ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 004
  • 772
  •   1
Отговори
# 180
Аз давам биба в колата, ама още нямаме предни зъби, които да се засичат, та трябва да я оттучвам като излязат, че ме е страх да не ги изкривим. Като цяло май по всяко време давам биба, солети още не е пробвала в живота си. Бисквити само в кисело мляко.. А и между хранения та нищо не давам, че няма да яде иначе Simple Smile

# 181
Баткото е бил много кротко дете, солети, бисквити и тн не беше ял до към 2г. Седеше си в кошарката, в количката, в столчето за кола, столчето за хранене не съм имала проблем ама това малкото зверче естрашна работа. Понякога ако не й дам бисквитки да седи в столчето за хранене и до тоалетната не мога да отида сама.Не че не седим в тоалетната двете ама понякога искам малко тишина и спокойствие. Много съм го мразела това с даването на бисквити и солети ама ей на сега от време на време й давам.

# 182
  • София
Давам солети аз в колата редовно, иначе е страшна истерия. Играчки никога не съм го карала да споделя, нито той нито батко му, но не му давам да взимА и чуждите.
Случвало ми се е да правя няколко пъти забележки на хора , които дават чипсове ма децата ми(включително и на баткото дават). Ама спорвд мен чипс и на зряла възраст не е добре да се яде. И те ми викат 'ама той иска виж' ...е той ако иска да скочи на улицата примерно и това ли да го оставя да прави....? Нали за това съм там, да преценя аз кое е редно и кое не. Между храненията давам плодове, ако проявят интерес, ако някой е бил мнооого послушен (баткото например) давам и бисквита или ядки или нещо каквото преценя че може.

# 183
Офф и аз едвам отказах помбер оня ден. И мен ме дразнят като ги гледам с пълни шепи солети, зрънчо и чипс по площадките и в количките, плачещи или не, затова и избягвам площадките като са пълни. Особено пък и с тоя вирус, аз се чудя как да я опазя да не лапа ръце или каквото намери в градинката, та кво остава да яде с ръце навън...
Дори не съм се и замисляла да давам храна за успокоение. И аз се придържам към основните хранения и евентуално бишкота след СЗ. Като се тръшка, се опитвам с играчки или шишето с вода  и като не стане - да се тръшка, кво да се прави...
Ще дойде време да ядат и такива неща, няма как, но колкото може повече да се отложи във времето. Едната баба не пропуска да отбележи, че горкото не яло бонбони Grinning нямало енергия едва ли не...

# 184
  • София
Аз отняколко дни съм вдигнала ръце. То бива бива злояди деца , ма това на нищо не прилича. След като висяхме ясички до 4 часа да се правим на маймуни, барем някой хапне,аз се предадох и ги оставих да гладуват...Кой когато иска да яде,ако иска да яде...каквото иска (от сготвеноте 633664 манджи)..и накрая пак сме на филии с масло и праскови...

# 185
Ние пък сме на домати и хляб 🤣 Види ли, че има домати на масата, ще му изскочат очите, докато не му дам. Напоследък се лъже да хапне готово меню от бурканче по малко, но като цяло не яде. Сутрин признава САМО филия с масло. Аз също не давам гризалки и залъгалки между яденията, но следобед давам повече плодове. Сутрин и вечер е на кърма, а понякога, когато е ял много малко на обяд му давам да си досуче с мляко. По-интересното е, че понякога е ял повече, но пак не отказва мляко. Ние живеем извън града и при нас деца на неговата възраст са много малко и рядко се засичаме, така че го нямам този проблем с тикането на храна, но така или иначе сега заради вируса избягваме да се навираме в други деца.
За тръшкането, гледам, ако мога да го разсея или някой път просто го оставям, защото то се тръшка през 30 секунди понякога и нямам време само да вървя след него 😁🤪. На мен ми беше полезно това за stress eating и определено ще го избягвам.

