ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 942
  • 772
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Изгражда имунитет. На мен също не са ми казали, но видях в имунизационния календар, че я има като допълнителна.

# 436
Питах личната, питали в ХЕИ, нямали, питах 2 аптеки, даже не са и чували. Това за Пловдив, странна работа.

# 437
  • София
Интересно.  Еми ще разпитам като се прибера. За момента информацията ми е само от интернет.

# 438
Момичета, мога да ви кажа от личен опит за ваксината срещу варицела. Вече може да се намери и в България (доскоро се купуваше от Промахон или Румъния). Всяка аптека може да ви я поръча от дистрибутор Стинг и да ви я достави. Цената варира от 75 до 85 лева. Казва се Варивакс. Аз лично си сложих първия прием в началото август, а този понеделник - втория. Не съм карала никакви шарки като дете, въпреки че съм ходила и на ясли, и на градини, и на какво ли не. Изследвах се за антитела и се оказа, че нямам нито за варицела, нито за морбили. Консултирах се с лекари дали да си я сложа и имаше противоречиви мнения, но в крайна сметка реших, че е по-добре да си я бия, имайки предвид, че малкият тръгна вчера на ясла. И на него мисля да му я сложа. Личната му лекарка каза, че е включена вече в календара, но така и не им я доставят. Ако се забавят още, ще си купя и за него.

# 439
  • WonderLand
Sirmaa, може ли да кажеш повече за изследванията, къде ги прави, какви са, колко струват, минават ли през ЗК, за колко време излизат?

# 440
Аз звънях в 36,6 и аптеки Запад, не са малки аптеки, звънях в скалада им. Никой ме ми предложи, бяха много учудени. От коя аптека я поръча Сирма?

# 441
Sirmaa, може ли да кажеш повече за изследванията, къде ги прави, какви са, колко струват, минават ли през ЗК, за колко време излизат?
Направих ги точно преди локдауна в лабораторията на Националния център по заразни и паразитни болести до затвора (в София) . Изследват венозна кръв за наличие на антитела IgM и IgG на заболяването. Струваше към 20-ина лева. Не минава по ЗК. Може да се направи и в други лаборатории. В Цибалаб със сигурност го предлагат. Предполагам, че и в Рамус.

# 442
Аз звънях в 36,6 и аптеки Запад, не са малки аптеки, звънях в скалада им. Никой ме ми предложи, бяха много учудени. От коя аптека я поръча Сирма?
От София съм. Поръчах си го чрез Sopharmacy. Питах и в малка квартала аптека и също бяха готови да ми го доставят, но цената им беше по-висока.

# 443
  • WonderLand
Направих ги точно преди локдауна в лабораторията на Националния център по заразни и паразитни болести до затвора (в София) . Изследват венозна кръв за наличие на антитела IgM и IgG на заболяването. Струваше към 20-ина лева. Не минава по ЗК. Може да се направи и в други лаборатории. В Цибалаб със сигурност го предлагат. Предполагам, че и в Рамус.
Много благодаря 🙂

# 444
Ох и на мен ваксината срещу Варицела ми е голяма чуденка. Малките изкарват всяка ваксина и това е странно, при положение, че иначе и хрема не са имали..

# 445
Аз много исках да им сложа ваксините за варицела, но уви март месец я изкараха и двамата, та поне затова ми е спокойно вече. Аз уж не я бях карала, в картона ми от бебе до 5 също не пише да съм я карала, като по голяма същи не съм я карала, но за късмет ме подмина.

# 446
Сложихме днес морбилито (най-после). Педиатърката ми каза, че не трябва една седмица да я събирам с деца, ама не разбрах, защото тя е заразна или защото е компрометирана имунната система? Вие къде ги държах те една седмица?! Моята както не се вози и в количка, ще полудея навън, една седмица да я нося на ръце, като не може по площадки, на асвалта получава тротоарни екземи по главата, къща нямаме..

# 447
  • WonderLand
И ние днес я сложихме тая ваксина, педи нищо не каза, даже като го изпрати с думите "Хайде, бягай да играеш на площадката". Все пак ваксината е деактивирана, няма как да е заразно детето, по-скоро заради имунитета му се презастрахова.

# 448
  • София
Аз май ще се натискам да. Ясло а още докато съм на морето.. че по е сега е здрав...знам ли като се върнем в София..

# 449
На моя му предстои другата седмица да сложим ваксината. Давам му Биозин кидс, но си го видя на площадки. Даже с доста деца играе. То няма и как да не го водя, защото той иска. Дано мине успешно при всички дечица Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт