СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 056
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Благодаря, tonitabrandtner! Дано имаме късмет!
В момента бера плодовете на грешно подредени желания. Sad

# 796
Благодаря, Дами!
При записване утре, освен Свидетелство оригинал има ли някъде да си принтирам заявление или този път дават в съответното училище?
Друго нужно ли е? За 35-то става въпрос?

# 797
Малко синтезирана информация за трето класиране от сайта на РУО - Бургас ( въпреки, че и в системата ще се появи съобщение, когато му дойде времето).

Незаетите места след Втори етап на класиране се обявяват на 23.07.2020 г.

Важно е да знаете:

1.Учениците, които не са приети на първо и второ класиране или не са участвали досега в класирането, могат да подадат заявление за участие в трето класиране електронно (в училище-гнездо или онлайн).

2.Учениците, които са се записали на първо или второ класиране в училищата, в които са приети, но имат желание да участват за свободните места на трето класиране, следва да изтеглят оригиналните си документи от училището, където са записани. С тях могат да подадат заявление за участие в трето класиране, но само в училищата-гнезда. Не могат самостоятелно да подадат заявление за участие в трето класиране електронно. При изтегляне на документите, учениците не запазват местата си, на които са били приети!

За третото класиране се обявяват само незаетите места останали след втори етап на класиране. В заявлението могат да се подреждат само паралелките, в които има свободни места, в ред по избор на заявяващия.

# 798
  • София
Благодаря, Дами!
При записване утре, освен Свидетелство оригинал има ли някъде да си принтирам заявление или този път дават в съответното училище?
Друго нужно ли е? За 35-то става въпрос?
Всяко училище си има заявление по свой образец. Ще си го попълните на място.

# 799
Мерси, момичета, само да се чувстват добре, където и да са Hug
Аз съм на мнение, че  част "от ученето" не става в училище и енциклопедичните знания не са единствените, които трябва да придобият Wink

# 800
  • о`майна лунна нощ е
И се "играе" само за свободните бройки. Ето пример за това как от паднал до ... бал за конкретна паралелка, в един момент може пак да се окаже в тавана, ако дете с високи резултати реши да играе за мястото.
Още докато гледах обявените свободни места за трето за Пловдив през миналата година, ми беше ясно, че в желаните паралелки излизат единични бройки. Тази година предвид общата несигурност в здравен, финансов и още какъвто се сетите план, мисля, че тези свободни места ще са изключение и още по-малко като бройки спрямо 2019 г.

# 801
  • Пловдив
Туиг, специално за Пловдив аз тази година изобщо не очаквам в двете езикови и в Хуманитарната да има свободни бройки. Евентуално за ФЕГ само се колебая.

# 802
  • София
Само тези, в които има свободни места.
Досега в справката за свободните места за трето класиране, която публикува РУО, излизат всички паралелки, като е отбелязано по колко свободни места има в паралелка /и по пол, там където има квоти/. Паралелките, в които няма свободни места, това е отбелязано с 0, но присъстват в списъка. Не знам как излизат в профила на ученика - може би там се визуализират само тези, в които има свободни места.

# 803
  • о`майна лунна нощ е
Приятелско семейство трябваше да замине за чужбина през 2019 г. Детето си издържа матурите, изчака първо и второ класиране, записа се в езиковата гимназия, в която го приеха, и едва преди да тръгнат август освободи мястото. Но тези случаи са единици наистина. Някои ще кажат защо се записва, като ще се местят в чужбина. Трябваше, всичко става, в последния момент нещо можеше да се обърка и да не тръгнат, а детето да се окаже висящо в междуучилищното пространство. В случая зарадваха някой, който е играл до последно.

# 804
  • Пловдив
А как става местене от паралелка в паралелка в едно и също у-ще? По вътрешен ред и св.места ли?

# 805
  • София
Свърши се Simple Smile Записахме се Simple Smile !!!
Бети, момче - 164 ГПИЕ - ФЕ

# 806
  • София
Благодаря, tonitabrandtner! Дано имаме късмет!
В момента бера плодовете на грешно подредени желания. Sad
Не си сама Laughing

# 807
  • Пловдив
Санака, не знам как публикуват свободните места в София, но на предна страница пуснах от сайта на РУО-Пловдив справката за трето класиране миналата година. Освен това точно тогава бях на работа и тъй като сме училище-гнездо, имахме ги и на хартиен носител. Бяха дадени само училищата, в които има свободни места.

# 808
  • sofia
Аз малко извън темата за свободните места. Някой има ли актуален списък на задължителната литература за 8 клас? Декамерон и Библията как се възприеха...
  Младежът е в библиотеката, намерил е някакви стари издания на класическите произведения, " които миришат много хубаво на книги", но са му дали някаква детска Библия, според мен за около 2-3 клас.

# 809
А как става местене от паралелка в паралелка в едно и също у-ще? По вътрешен ред и св.места ли?

И аз бих искала да разбера Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт