СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 851
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Примерът с безумно кратко обявен срок за записване, май беше точно в НЕГ?

# 1 546
  • София
Да. Освен това там удължиха срока с час в последния момент, явно за да изчакат някого.

# 1 547
Мисля, че имаме склонност към прекалено филмиране. Има нередности, но са единици. 1 място в нег на 4то класиране, 1 цветно копие в смг. Имаше ли други такива нередности м.г.?

# 1 548
Студио Х ряпа да яде 🙂
А според мен местата са освободени от деца, предпочели ЧГ, заминали в друг град или в чужбина, избрали училище към МК. Ако СМГ АЕ е било 2-ро желание, не са се записали просто.
Каква конспирация спретнахте, майко мила. 😂

# 1 549
  • София
Е та са явно около 15 места, ако има такава игра. А тя би се играла от подобен брой Х 2 заинтересовани. Не е нещо фрапантно чак, че да се превърне в конспирация. На фона на 10 000 седмокласници.

# 1 550
  • гр.София
Нередност чак не , но  1 АЕГ приемаше копия, а не оригинали  от свидетелството за 4 класиране. И се беше заформила опашка от 80 кандидата.

# 1 551
Мисля, че имаме склонност към прекалено филмиране. Има нередности, но са единици. 1 място в нег на 4то класиране, 1 цветно копие в смг. Имаше ли други такива нередности м.г.?
За останалите на косъм под чертата, нередността е 100% и не им пука, че на друго място всичко е било точно.

# 1 552
  • София
Хайде, успех на 3то класиране на тези, които ще участват в него. Ние си оставаме във ФЕГ. Много търсена тази година, нито едно място за младежи там Simple Smile
Вчера, когато говорихме с НПМГ за местата, учителката ни пита защо искаме да се местим от ФЕГ при тях, при положение, че във ФЕГ подготовката по Химия и Биология била доста добра, даже били се класирали децата на по-предни позиции от техните.
Не знам дали искаше да ни успокои, или наистина е така, или пък от двете по малко, но тъй или иначе избрахме да си останем във ФЕГ, да научи два нови езика. Той до 10ти клас може и да се е отказал от химията, и отново да си се върне към математиката.

Аз пак да взема отношение, без да са ме питали.
Mimi75, по мое мнение, добре сте решили. Преди 8 години аз отказах големият от НПМГ, въпреки че беше приет с химия. Приеха го в 164 ГПИЕ и нито за миг не сме съжалявали и двамата. Освен че научи испански, имаше и страхотни учителки по химия и биология. Любовта към химията не се изпари и сега учи фармация.

моят син разви силен интерес към биологията в последната година, химията също му се удава добре, иска да стане лекар (засега!)
уговорихме го да се откаже от НПМГ с биология в полза на езиковата гимназия. нашето виждане е, че език се учи докато човек е млад, а наука - в университета. с 2 езика светът е отворен както за учение, така и за работа. интересите на тази възраст могат да се променят, могат и да се затвърдят - езиковата гимназия с нищо не пречи на тяхното развитие. и аз получих добри отзиви за обучението но природни науки във ФЕГ и смятам да подклаждам интереса на младежа. езици той учи лесно, има си талант и усет към езиците, така че притеснения нямам.

изключително наивно и старомодно е схващането, че езиковата гимназия и владеенето на език е път само към филология (с или без кол център наоколо).

# 1 553
Е та са явно около 15 места, ако има такава игра. А тя би се играла от подобен брой Х 2 заинтересовани. Не е нещо фрапантно чак, че да се превърне в конспирация. На фона на 10 000 седмокласници.
Абе 15х2 си е направо ОПГ 😂

# 1 554
  • София
Тази ОПГ се състои от две подгрупи хора обаче, въпросът е кое е посредническото звено. Съответното ЧУ или ДУ? Или и двете? 😃

# 1 555
Аз живея в някакъв доста по-прост свят, в който шашмите/нередностите също са доста по-прости и се правят с писма/пари и надпланов прием. Колко кукувици трябва да има да блокират: 3 места в смг, 2 в нег, 8 в 1аег, 6 в нпмг и т.н. на трето класиране, вместо да се радват на отминалата лудница и да си пият бирата на морето?
На 4то шашми винаги е имало. Там е още по-лесно, отколкото схемата с плащане на 30% такса, за да си запазят място за 22 су, примерно.

# 1 556

изключително наивно и старомодно е схващането, че езиковата гимназия и владеенето на език е път само към филология (с или без кол център наоколо).
                    Същото може да се каже и за завършилите математически гимназии - двама мои познати завършили там и единият - артист,другият - режисьор.Та се чудя каква е връзката с МАТ! Smirk

# 1 557
Тази ОПГ се състои от две подгрупи хора обаче, въпросът е кое е посредническото звено. Съответното ЧУ или ДУ? Или и двете? 😃
Това само Маркарян от офнюз знае 😂

# 1 558
  • София
Мария, специално за таксата, ако двете училища са ти равностойни варианти, защо да не загубиш 30% такса, вместо 100? Тук спрягате пътя и отдалечеността за сериозни фактори при две еднакво предпочитани училища. Защо няколко хиляди евро да не са фактор?
Ред, посредническото звено може да не е нито ЧУ, нито ДУ.

# 1 559
Аз пак не разбирам, като се участва на трето не те ли карат да покажеш оригинала на свидетелството за 7 клас? Пък записаните в Ак, нгдек, нути, пчмг и т.н вече го нямат? Аз мислех, че на трето подават деца, които към този момент никъде не са записани, бъркам ли?
Иначе за 2 от обявените места - наистина са на деца, които поканиха на 16-ти в АК.

Общи условия

Активация на акаунт