# 186
  • WonderLand
Ох, това с яденето ме влудява и мен напоследък. Малкия яде много избирателно и откачам вече. Но съм го оставила каквото иска да яде. Не готвя специално за него, яде от нашата храна, като гледам да е по-безсолно и толкова. Така или иначе като сготвя за него после хвърлям храна, защото той не иска да яде.
По площадките обикновено нямам проблеми, ние ходим на една - две около нас и там всички се познаваме вече, майките знаят, че не давам такива неща на моя и не отварят чипсове и бисквити там. Обаче ако се случи някой, който не ни познава да отвори храна моя е там нареден като просяче, застава пред човека и почва да реве с пълна сила "АМ ААМ АААМ" докато не му дадат 😶... Може да се е наял хууубаво преди това и пак мрънка. Много ме хваща срам като почнат да ме гледат все едно гладен го държа, особено като не му дам да яде каквото там са извадили хората, а той продължи да реве. Особено бабите почват да ми се молят да му дам бисквитка или солета.
Иначе при нас режима храна и сън на нищо не прилича, но какво да се прави. Сутрин цока мляко, после закусва към 8,към 11 пак е гладен, но не иска нищо друго освен банан, та това яде, към 12:30 заспива и се събужда към 16:30, когато реално хапва манджичка или супа с огромен апетит. Към 18:30 пак е гладен и тогава почва мрънкането за бисквитка, бебешко кексче или друг банан. Само че ако му предложа супичка или манджичка отказва и продължава да реве. Тогава давам бебшко кексче или бебешки бисквитки, но гледам да не прекалявам. По това време сме навън обикновено и няма интерес да седне да се нахрани. Прибираме се към 20:00, сядаме да вечеряме, но той пак отказва манджичка, оставям го да яде каквото иска, обикновено хапва кашкавал, домати, краставици, маслини, извара, кисело мляко или ако си хареса нещо от масата. После цока преди сън. Нямам нерви да го мъча да яде, ако иска.
Извън тези моменти за хранене давам инв колата бисквитки или банан, защото мнооооого мрънка и нервите ми не издържат.
Сам на столчето за хранене, особено с храна никога не бих го оставила. Ако ми трябва да не ми се пречка за 2 мин го слагам в кошарата. В тоалетната сме заедно, винаги идва да краде тоалетната хартия.
С бибата имаме напредък, неочакван за мен. От известнонвреме сам си я оставя в кошарата, казва ѝ чао и не я търси повече. Само за сън я иска, ама не му е приоритет вече. Има 8 броя зъби, предни, но не ме притеснява, че може да ги изкриви.
Иначе се тръшка много и за всичко, не му обръщам особено внимание вече. То е буквално за ВСКЧКО. Ако нещо се уплаши, удари и т. н. го гушкам, разсейвам и така. Но не му бутам храна, ако сме вкъщи може бибата да му дам, но само ако е нещо сериозно.

# 187
Здравейте, моят юнак кашля направихме снимка бронхиолит и изписаха АБ, казаха ако го повръща най добре венозно в болница да не стане по сериозно. И такава пробвах днес със спринцовкстс и последни 2 грама по върна както се и съмнявахме
Та въпроса ми е как мога да му го давам без да ми повръща, че в болница пак не ми се лежи.
Мисля с малко пюре да опитам незнам вече той предимно цока..

# 188
  • София
Само антибиотик ли? А инхалации с Вентолин? Нашия бронхиолит само с това го оправиха.

# 189
И ние като бяхме с бронхиолит ни изпратиха в болница на инхалации и АБ. Пробвай с храната да даваш. Все пак внимавай да не откаже храната, ако не му харесва тази комбинация. Задължително давай хубав пробиотик с АБ, защото на Мишето и се разстрои стомаха и имаше разтройство 2 седмици. Може да помогне и за повръщането. Ама ние бяхме по-малки тогава, на 6м.

# 190
Na na аз на баткото давах Клацид в малко сокче в чашка със сламка. Така го изпиваше без проблем иначе и той повръщаше от Клацида. Една приятелка ме видя как му давам и вика леле как не съм се сетила а мойте като чуят за Клацид и почват да реват, а аз ги наказвам докато не го изпият.

# 191
Само антибиотик ли? А инхалации с Вентолин? Нашия бронхиолит само с това го оправиха.
За инхалации нищо не казаха, мисля и тях с физиологичен да почна не смея лекарства да добавям, че и тя  педито излезе от днес отпуск и утре ще търсим друга

# 192
Хаха, Силвър, мислех че само моя има странния интерес към тоалетната хартия Joy всеки развива рулото и си къса парчета.. голям кеф Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз днес открих, че са му изникнали първите горни кътници. Кога се е случило не знам. От седмица ме хапе,  поне сега знам причината. Вече е с десет зъба.
За храненето при моя е много относително. Някои дни си изяжда каквото му дам. Друг път нищо не иска и само кисело мляко и някой плод яде. Обяда и вечерята давам от нашата храна, СЗ е плод и остава само закуската да му правя. Вече ми е значително по-лесно с готвенето. Ако няма подходяща храна за него, давам готово пюре, но това се случва рядко. Много му харесват едни плодови паучи/така ли се казват?!/ От тях давам за десерт след вечеря понякога.

# 193
Аз на големия навремето като се наложи да давам антибиотик за пръв път беше на 2 г, вярно има разлика. Но го подкупвах точно с нещо любимо, банан май беше- ако изпие дозата веднага едно парченце... нещо такова беше май. Иначе при него бях оправила бронхиолит само със сироп, но беше вече на 3 г. Най-добре пулмолог да си изкаже станивището според мен за инхалации, особено ако включват Вентолин, Пулмикорт или друг медикамент

# 194
  • София
Абсолютно съм съгласна за Вентолина, аз само се учудих, че не са изписали при бронхиолит инхалации. Иначе и аз не бих дала вентолин на своя глава.  Аз на този още не съм давала антибиотик, но знам че ще е проблем. Той и вкусния панадол се бие с мен докато му го натикам. Баткото няма сироп, който да е плюл. Всичко си пие с кеф още от бебе.

Общи условия

Активация на акаунт