СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 627
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 980
  • София
Коя частна гимназия е с първи профил испански? Има ли друго освен ЧСУ "Кралица София Испанска"?

# 1 981
  • София
citron, защо ли си мисля, че познавам учителя от примера ти! Joy
Ако е същият, потвърждавам! И аз бях леко притеснена, когато детето взе да споделя за разни разговори в час, но е факт, че за пръв път го видях целенасочено да седне и да се подготвя за часовете по този предмет. Чете, пише..., а може и благодарение пък на точно този човек да се е "отпушил" с писането на български...

# 1 982
# 1 983
  • София
Не знаех, че ОТ имат паралелка с първи испански. Мерси!

# 1 984
  • София
Коя частна гимназия е с първи профил испански? Има ли друго освен ЧСУ "Кралица София Испанска"?
Санака моя грешка, АЕ/ИЕ е паралелката.
Всъщност Ева потвърди, че има и испанска....аз там не бях на презентацията, с баща и участваха.

# 1 985
Трябва ли задължително да има часове и по ПП за първи и втори профилиращ предмет в 8- и в 9- клас?
При цялата бумащина, която съм свалила на компютъра, в момента не мога да открия таблиците с учебните планове.

Всъщност сега погледнах едната таблица в първия пост.
При ИИЧЕ, там дават в радел Б, избираеми часове, 72 часа за осми клас.
Въпросът ми е, тези часове задължителни ли са? И какво мога да направя аз, ако училището не ги предоставя?

# 1 986
  • София
Ston, виж как е тук: https://npmg.org/учебни-планове/

# 1 987
И аз миналата седмица отворих сайта на РУО и с радост установих ,че няма вакантни места за преподаватели в 18-о.Което отново затвърди убеждението ми и всички положителни мнения за стабилния преподавателски състав там Дано тръгнат присъствено децата  наесен.
Според мен всичките тегоби и радости около среда и учители ще се окажат напълно безсмислени, защото ситуацията с разпространението на коронавируса в София е страшна. Тече абсолютно безхаберие при проследяване на контактните, в РЗИ работят много малко хора, които не могат да поемат и една трета от случаите.
Толкова смешна дезинфекция с подръчни средства се прави на работни помещения, че направо си е за комедиен филм. На ниво държава на никого не му се занимава с вируса, защото покрай протестите цялата енергия е насочена за потушаване на недоволството.
Иначе и аз днес научих прекрасни неща за училището, както и конкретно за обучението по френски. Но пък изобщо не знам дали децата ще имат шанс да се запознаят с учителите в реална среда.

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 18:21 от Amanda.D

# 1 988
Не е задължително. Профилираната подготовка се осъществява във втори гимназиален етап, т. е. 11-12. клас. В първи гимназиален етап е въпрос на решение на училището. Може да има ИУЧ и/или ФУЧ по профилиращите предмети, но това няма да е профилирана подготовка.
Сега видях, че си допълнила мнението си.
При профилираните паралелки с интензивно изучаване на чужд език с профил "Математически", "Софтуерни и хардуерни науки", "Икономическо развитие" или "Природни науки"), няма ИУЧ в осми клас, защото се изучава Информатика ( 72 часа), за разлика от профилите "Чужди езици", "Обществени науки", "Хуманитарни науки", "Музика", "Изобразително изкуство", "Предприемачески" или "Физическо възпитание и спорт", където Информатика не се изучава и съответно тези 72 часа отиват за ИУЧ.

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 17:52 от Анонимен

# 1 989
Не е задължително. Профилираната подготовка се осъществява във втори гимназиален етап, т. е. 11-12. клас. В първи гимназиален етап е въпрос на решение на училището. Може да има ИУЧ и/или ФУЧ по профилиращите предмети, но това няма да е профилирана подготовка.
Добре, но все пак длъжни ли са да предложат някакви часове ИУЧ, както досега имаха примерно по 2,5 часа седмично или може въобще да нямат часове по ИУЧ?

Ston, виж как е тук: https://npmg.org/учебни-планове/

Това училище съм сигурна, че ще предложи достатъчно и ИУЧ-ве и ФУЧ-ве. Аз искам да знам как да изкрънкам от нашето това, което мисля, че ни се полага.

# 1 990
Редактирах си предходното мнение, защото видях, че си се допълнила.

# 1 991
  • София
ston, Дидева ти е отговорила за ИУЧ-а.
Единственото, което бих допълнила е, да се борите и за полагаемите ФУЧ. Стана вече дума, че може да не са никак без значение... В 8 клас не знам всъщност, колко е максимума им, май 4... Също може да са добре оползотворени и да не са ФВС, ИИ или хор...

# 1 992
Хвърлих едно око на плановете на НМПГ за VIIIa и VIIIб.
Забелязвам, че ИУЧ е един час, а ФУЧ са три часа. Каква е врътката?

Да разширя на ston въпроса - ФУЧ задължено ли е училището да предложи?
При нас има 2 часа ИУЧ. Сега отивам да гледам за ФУЧ.

# 1 993
Тук имаше разни питания дали бал *** ще стигне за смг. Сега загледах таблицата от второ класиране и я сортирах по максимален бал. Виждам, че в ТУЕС има прекласирано дете с бал 482,5 (бал равен за прием в смг на второ), има прекласирано дете с 482,25 в 125-то и прекласирано дете с 482 в НПМГ. Предполагам и трите ще играят, защото и в трите училища има свободни места. Има и прекласирано момиче в НЕГ с 486,5, което вече никой не знае на колко се равнява за СМГ. Та за мен всеки бал под 482 дори е изключително рисков за смг на трето. Но всеки си знае.

Благодаря Мария, много полезна и навременна информация

# 1 994
Фуч не е задължително да се предложи. А ако се предложи не е задължително ученикът да го приеме. Но приеме ли не може да се откаже до края на учебната година.

t_simeonova69, дано не Ви заблудя!

Общи условия

Активация на акаунт