СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 064
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 690
Вчера поръчах христоматията на Просвета. Моника си я избра, а и тук имаше препоръки.

Едната приятелка на девойката се класира за първо желание и ще бъдат заедно, но другата не успя .

# 691
  • София
Ние купихме христоматията на Просвета. Харесва ми, че има обобщителни таблици, които биха били от полза в учебно време.

# 692
  • софия
О, моля дайте акъл за христоматията, коя са ви препоръчали?
В темата бяха препоръчани тези на Просвета и БГ Учебник. Мисля да взема втора употреба и двете. Прегледах страници и всяка има нещо, което няма другата - напр. в тази на Просвета има обобщителни таблици.

Всеки път взимам старогръцките митове и легенди от някъде и мисля, че е време да купя най-накрая. Чудя се кои. Обичам да ги препрочитам, но съм си свалила на телефона, а детето не иска да чете от устройства и предпочита книжно издание.

# 693
Бети, да не ти задръствам личните: аз съм ЗА тази идея. Включвай ме: ФЕГ (София) с ФЕ и АЕ (ако и паралелките събираме).

# 694
  • София
И аз си мислех за втора употреба. Преди няколко дни прескочих до борсата в малкото НДК. Беше затворено, но снимах това

# 695
Бети,здравей.Също съм за.
2 АЕГ,АЕ/НЕ/БЕЛ,момиче

# 696
  • софия
Аз открих тази борса - https://www.facebook.com/borsa.uchebnici и ако ни пуснат да си ходим, мисля да мина още днес.

# 697
  • София, Лагера
Бети, момче, 91 НЕГ Simple Smile Благодаря!

Мерси за отговорите за христоматията, момичета!

# 698
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мария мога да препоръчам Старогръцките митове на Кун, по тях съм учила в НГДЕК - най-кратко и ясно са описани повечето митове. Изпитвали са ме на подробности като елементите на каляската на Зевс. По принцип не е нужно такова задълбаване, но общо да се прочетат за обща култура, са супер.

# 699
  • София
Здравейте...

Имам питане, понеже не съм сигурна как да постъпя.

Синът ми е приет в 33 ЕГ "Света София". Не сме доволни, тъй като това беше много назад в желанията, искахме паралелка с френски или немски, не проверихме баловете за 33 ЕГ и сега се оказа, че и на двете класирания е приет там. Чудим се дали да го записваме и да чакаме директорското класиране по-късно, или да отиваме на трето класиране.

Въпросите ми са два:

1. Имате ли впечатления/ информация за 33 ЕГ? За жалост съм чувала само негативни неща за училището, а балът е болезнено нисък, което ме плаши от гледна точка на нивото на обучение и средата на сина ми.

2. Какви са според вас шансовете за трето класиране и влизане в училище като 35-то, 18-то, 133-то и тн? Според вас дали ще има места, твърде голям риск ли е да се пуснем на трето класиране и да отпишем малкия от 33 ЕГ?

Благодаря предварително, Мами Simple Smile Надявам се някой да има информация, не съм спала нормално от месец и не знам как ще издържа още седмица и половина!

ММ е завършил тази гимназия  с френски навремето, но оттогава досега са съвсем различни епохи. За нас това е кварталното училище, което даже делеше една сграда с основното на дъщерята - 45-то. Там няма немска паралелка по принцип, вероятно като втори език (незнам защо се споменава, тъй като с тези 2 часа седмично, незнам какво ще се научи от него). Знам, че съученичка на дъщеря ми се е записала там, за да й е близко и заради френския. Иначе от учителките на основното няма добри отзиви. Но мисля, че някой спомена, че пак ще има предмети на английски и френски. НАй-важното е детето да има желание да учи езика. Нали все пак е по програмата на ЕГ. Моята дъщеря е приета в друго квартално училище също с нисък бал, но тя имаше специални условия - графичен дизайн с език различен от английския и само там се предлагаше това. За съжаление нямам конкретна информация за учителите по френския. Желая успех на детенце!

# 700
При нас имаше две борси за учебници, но към момента и двете са затворени.
Чакаме да качат списъка с учебници на сайта на училището, за да се задействам.

# 701
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз днес ще ходя до училището и ще питам за учебници също.

# 702
Аз само да попитам, за какво са ви тези Христоматии Rolling Eyes

# 703
  • София
gadamer, може ли после да споделиш, предполам, че са еднакви за всички паралелки. Може и на лични. Simple Smile

# 704
Аз само да попитам, за какво са ви тези Христоматии Rolling Eyes
Четат само части от произведенията, а не целите.
Моят син категорично ми отказа да чете такава литература... Споразумяхме се христоматията да мине и да изгледа където има филми по книгите... И да го натискам повече няма да ми се получи. Не настоявам.

Общи условия

Активация на акаунт