СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 779
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 755
Здравейте,
Моля за съвет, до колко е оправдан според вас риска да освободя място в 91НЕГ и да се боря за едно от трите свободни места в СМГ при бал 479,5

# 1 756
  • sofia
Големият ми син ползва пирографа вместо поялник (по фин му е върха) и си отремонтира 2-3 чифта слушалки с прекъснат кабел.
Аз от трудовото в 8 клас  се запалих по шиенето (беше един ден от седмицата, веднъж или два пъти в месеца). Там се научих и на машинопис.
И както си говорихме скоро с мъжа ми, че е полезно всичко теоритично да е онагледено с нещо практично. Дет се вика една ферментация как и при какви условия се случва, после дестилация и как прекалената дегустация се отразява на организма, може да обхване 2-3 предмета. Joy

# 1 757
  • у дома...
Здравейте,
Моля за съвет, до колко е оправдан според вас риска да освободя място в 91НЕГ и да се боря за едно от трите свободни места в СМГ при бал 479,5
А детето какво иска? Или ти си детето?

# 1 758
  • София
Здравейте,
Ако сте искали немски, в смг сега няма места с немски. Иначе за мен е на кантар.

# 1 759
Децата чак не могат да повярват колко много неща сме правили по нашето "ДБТ" - карета, престилка, възглавница, палачинки, супа, десерти, разни ел. вериги, трансформатори - навиване на намотките с на редене на ламелите, моливници, дървени декорации, закачалки, свещници....
Синът ми стояха и попълваха някакви "помагала" по ДБТ (когато предложихме вместо да четат за бормашината да им я покажат, да пробият нещо, учителят щеше да припадне: "кой ще ги пази? , ще се убият! ".
Малката правят доста неща (друго училище) мисля, че й е интересно.

О, да, бродерии много обичах. Аз обичам принципно иглите де, и текстила.
Помня едно състезание - петобой, на което ходихме от училищата. То включваше икебана, шиене на покривка с шевна машина, бродиране, приготвяне на сандвич и още нещо, не помня вече какво. Цял ден беше състезанието, в учебно време.

Бях и в училищен отбор по БЧК. Там пък какъв купон беше! Събираше ни мед. сестра от училището пет деца да ни обучава. Пак в учебно време. Състезанията бяха много интересни. Имаше гледане на болен вкъщи; изкуствено дишане и сърдечен масаж на фантом; теоретична част, превръзки различни видове, обслужване на произшествие и разни други такива, основно практически, неща.

Големият ми син ползва пирографа вместо поялник (по фин му е върха) и си отремонтира 2-3 чифта слушалки с прекъснат кабел.
Аз от трудовото в 8 клас  се запалих по шиенето (беше един ден от седмицата, веднъж или два пъти в месеца). Там се научих и на машинопис.
И както си говорихме скоро с мъжа ми, че е полезно всичко теоритично да е онагледено с нещо практично. Дет се вика една ферментация как и при какви условия се случва, после дестилация и как прекалената дегустация се отразява на организма, може да обхване 2-3 предмета. Joy
Казан за ракия нямахме в училище. Този курс го карах по-късно, като млада булка чак. Laughing

# 1 760
  • у дома...
Почти съм сигурна, че на четвърто няма да се върнете в НЕГ.

# 1 761
Здравейте,
А детето какво иска? Или ти си детето?

Нее, не съм Simple Smile Той иска СМГ ако въобще знае, какво иска

# 1 762
Здравейте,
А за пола на детето има ли свободно място в НЕГ? Ако има, рискът е малък.

# 1 763
Почти съм сигурна, че на четвърто няма да се върнете в НЕГ.

А няма ли да го обявят за свободно и пак да си кандидатстваме за него?

# 1 764
Здравейте,
А за пола на детето има ли свободно място в НЕГ? Ако има, рискът е малък.

За жалост няма, момче е и за да се върнем в НЕГ ще трябва да играем на четвърто

# 1 765
Аз не бих рискувала.
Свободните места в СМГ са с РИЧЕ.

# 1 766
Като изключим останалите условия, какво като са с РИЧЕ?

# 1 767
Хич не харесвах часовете по трудово едно време. По-точно логистично не ми се връзваха с тренировките и затова ги ненавиждах. Бяха в противоположната смяна на учебните занятия, например от 15ч в някое си там училище, във всяко имаше различни кабинети. Е хубаво, ама аз през това време трябваше да съм на тренировки. И едно търчане беше напред-назад. Много се ядосвах, че ми губеха времето с глупости.
В девети и десети клас бяха по-поносими нещата, защото имахме един ден само практика. Още помня как висях няколко месеца всеки четвъртък в един голям универсален магазин. Обаче нямам спомен да сме имали някакъв избор какви да бъдат тези практики. После ходих на машинопис и стенография. Там беше яко, но учихме много малко стенография, която си беше страшно интересна, и повече писахме на машина, което пък беше адски скучно. Тракахме рецепти, готварски. Едното копие оставаше за нас, третият лист. Първият и вторият прибираше учителката. Сигурно снабдяваше целия град с рецепти.
Общо взето не мисля, че съм спечелила кой знае какво от факта, че съм шила калъфки за възглавници на шевна машина (сега мъжът ми е по-сръчен с шевната машина от мен), че съм сглобявала дървени столчета и съм работила малко на струг.

# 1 768
ТуиГ, да не си учила в Кичука?

Не.
По центъра бях. Във Васил Левски и Паисий Хилендарски.
То аз за скромните си 11 учене до края на средното образование ги смених 5 училища, вкл. 3 години в Спортното Wink
Е то там точно бяха МЦТПУтата 😁
В Бенковски учех и в тия ходихме по трудово 😜

# 1 769
  • София
Много рисковано ми се струва това с НЕГ и СМГ, освен, ако е успокоение, че (от дочутото) в НЕГ математиката е на много добро ниво. Русалка може да каже, аз от приятелско дете знам.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 22:29 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт