СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 082
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 750
Да се включа и аз WinkМоето момиче е в Руска гимназия АЕ/РЕ.Не беше много щастлива,но днес е размислила има усмивка на лицето.Милата много искаше АЕ/ФЕ за съжаление не я приеха.Продължава напред и към основната цел след 12 клас BlushИмат група вчера се включи и за сега са само момичета в класа SatisfiedДано да имат и момчета за цвят Purple Heart

# 751
Има ли  деца с руски в "Пушкин" от Варна?

# 752
  • София и там където не се пуши
Само да предупреда, проверявайте кои години издадени учебници ви вършат работа. Само така купувайте по списък.

# 753
  • Sofia
Здравейте!
Дали някой може да сподели мнение за английската паралелка на 133 СУ? Интересува ме специално нивото на преподаване на езика, има ли текучество при преподавателите, изучават ли се предмети на английски от девети клас? Намирам информация само за френската паралелка.
Добро е, тук в неделя имаше обсъжадане на на това училище. ОАт тази страница поне в три се говори за него https://www.bg-mamma.com/?topic=1235401.2460
За момиче или момче става въпрос и с какъв бал сте?

Много благодаря, Бендива!
За момиче става въпрос, бал 437,5.
Знам, че гимназията е много добра, с традиции, с добри преподаватели. Интересува ме английският език, обаче, защото първото желание на дъщеря ми беше АЕ+РЕ във 2АЕГ, но не ѝ достигнаха три точки...
Дали английският е на такова добро ниво като в английските гимназии? Или поне на почти такова?
Боря се със себе си дали да рискувам мястото ѝ  в тази паралелка, ако двете английски обявят свободно място АЕ/РЕ на трето класиране. А тя е тъжна, много тъжна Sad
Моят познат, чиуето дете сега завърши 9 клас е много доволен от училището, от средата, от преподаването. Запиши я, и после виж как са нещата с местата за трето. Три точки не са много. Но знае ли човек?!
Не съжалявай, АЕ се учи много добре в Руското училище. Не е за пренебрегване факта, че са една смяна.

# 754
  • гр.София
Vesana, може би бъркаш града.133  в София са две смени

# 755
Благодаря ви за отговорите, дами!

Момчето ми е с 365 бал - за мен не е особено висок, но не е и много нисък, и затова се чудя дали да ходя да го записвам днес в 33 ЕГ или не.

Едва ли някой може да даде точен отговор на въпроса какви са шансовете за езикова гимназия/ СУ с езикова програма с този бал на трето класиране, но ще бъда благодарна за всякакви идеи и наблюдения Simple Smile

Балът му не е нисък, можел е да попадне на по-добри места от 33 ЕГ още на второ класиране. Вероятно предпочитаните езици са ви ограничили. Ако разширите избора, а не се ограничите само до френски и немски, според мен има добри шансове за по-добро класиране на трето. За 133-то и 35-то незнам /а и още не е ясно дали ще има свободни места там/, но има и други училища, в които вероятно ще има по-добра среда от 33 ЕГ. А тя не мисля, че ще му избяга на трето, че и на четвърто класиране.

Благодаря ви! Така е, просто сложихме като приоритет училищата с немски и френски по-напред. Той ходи на английски и преценихме, че ще загуби година-две ако почне отначало в английска паралелка. Надявам се това не е била голяма грешка, но отиваме на трето класиране и стискаме палци. Simple Smile

# 756
Само да предупреда, проверявайте кои години издадени учебници ви вършат работа. Само така купувайте по списък.
                   Не бързайте с купуването на учебниците ,независимо от това,че ги има на сайта на у-щето.Учебникът зависи от учителя - има право на избор всеки конкретен учител,а учебници и автори дал господ...така,че изчакайте всеки учител сам да определи учебника,по който ще работят.Много често има разминаване между това,което пише в сайта и това ,което иска учителя.Няколко пъти купувахме учебници,които се оказаха излишни,защото при започване на учебната година учителите поискаха други.

# 757
  • Sofia
Vesana, може би бъркаш града.133  в София са две смени
Града не, ама училището🙂

# 758
Още нещо ново научих тук - кв. Карпузица. Голяма работа е бгмама.

# 759
Дидиа, при нас винаги списъка за учебниците се публикува на сайта на училището и никога няма разминавания.
Само за 8 клас родителската среща е преди 15-ти септември. Ако чакам родителските срещи ще отнесем до октомври без учебници Grinning

# 760
  • София
Дами, когато пишете училището на детето си за списъка - посочвайте за кой град става дума.
само "Руската " или "Френската" не дават достатъчно яснота.

# 761
Дидиа, при нас винаги списъка за учебниците се публикува на сайта на училището и никога няма разминавания.
Само за 8 клас родителската среща е преди 15-ти септември. Ако чакам родителските срещи ще отнесем до октомври без учебници Grinning
                      За 2 АЕГ ми е думата! Yum Първата година още като се записвахме платихме учебниците по англ.език,но този по немски го търсихме...... с куче из Сф. Smiling Imp Иска си учителя точно този и добре,че имам връзки сред издатели та някъде около октомври ми го намериха.Следващите години постоянно ги предупреждаваха,че при започване ще им кажат точните учебници и обикновено събират пари за колективно закупуване.
                     С младежа същата работа с учебника по испански!
                     Така,че в момента изчакваме и при започване на уч.година всеки тича за някакви учебници и вече си имам приятели по всички книжарници. Yum

# 762
Така може, ако си е практика на училището Joy

# 763
  • София
Записах го днес и лятото може да започне. Направо съм много щастлива и аз, и той. Почакахме, защото имаше доста деца и всичките много ми допаднаха. Искрено се надявам да си намери своята среда и да има много приятели.
Допадна ми и сградата. Бях се настроила за нещо никак не добра и бях приятно изненадана. Много светло, чисто, с много цветя и навсякъде плакати на френски, а между първия и втория етаж известната картина от френската революция. Много любезни и мили бяха записващите. Въобще съм въодушевена и като че ли има дух тази гимназия. Дано и моят да я припознае като своята! И да дворът хич не е добре. Исках да го снимам пред ФЕГ, ей така за спомен. Еми не пожела диването, излагала съм го била пред другите деца. Ама на майка му не й пукаше и си направих едно селфи . Ми така де едно дете имам и си се радвам много, че постигна мечтата си и хич не се притеснявах от хората. Пък и други се снимаха и все майки 
За нас седмокласната сага приключи, но чинно си оставам тук и продължавам да стискам палци за форумските ни деца решили да играят на трето. Особено за Ваня, която съм сигурна, че ще си намери своето място и ще се чувства прекрасно и за физика на Грийнчето (голяма работа е това момче – рисува, японски иска да учи, с физиката е ок, направо всестранно развит. Браво и все си мисля, че ще успее за НПМГ. Много го харесвам това училище.)

# 764
Така може, ако си е практика на училището Joy
                     Не е практика на у-щето,а смяна на учителите и всеки учител има право да избира от какъв учебник ще преподава! Така е във всички степени на обучение - изборът на учебник зависи от конкретния преподавател.

Общи условия

Активация на акаунт