ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 932
  • 772
  •   1
Отговори
# 480
Аз много се притеснявам малкият как ще е на ясла с всичкото това кърмене... Все повече го мисля и все по-безсилна се чувствам. Той е толкова пристрастен. Дали ще се отрази на самостоятелността му по-нататък? :/

# 481
Ама разбира се, че ще се отрази! Ти защо мислиш всички мъже търсят гърди като пораснат Simple Smile
И да продължа с тона - поздърпахме се със свеки и тя вика " ама ти до 2 годишни ли ще ги държиш с памперс? Ако майка не си е махнала памперса на бебето на годинка, значи я мързи " . Сега като се замисля, май съм мързелива, защото съм била пристрастена към кърменето като бебе Stuck Out Tongue Winking Eye

# 482
Аз ще махам памперса догодина лятото, не че не я слагам госпожицата по 8 пъти на ден на гърне. Но тя кога прави нещо, кога не. Наистина, ако си казва, ще е доста по-лесно.

# 483
  • София
И аз си мисля за лятото, освен аконе се окаже много специален и не вземе да си казва сам преди това. Той сега си казва, но докато е в процес на вършене на работата, та не ми се бърза да го секвам, че да го слагам на гърнето.

# 484
Аз искам да махна памперса колкото може по-рано, защото четох, че продължителната употреба водела до намаляване на репродуктивните способности и качеството на “материала” в по-късна възраст при момчетата. Откакто масово се ползват синтетичните памперси имало такава тенденция. До колко е вярно нямам идея, но е факт, че нас са ни повивали с памучни пелени... Но определено не го виждам как ще стане и не знам с големия как съм го постигнала, но той си беше много напредничав за разлика от малкия Simple Smile най-рано зимата ще пробвам, което пък е възможно най-неподходящото време- абе тегава работа Simple Smile критика не търпя и няма да понеса по повода от когото и да е

# 485
Момичета, а какво точно казват, докато вършат работата и изобщо какви думички говорят децата ви вече. Бърборят ли повече от преди и казват ши нещо смислено, че и вие да го разбирате

# 486
  • София
Моя казва акам или пикам...в зависимост какво прави. Повтаря всичко, казва всичко. Разбира се изреченията му са еднодумови, но достатъчни за да се разбираме.
За сметка на това баткото ми на две години не казваше нито една дума...няма мама няма тате..нииищо... започна чак след две години и два месеца да казва думи. Сега е на три и поовина и не млъква..никога;)

# 487
Ditmade, любопитно ми е кога са проходили? Дали наистина говоренето и ходенето са обратно пропорционални..
Моите освен мама, баба, тата и амам, едната казва 'айде'. Но разбират какво им се говори и това ми стига на този етап.

# 488
  • София
Баткото проходи на десет месеца и малко, а малкото на 11 точно. Не мисля, че е вряно това с проговарянето и прохождането.

# 489
Аз също мисля да махаме памперса, но какво мисли малчо е друг въпрос. 😄 Неказва, но като се изчака и си сочи памперсите, ама след свършена работа.
Това с говоренето и ходенето са ми го казвали с баткото защото проходи на 8 месеца, но необели дума до 2г. и малко.
За сметка на това малкия проходи на 10 месеца, но пък си бърбори негови си неща постоянно, не че му се разбира де. Аз по интонацията съм свикнала, ама ако го чуе някой страничен няма шанс да разбере каква е разликата между "ТИ КОЙ ТИ КОЙ" и "ти кой ти кой" 😂.

# 490
  • WonderLand
Моя понякога след като се изака идва при мен и казва "пам" (от памперс). Иначе в момета в който започна да ходи добре премести фокуса си към говоренето. Говори много, ние с баща му всичко си му разбираме. Е бръщолеви си на неразбираем бебешки понякога, но това е когато си говори сам най-вече. Когато общува с нас използва истински думички, сдъвкани и смачкани много често. Изреченията му са от по една дума, рядко две.  Той попива като гъба, всичко разбира, изпълнява избирателно обаче. Сега се учим да слушаме мама, да ходим за ръка без да се дърпаме и да проявяваме секунди търпение когато решим, че искаме нещо за ядене, за да има мама време поне да отвори шкафа или хладилника. Честно, всеки зов за храна е все едно на живот и смърт придружен с тръшкане и рев ако се забавя повече от половин секунда с предоставянето на въпросната храна. Някакви идеи как да го науча на търпение?

# 491
  • София
Леле товас храната е същото и при нас...направо е страшно.

# 492
И при нас така. Такъв вой надава, все едно цял ден гладна я държа. /Едната баба непрекъснато разправя, че било гладно детето, защото все посягало към храна... ами то ще яде докато повърне или се пукне ако сервирам нещо любимо Stuck Out Tongue Winking Eye/
По същия начин, като срещне леко затруднение в ежедневните си бебешки дела, врещи като обезумяла докато отида да помогна. Време за реакция-0.
Иначе си казва за акането, но го прави или като е започнал процесът или като е приключил вече, след което ходи и сяда на гърнето хаха. Искам да се научи поне да ака в гърнето, защото не ми се ще да получи някаква инфекция от попадането на ако във влагалището, но си признавам, че често пропускам да я сложа от бързане са събера багажа да излезем на разходка.
Казва: мама, тате, баба, деде, маци, ако, кроко, рибка /без р последните две/, айде, ела, ам ам, папа, бау бау, теци /цвете/ и нени /мини маус/ и безброй други бебешки неща, които все още не разкодирам.

# 493
И аз не слагам редовно на гърне, защото не върши работата. Пробвам по 2-3 пъти и само седи, явно ще е другото лято, ако не поиска по-рано. Относно храната и на мен ми става лошо като настане време, защото не знам дали ще благоволи да хапва. И ако не иска, се почва едно чудене какво друго да сервирам. Мрънкане, до рев и нерви от моя страна...Хапва определени неща и доста бягаме от т.н. разнообразно хранене Simple Smile Ама не е като да не яде хич, така че не се опаквам. Риба изобщо не иска, затова се опитвам да давам рибено масло, но и там понякога се мръщи...
Иначе по естествен начин се отбихме преди месец и съм много щастлива, че стана без драма. Успех и на всички които тепърва им предстои.

# 494
Зизу, ще споделиш ли как се случи естественото отбиване при вас?

Общи условия

Активация на акаунт