкия когато може, навремето си сложих на мен първи прием в Италия ( не съм карала, а планирахме бебе и ме беше шубе покрай големия да не изкарам точно като забременея) и след 2 м баткото се разболя- амиии много тежко я изкара, а на мен точно ми се вдигнаха антителата и успях да не я изкарам. Но той милия- пъпка до пъпка, една върху друга, че и 14 дни избиваха нови и нови. Освен това варицелата буквално изтрива имунитета, много утежнява организма и после е ужас, в градината като се тръшнаха всички после много имаха усложнения- пневмонии, отити. Пък и вирусът на херпес зостер (което е варицела) остава в кръвта доживот и може да избиват херпеси навсякъде. Не е готина болест, личен съвет - вижте информация за вируса и последиците и обмислете.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 21:56 от Milk-choc

# 432
  • София
Другата седмица се прибираме и ще обсъдя с доктора дали сега да сложим против варицела или на пролет, но и аз мисля и двамата да ги ваксинирам. А с противогрипната малкия няма да го тоемозя, но баткото тръгва на градина тая есен и май ще му слагам. А тя по здравна каса ли е за децата( понеже я имаше в календара) или се купува?

# 433
  • WonderLand
Другата седмица се прибираме и ще обсъдя с доктора дали сега да сложим против варицела или на пролет, но и аз мисля и двамата да ги ваксинирам. А с противогрипната малкия няма да го тоемозя, но баткото тръгва на градина тая есен и май ще му слагам. А тя по здравна каса ли е за децата( понеже я имаше в календара) или се купува?

Моля те, сподели какво мисли Стаменов за ваксината против варицела. Аз също мисля да я сложа. Лошото е, че майка ми не си спомня дали съм карала варицела като малка и сега ще говоря с личната с какви изследвания мога да проверя имам ли антитела и ако нямам ще слагам и аз.

# 434
Тази ваксина изгражда имунитет ли или ще карата варицелата по-леко? Има ли я в Бг, никъде не намерих инфо, педи нищо не е казвала, ама да взема да я питам...

Общи условия

Активация на акаунт