Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 67 690
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Всичко върви в комплект - ръководство, качествени учители и подбор на децата откъм навици за учене, социални и поведенчески фактори. Такова нещо като липса на агресия между децата няма как да стане в пълна степен, но проявите на агресия могат да се сведат до минимум при здраво ръководство, което реагира веднага. Същото е и за дисциплината. Така че няма как да има един компонент , а другите да ги няма, и да се очаква нещата да вървят добре.

# 121
Авторът на въпроса се размърдва!
Интересува ме спокойни ли са училищата, т.е. липса на агресия между учениците, ниво на преподаване. Не смятам, че добрите учители и дисциплината са задължително в т.нар. елитни гимназии.

Не знам до колко мнението ми може да бъде полезно, тъй като тази година гимназистите ходиха на училище много малко, но все пак ще кажа за 127 СУ. В нашия клас децата са кротки и, въпреки че в класа преобладават момчетата, проблеми между децата не е имало. ЗА СЕГА! Дисциплината в час е на ниво, учителите преподават добре. Учителката по БЕЛ е млада и доста мотивирана да работи. Класната ни по АЕ доста ги юрка да учат. За учителката по математика нямам изградено мнение. До момента е имало случаи сина ми да има 1 - 2 пъти пропуски, но с видеоуроци в Уча се успя да ги навакса. Но пък всички знаем, че математика онлайн не се учи качествено. Специално ДО-то мина добре, до колкото може да стане това, разбира се. Учителите положиха доста усилия. От директора съм много доволна - млад, амбициозен, през цялата година, докато ги нямаше големите в училище, направи доста ремонти в сградата, която си е доста стара и определено има нужда.
Надявам се да съм била полезна

п.п. Не съм съгласна, че е много нисък бала за прием при нас. През последните няколко години, с всяка година бала става все по-висок. Миналата година хич не беше нисък, а с това ДО тази година, очаквам сега да е дори по-висок. Разбира се не го сравнявам с елитните езикови и математически гимназии, а с тези от т.нар "Втори ешалон"

Между другото е добре да споменете и какво точно иска да учи детето след 7-ми клас, защото училищата, които сте изброили предлагат доста различни програми. Примерно в 35-то се учи Немски език, в 127-мо се учи Английски и Испански език, има и СТЕМ паралелки и т.н. Така че, когато избирате училища, подреждайте паралелките според това какво иска детето да учи. А не кое училище е по-добро от другото. Специално 31-во, 35-то и 127-мо са добри училища, но предлагат различни неща. За другите нямам информация!
Успех!

# 122
  • София
Мен ме интересуват училища с изучаване на английски и испански език. Как бихте подредили поне 5-6 от тях относно учебна среда, учители. Иначе миналогодишните балове съм ги гледала, но трудно се ориентира човек в огромната база данни. Simple Smile

# 123
  • София
Като минала вече вднъж по пътя на кандидатстване в гимназия на дете, разбирам тревогите ви, обаче.....
В едно и също училище може да има и класове с добра дисциплина и такива, които не са. Зависи от децата, които са събрани там.
Същото е и с учителите - дори в т.н. елитни гимназии има преподаватели, които не са си на мястото и ученици и родители, които се оплакват от тях. Няма как да се обобщи, че дадено учебно заведение е супер или пък че не става.
Баловете от предходни години са добър ориентир, но да си го кажем честно - има и голяма доза късмет, къде ще попадне детето ни (конкретен клас). Още повече, че на тази възраст от кротки агънца, изведнъж могат да се превърнат в неуправляеми субекти, така че и ние като родители да не можем да ги познаем.
За протокола - голямата ми дъщеря завършва 9 клас в 127 СУ (попадна в супер клас), а малката ще кандидатства сега и със сигурност ще включа паралелките с първи английски при кака ѝ, като подреждаме желанията.

# 124
  • у дома...
Дъщеря ми е 8. клас с испански и английски в 30-то училище. Доволна е и от средата, и от учителите. Аз също. Учителите по испански са освен филолози, и преводачи. Децата от нашия клас страшно много харесват учителката по езика. Всички учители са много мотивирани и работят с децата. ДО беше на много високо ниво. По испански имат и преподавател, носител на езика. Базата на училището е добра, постоянно надграждат. Имат и много възможности за извънкласни дейности. И дисциплината е на ниво.

# 125
  • София
Синът ми е 8. клас в 127. Имаха малко предмети тази година и не бих могла да дам много отзиви. Той се чувства добре в училището и класа, което за мен е важно. И аз не съм съгласна, че се влиза чак с нисък бал. Не е от топ училищата, но определено не е бил нисък. Или може би имам различни представи за такъв.

# 126
  • у дома...
За 127- мо имам отзиви от познато дете. Доволно е и от училището, и от учителите. До колкото знам, в 9. клас учат и предмети на английски.

# 127
Мен ме интересуват училища с изучаване на английски и испански език. Как бихте подредили поне 5-6 от тях относно учебна среда, учители. Иначе миналогодишните балове съм ги гледала, но трудно се ориентира човек в огромната база данни. Simple Smile
              Нашият младеж е в 32-ро - АЕ и испански втори - 9 клас.До 7 клас не беше отличник.Движеше се между 5-5.50.Сега е отличник и трудност има само с испанския,защото с ДО нов език трудно се учи.Доволни сме от учителите,но той не е конфликтен и няма как да не се разбира с тях.Натискът за учене от страна на учители е умерен и е точно като за него.Прекалено натягане го демотивира.Доброто отношение го стимулира.Сега е залегнал да учи думи по испански /граматиката му е на 6/ и то  "защото ме е срам от учителката"! Това ме навежда на мисълта,че учителката е добра и се чувства неудобно,че се е поизложил на последния тест.

# 128
Lady Cassiopeya Duval, mona77, просто майка,Elwing,didia, благодаря ви много!

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 23:24 от jeka

# 129
  • София
Предлагам да се смени заглавието на темата с по-достоверно.
Например:
Добри училища след 7-ми клас в София

Обсъждано ли е в темата?

# 130
Заглавието сие достатъчно  достоверно, мисля. След две години и три теми, доказано работи Simple Smile

# 131
  • София
ЗаСлон, всъщност името на темата е точна, помага за ориентир за по-малко популярните и ненай-високобаловите училища.

# 132
  • В царството на игрите:)
Заглавието сие достатъчно  достоверно, мисля. След две години и три теми, доказано работи Simple Smile
Абсолютно вярно Simple Smile Нека не се чувстваме неудобно, че надничаме в тема с подобно заглавие Simple Smile Елитарна тема си има Simple Smile Добри, по - добри, най - добри, супер добри ...Айде нЕма нужда...

# 133
Училището може да е елитно или не зависи какви учители му преподават.Ако се падне на учител,който да отбива номера и да създава впечатление,че работи спасение няма.Та това си е до късмет

# 134
То и на ученика, ако не му се учи, няма значение колко е добър учителя и колко добро е училището! А в осми клас рязко спира да им се учи, за съжаление - от преумора, от възрастта, от много други неща.
Но, Ние искаме да направим най-добрите избори за нашите деца. И в тази тема си говорим за тези училища от "втория ешелон" или "неелитни" (тези които са след първата десятка в рейтинга), думата няма значение. Важно е да си намерите информация за училище, което се включва във вашия списък.
И винаги ще има "АКО" - ако се смени директорът, ако учителя напусне посредата на годината, ако детето реши, че му трябва почивка... Ако зная къде ще падна, ще си постеля слама, казват руснаците Simple Smile

Успех в НВО, в избора на училище, и в правилната подредба на желанията на децата!

Общи условия

Активация на акаунт