СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 074
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 735
Момичета, ако искате може да направим списък по училища, който да си сложим на първа страница в следващата тема. Може да ми пращате на лично съобщение информацията, който желае да бъде включен.

Привет! Момче 91 НЕГ.

# 736
Относно писаниците в социалните мрежи - децата си обичат жаргона, но лошото е, че после привикват към това грешно писане.
Много ме дразни моята, като ми напише ся вместо сега, да слага запетайки ѝ губи много време (а точно запетайките ѝ изядоха 2 т. на БЕЛ).
Преди година по повод сондирането на мнения за гимназиите комуникирах с едно момче, възпитаник на МГ, към момента учи в ОК - ами пише ми наще вместо нашите....

# 737
  • Пловдив
Записахме синковеца, успокоих се накрая. Повечето бяха момчета днес 🙂 и имаше доста хубави и кротки дечица. Учителките от комисията по записване също бяха много симпатични, та малко се по успокоих. И се засякохме с негов приятел 1-4 клас, еее, как не поиска да отиде да го види, срамежлив ли е, какъв е, не знам. Ама каквото,ще се оправят, къде да ходят. Успех на чакащите.

# 738
Моите ги научих по чатове да пишат правилно. Костваше ми доста нерви, но успях да им го наложа.
Иначе да си говорят както искат, когато са с приятелите си. Обаче е заразно. Дори аз започнах да викам на кучето "Оски, брат"
🤣

# 739
Благодаря ви за отговорите, дами!

Момчето ми е с 365 бал - за мен не е особено висок, но не е и много нисък, и затова се чудя дали да ходя да го записвам днес в 33 ЕГ или не.

Едва ли някой може да даде точен отговор на въпроса какви са шансовете за езикова гимназия/ СУ с езикова програма с този бал на трето класиране, но ще бъда благодарна за всякакви идеи и наблюдения Simple Smile

# 740
Записах дъщерята. НПМГ М,АЕ,Инф - 457 бал. Като гледам справката на косъм е влязла.

# 741
  • София
Betty, моля да включиш и нас - момиче 91 НЕГ Simple Smile

# 742
  • София
Хайде и ние записани официално - СМГ с НЕ.
На второ са приели 11 деца с немски - 7 момчета и 4 момичета.

# 743
Записахме я днес - девойка, 1АЕГ, София.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 12:29 от Fifiana

# 744
  • у дома...

Момчето ми е с 365 бал - за мен не е особено висок, но не е и много нисък, и затова се чудя дали да ходя да го записвам днес в 33 ЕГ или не.

Едва ли някой може да даде точен отговор на въпроса какви са шансовете за езикова гимназия/ СУ с езикова програма с този бал на трето класиране, но ще бъда благодарна за всякакви идеи и наблюдения Simple Smile
Стела, при този бал детето има шанс (поне на първо и второ класиране) за доста по-добри училища от 33-то. Стискам палци на трето да имате повече късмет, но трябва добре да си подредите желанията.

# 745
  • София

Балът му не е нисък, можел е да попадне на по-добри места от 33 ЕГ още на второ класиране. Вероятно предпочитаните езици са ви ограничили. Ако разширите избора, а не се ограничите само до френски и немски, според мен има добри шансове за по-добро класиране на трето. За 133-то и 35-то незнам /а и още не е ясно дали ще има свободни места там/, но има и други училища, в които вероятно ще има по-добра среда от 33 ЕГ. А тя не мисля, че ще му избяга на трето, че и на четвърто класиране.

# 746
  • София
Здравейте,
много благодаря на всички за коментарите за казуса ми с Ваня.
Вече няколко пъти се повдига темата за смяна на паралелката в даден момент, но аз лично продължавам да не мога да се ориентирам доколко е реално и възможно и какво би се изисквало за да се случи това.
В момента Ваня е приета в 127 -мо, профил природни науки, като АЕ е интензивно. Целта ни е най-вече 127-мо чуждуезиков профил, АЕ интензивно и втори НЕ. За там не ни достигат над 18 точки, но второто желание е 127-мо математически профил закъдето не достигат 1,5 точки, който е също с АЕ интензивно. Ясно ми е от 11 клас кои ще са профилиращите и разликите вече между трите паралелки. Въпроса ми е дотогава първите три години дали ще има голяма разлика между тези три паралелки и ако се освободи място в съседна паралелка с профил мат или чуждоезиков, какви са възможностите за смяна и какво трябва да се направи, ако е възможно. Четох за приравнителни, но не мога да се ориентирам по какво биха били в тази ситуация конкретно.

# 747
  • у дома...
Айла, как ще е точно ситуацията, когато става въпрос за паралелки в едно и също училище, може би директорът ще може да разясни. Ако има на представа след 3 години какво ще е. Все си мисля, че когато става въпрос за преместване в рамките на едно училище, би трябвало нещата да се случват много по-лесно.

# 748
  • София
Евентуално по НЕ за езиковата паралелка, ако преместването е след 9-ти клас. Но трябва и да има свободни места в паралелката, което няма как да се знае предварително.

# 749
  • София
Нали и утре е записването след второ класиране? Че днес няма да успеем, но да не изпуснем срока.

Общи условия

Активация на акаунт