Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 67 720
  • 742
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Аз само ще Ви дам съвет да погледнете страницата на МОН, в която са пуснати абсолютно всички училища, с техните паралелки, разпределени по области. Предполагам, че там ще бъде по-актуална информацията от проекта на РУО.
https://planpriem.mon.bg/
Няма по-актуална информация от проекта за ДПП на РУО. По-актуална ще стане, когато го утвърдят.

Аз гледах данните за четвърто класиране и ми направи впечатление че има за едната паралелка останали 15 свободни места, в друга паралелка 10 и за това се питам какво става с тези деца
Много вероятно е от двете паралелки да са направили една. В някои случаи закриват едната специалност и пренасочват децата към другата, а в други - приемат по половин паралелка от всяка специалност. Директорите решават, а те обикновено избягват да делят класовете по специалности, защото е по-скъпо за издръжка, но зависи колко им е важно да запазят специалността. Най-добре е да се обадите в училището и да кажете, че проявявате интерес за следващата учебна година.
Закриването на паралелки, в които не са събрани минималният брой ученици и пренасочването им в други паралелки, се извършва от началника на РУО, а не от директора на училището. В неговите компетенции е също решението по изключение да не закрие такава паралелка, след съгласуване с финансиращия орган.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 17:12 от sanaka

# 106
  • European Union
Закриването на паралелки, в които не са събрани минималният брой ученици и пренасочването им в други паралелки, се извършва от началника на РУО, а не от директора на училището. В неговите компетенции е също решението по изключение да не закрие такава паралелка, след съгласуване с финансиращия орган.
На теория е така, но практикта е различна. Началникът на РУО е могъл да закрие и двете паралелки след първо класиране, но не го е направил. Ясно е че няма директорът да издаде заповед, заповедта ще дойде от РУО, но съобразена с желанието на конкретното училище/директор.

# 107
Тук е ДПП и много полезна таблица в Ексел в приложение 3.
https://karierno-orientirane.com/%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2% … 7-%d0%ba%d0%bb-3/

# 108
    И аз тук. Малко късно видях темата. Моята дъщеря е приета в 44 СУ Неофит Бозвели със СХН - Графичен дизайн и немски. Тя си държеше на графичен дизайн с език различен от английския и само там имаше този избор и балът й не позволява така или иначе елитно училище. Някоя друга мама случайно с детенце прието в това училище?
       .
    Привет, моля за  акнуално мнение за училището след 7 клас.

# 109
    Здравейте, моля за мнения за  следните училища след 7 клас:
    35 СОУ
    105СОУ
    127СОУ
    2СОУ
    31СОУ

# 110
    • В царството на игрите:)
    Здравейте, моля за мнения за  следните училища след 7 клас:
    35 СОУ
    105СОУ
    127СОУ
    2СОУ
    31СОУ
    Е от така зададен въпрос нищо не се разбира. Какво трябва да включва мнението и какво ви интересува по точно и за всяко училише поотделно ли трябва да има анализ? Така изредените бих подредила по следния начин: 31 СУ, 35 СУ, 127 СУ,105 СУ  и 2 СУ. Тъй като разликите в посочените не са кой знае колко големи си изберете най близкото:)

# 111
    • София
    Много добре се разбира - трябва някой друг наготово да предостави анализа, вместо авторът на въпроса да се размърда и да си свърши проучвателната работа.

# 112
    От мен препоръка за 127 СУ

# 113
    • София
    31 нали е т.нар. Бастилия? Струва ми се, че спада по-скоро към "елитните"

# 114
    • София
    31 нали е т.нар. Бастилия? Струва ми се, че спада по-скоро към "елитните"
    Да, то е, но не бих казала, че спада към тях. Мястото и 5те си е точно тука. До нас е 127., еми....с нисък бал се влиза.

# 115
    • у дома...
    В 31во тази година имаха проблем с липсата на учител по испански в осми клас, доколкото имам спомен.

# 116
    2 СОУ си е чисто квартално училище.Ако живеете близко няма да пътува .

# 117
    Във 2-ро СУ учеха моите до 7 клас и с нетърпение чакам и последния седмокласник да се отърве от него! Изобщо не сме доволни.Мисля си ,че и гимназиалния етап не е на  ниво.

# 118
    Много добре се разбира - трябва някой друг наготово да предостави анализа, вместо авторът на въпроса да се размърда и да си свърши проучвателната работа.
    Авторът на въпроса се размърдва!
    Интересува ме спокойни ли са училищата, т.е. липса на агресия между учениците, ниво на преподаване. Не смятам, че добрите учители и дисциплината са задължително в т.нар. елитни гимназии.

# 119

Интересува ме спокойни ли са училищата, т.е. липса на агресия между учениците, ниво на преподаване. Не смятам, че добрите учители и дисциплината са задължително в т.нар. елитни гимназии.
                      Е,няма как да стане при липса на добри учители и дисциплина! Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт