ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 930
  • 772
  •   1
Отговори
# 495
Зизу, ще споделиш ли как се случи естественото отбиване при вас?
Да. разбира се. Няма проблем. Като беше на 1,1 опитах да не й давам за заспиване, но не се получи - детето не беше готово. До този момент я бях захранила с всички яденета и  беше останало само нощното и много рядко за заспиването следобед. Един ден като беше на 1,3 г така стана че заспа без да й дам и аз веднага реших, че това е момента. От следващия ден я приспиваше баща й - просто се пробвахме и се получи по най-нормален начин. Имаше период в 1-2 седмици където ме пипаше по гърдите, но вече и това е рядкост Simple Smile Аз започнах да пия по-големи количества чай от мента и сминдух - много е гаден. И горе долу така се развиха при нас нещата. След вечерят понякога й давам кисело мляко преди лягане, нещо като заместител, но сега и това не търси. Успех на всички.

# 496
Има ли някое Юнче на АМ. Давам вечеря, но при лягане се търси АМ, през нощта също се буди веднъж долу горе по едно и също време. Кис. Мляко или вода, отказва категорично. Някой да е махнал нощното хранене с АМ?

# 497
Ние сме на АМ, но отдавна не стават през нощта. Веднага след ставане изпиват 230мл, през деня са на други храни, а преди лягане им правя каша с АМ и дохранвам само с мляко която колкото иска.

# 498
И ние сме на АМ, аз я будя в 21.30 и й давам млякото. Според мен няма как да издържи 14 часа без храна (спазваме режима от яслата за хранене и сън) и така процедирам от 11 месечна. А иначе не наддава особено, последния месец - 10 грама, нищо, че яде по 1.4 кг на ден, просто е супер активна.

# 499
Мирослав отдавна няма нощно хранене,но АМ си пие и сутрин, и на обяд, и вечер.😆 Като новородено е.

# 500
Вашите пият мляко, моята госпожица, откакто не я кърмя не приема достатъчно млечни продукти. Сутрин винаги хапва нещо със сиренце или кашкавал, следобяд също има или крем с мляко, или кисело мляко с плод, но ми се струва недостатъчно. Кисело мляко да пие така-забравете, АМ никога не е пила. Педиатърката предложи сутрин да и давам чаша прясно мляко с какао Anguished , ама за мен това не е правилно, та постоянно съм притеснена, че не й достигат млечните Sad

# 501
Евче, за тази възраст е препоръчително 1/3 от дневния прием на храна да е мляко и/или млечни. Аз с големия точно по това време го отбих и не съм давала АМ или вечер да пие кисело или прясно. Но като теб гледах всяка сутрин да има масло и сирене, а всеки следобед кисело мляко. Ако те притеснява, че е малко- може да добавяш моцарела, котидж сирене (моят го обожавааааа, веднъж батко му понечи да си вземе, такъв рев изрева- свидеше му се да даде на батко си хахахах). Какао не се препоръчва за деца под 2 г под никаква форма, действа буквално като наркотик. Аз даже на баткото към 3,5- 4 му позволих. Може да замениш с брашно от рожков.

# 502
Благодаря, Milk-choc, знам че освен какаото и прясното мляко не е много препоръчително да се дава така.
Аз вчера дадох малко мед да близне, на някои места пише, че е рано, на други че вече може. Реших да пробвам, защото някъде четох, че е хубаво да се въведат алергените по-рано, пък баща ми има кошери и знам, че медът е 100% чист и истински. За сега нямаме реакция, в рода няма алергични, ама тя си е отделен човек, не се знае.

# 503
Относно меда, на 1,2 я захранихме с питката. Лекарката също даде зелена светлина и през няколко дни слагам в киселото мляко. И аз съм чела това че е по-добре рано да се сблъскват с алергени. Но да се следи за реакции.

# 504
  • WonderLand
При меда алергията е най-малкия проблем. Меда съдържа спори на ботулизъм, които детския и бебешкия стомах не могат да преработят. Ботулизмът е токсин и каквото и да гонправи човек не може да го "деактивира" той е опасен, не просто не се лекува, а е смъртоносен за бебетата. Количеството мед не е от значение, малко мед може да е също толкова опасен, колкото много мед Затова мед се дава след една годинка.

# 505
  • София
Или преварен, по съвет на Стаменов. Но не знам колко и какво полезно се запазва в него след преваряване.

# 506
За меда навсякъде чета, че след 2 г се дава. Какаото мисля, няма какво да се коментира.. аман от "компетентни" педиатри. Моя веднъж имаше две-три пъпчици и педиатърката се изцепи, да не му давам шоколад, че сигурно били от него Scream кой с мозъка си, ще даде какао и шоколад на толкова малки деца ?! Да се чудиш как им раздават дипломите.

# 507
Аз мед също няма да давам засега. Самата аз направих тежка алергия към мед преди 4 години и още ме е страх. А иначе какаото сме го въвели. Редовно и в яслата имат кексче с какао за сз. И ние слагаме в кекс.

# 508
  • WonderLand
За меда навсякъде чета, че след 2 г се дава. Какаото мисля, няма какво да се коментира.. аман от "компетентни" педиатри. Моя веднъж имаше две-три пъпчици и педиатърката се изцепи, да не му давам шоколад, че сигурно били от него Scream кой с мозъка си, ще даде какао и шоколад на толкова малки деца ?! Да се чудиш как им раздават дипломите.

Много хора дават такива неща, ще се изненадаш колко много всъщност...

# 509
  • София
На нашата площадка редовно има дребосъци в колички, (вероятно на възрастта на нашите, ако не и по-малки) с пакетче ЧИПС СОЛЕН в ръчичките. Миналата година (баткото беше на две), една мила леля 18 пъти се опита да му даде чипс, щото то искало детето да пробва. Абе жена, той не е ял такова и не знае, ако не му дам няма и да прояви интерес, освен това той и алкохол може да иска да опита, това значи ли, че трябва да му дам?!?!?
Какао на баткото дадох за първи път преди месец, иначе предимно с рожков оцветявам кексчетата. Не че няма да ги опита и да яде вероятно както баща му умира за боклуци, но нека да не е скоро...Вкъщи шкафа с боклуци винаги е пълен,но се отваря само в отсъствието на децата, ма мъжа ми може да припадне, ако не ги яде хаха ужас..

Общи условия

Активация на акаунт