СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 150
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 630
В Сф има възможности за освобождаване на места, но във Варна да си приет в най-високобаловата и да не се запишеш???
Частните училища са малко и не особено престижни, Сф е доста далеч, но не е изключено.

Днес ни срещна учителката по математика от 5-ти клас и беше много разочарована защо така сме похабили бала и не е отишла в МГ или ЕГ. Също така от друга нейна съученичка, която предпочете балетното пред езикова. Ами момичето от 10 години се занимава с балет, изкарала е 5,50 на изпита и при условие, че приемат само 8 балерини от цялата област и тя е сред избраните, е повече от логично.

Наскоро от представителството на германска фирма във Варна коментираха, че много трудно убедили ръководството в Германия да отпадне изискването за владеене на немски към кандидатите за работа като ИТ специалисти във фирмата (на местна почва).
МГ-Варна явно трябва да се ориентират към търсене на учители по немски и увеличаване на паралелките с НЕ.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 02:17 от SamoDiva

# 631
Мили дами,

Имаме още един шанс, освен БУЗЕМА.
Моята девойка с БАЛ 311 е класирана за:

СОФИЯ-ГРАД   2   70   19 СУ "Елин Пелин", ГР.СОФИЯ   2689 - Предприемачески - АЕ интензивно ДатЕ   300.000   Незаписал се
И сега ви моля за съвет. Аз нямам нищо против да я запиша, но тя и дума не ще да чуе. Иска да опита на трето класиране за 32ро. Аз мисля, че с този бал е много рисковано да чакаме III то класиране. Ще бъда благодарна, ако споделите вашето мнение.
Честито, Мама Мони! Честито и на всички други, които могат да си отдъхнат!
[/quote

19то е прекрасно училище, доста модерно и с добри преподаватели.

# 632
  • у дома
Ако не се лъжа миналата година на 4то класиране в СМГ едното дете не дойде ли от МГ-Варна или бъркам? Ако е така ето от къде се е освободило място в МГ-то там-не че е масово,но се случва...

# 633
Извинете ме, моля, но само да попитам какви документи са нужни за записването и детето не е необходимо да присъства, нали?
Заявление, оригинал на свидетелството и медицинско ако е професионална паралелката. Но най-добре вижте на сайта на училището, че някои искат и други неща.

Самодива, в АК, София се записаха дечица от Варна.

# 634
  • София

Много неприятно за моята девойка, която чакаше на второ класиране ИИ с Порт... Не знам дали има смисъл да чакаме трето класиране, не очаквам да останат свободни точно там.
Приятелско момче днес се класира там, прескачайки АЕГ

Дъщерята на моя приятелка днес се е качила с едно желание - на първо беше прието в паралелката с Порт., днес влиза във Фр. паралелка. Така че нейното място трябва да е свободно за трето, нали така - не може да се е заело в това класиране? Пожелавам късмет! Моята девойка е записана в итал. паралелка по първо желание още миналата седмица.

# 635
  • София
Напротив, точно на това класиране се е заело нейното място.

# 636
Всяко място, на което е бил класиран ученик, който се е придвижил на по-предно свое желание най-вероятно е заето от друг ученик, който също се е придвижил нагоре в реда на желанията си.

# 637
  • София
Леле, milisara, 3  родителски срещи в 3 различни училища Dizzy Face Герой си ти!

Даже имам план включа и  най- големия батко, ако решат случайно да ги направят в един ден.

# 638
В темата за МОН съм пуснала линк към един документ...Не че е много добре обяснено, но пък е официално.
                  Олееее,този документ ме изведе от равновесие! От сега ме втриса за следващото НВО - с това ДО ,дето видях тази година ще се наложи да се преквалифицираме за да са ни грамотни децата.За настоящите осмокласници пък изобщо не ми се мисли ,особено за тези с нов език!
                  Такава "официална " каша изобщо не съм си представяла . Вярно ,че постоянно сме обстрелвани с какви ли не глупости,но това вече е....черешката на тортата. Dizzy Face

# 639
  • София
Леле, milisara, 3  родителски срещи в 3 различни училища Dizzy Face Герой си ти!

Даже имам план включа и  най- големия батко, ако решат случайно да ги направят в един ден.

И ние сме така, три деца - три училища. Simple Smile Най-големият, 9 клас, ще се оправя сам. Аз съм си избрала на 15. Септември да съм с първокласника, а таткото с девойката в новия 8 клас.

# 640
  • София
Определено в едни по-стари времена, към 88-89та някъде , в СМГ се влизаше доста лесно. За други МГ в страната не знам.
Скрит текст:
Гимназията беше за доста хора резерва, ако не станат нещата с ЕГ. От нашия клас помня, че  6-7 момичета кандидатствахме за ЕГ - едни за английската, други за немската, трети за френската. 4 май  се пробвахме и в  СМГ, като и четирите ни е приеха, едната май  на второ класиране, губят ми се вече детайли. СМГ избра само една. И имам спомени, че имаше второ и трето класиране, за да си запълнят бройките след  масовия тогавашен избор на ЕГ. Та толкова неземно трудно не е било..Помня  даже още едната задача в СМГ, беше за моделиране на уравнение за някакви цветя, безкрайно елементарна. И за показател, че не е било толкова трудно - на изпита в СМГ имах по-висока оценка отколкото в НЕГ, понеже на този за ЕГ оплесках подточка с един трапец в координатна система. Та да се мисли,че  заради приема на толкова хора от основното ни училище в СМГ, понеже и от другите 2 класа имаше деца, сме били яките математици, извинете..  Wink Решаването ни се свеждаше до задачите от учебника, от един единствен сборник и тук-таме от списание "Математика", в което имаше примерни задачи за изпитите.
Определено мисля, че  сега има далеч по-силни математици в СМГ, дори сред тези, които до 7 клас не са учили там.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 01:17 от пенсионирана русалка

# 641
Не мисля, че има особено значение какво е било миналата или по-миналата година или преди 20-25 години. Очевидно е, че предпочитанията на децата се менят непрекъснато, подготовката им - също, видът на паралелките в ДПП - и той. Свободни места за второ, трето и следващи класирания ще има винаги. Повече или по-малко. По една или друга причина.

# 642
И аз да съм поредната, която пита за трето и четвърто класиране. При положение, че балът е висок и не е стигнал само за СМГ и на трето класиране реша да се боря за евентуално свободно място там, кой би ме изпреварил в досега заеманото ми място?

# 643
Някой, който е бил приет другаде, но внезапно е решил, че точно тази паралелка е неговата.
Не търсете логика в трето класиране. Могат да се появят всякакви балове.

# 644
  • София
Не мисля, че има особено значение какво е било миналата или по-миналата година или преди 20-25 години. Очевидно е, че предпочитанията на децата се менят непрекъснато, подготовката им - също, видът на паралелките в ДПП - и той. Свободни места за второ, трето и следващи класирания ще има винаги. Повече или по-малко. По една или друга причина.
Съгласна, аз затова  направих и текста скрит, понеже не е свързан с освобождаването на места, а по-скоро с твърдението, че някога подборът в СМГ е бил много прецизен заради отделния изпит и през цедката на входа  не са минавали и недотам  добри математици. Минаваха.. Хубав беше за мен до преди няколко години изпитът на НПМГ по мат Simple Smile Жалко, че вече няма такъв.

Общи условия

Активация на акаунт