Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

 • 52 578
 • 742
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 12 384
Записахме го младежа още на обяд. Много съм доволна от това, което видях в "Ломоносов".
В 8-ми клас ще учат само първа смяна - от 7.30 ч. за съжаление.
Тази година има само една паралелка "Компютърна техника и технологии", в която е записан синът ми и две "Кинотехника". Получих много добри отзиви от познати с вътрешна информация - училището е добро, дисциплина има, преподавателите също са на ниво.
Единственото, от което синът ми леко се потресе, че в клас от 26 деца, имат едно единствено момиче Grinning Но бъдещата му учителка по география г-жа Владимирова, която му прие документите, го успокои, че в оптика са предимно момичета Grinning
Успех на всички!
След тази луда година аз официално се отписах от всички ФБ групи, свързани с балове, НВО и прочие неща, които искам бързо да забравя.
Доволна съм, детето ми е щастливо, не мога да искам повече.

# 16
 • София, в момента в любимото ми село Железница
 • Мнения: 1 287
Записахме го младежа още на обяд. Много съм доволна от това, което видях в "Ломоносов".
В 8-ми клас ще учат само първа смяна - от 7.30 ч. за съжаление.
Тази година има само една паралелка "Компютърна техника и технологии", в която е записан синът ми и две "Кинотехника". Получих много добри отзиви от познати с вътрешна информация - училището е добро, дисциплина има, преподавателите също са на ниво.
Единственото, от което синът ми леко се потресе, че в клас от 26 деца, имат едно единствено момиче Grinning
Успех му желая в любимия Ломоносов!

# 17
 • у дома...
 • Мнения: 2 933
Още след първо класиране, записахме дъщеря ми в 30-то СУ, ИЕ/АЕ/БЕЛ. Това беше първото ѝ желание. Детето е щастливо. Това си искаше, това и постигна. От тук нататък остава да полага усилия и да продължава да си гони целите и мечтите.

# 18
 • София
 • Мнения: 1 320
Запис в новата тема, големият ми син ще бъде 5 клас в 127мо, мести се от кварталното, от което трудно можех да съм по-недоволна досега. С интерес следя темата от месеци.

# 19
 • Мнения: 22
Здравейте, дъщеря ми ще е в 7 училище с АЕ/ФЕ. Дали има някой приет там?

# 20
 • София
 • Мнения: 7 228
Дъщеря ми е записана по първо желание в кварталното 47-мо, въпреки че има бал и за 18, 127, 7, ТБГ и от сорта. Избрахме него, защото има само една паралелка (26 деца), непосредствено до нас е, малко тихо и спокойно, учи се само първа смяна. По английски ще надгражда с частен учител. Надявам се да е правилният избор, макар и нетрадиционен Simple Smile

# 21
 • Мнения: 8
Здравейте мами, синът ми учи в Ломоносов с профил Кино и аудио техника. Сега ще сме 9 клас. Разбирам притесненията Ви затова реших да ви успокоя. Училището е много добро. Преподавателите си държат на предметите, учи се доста. Дисциплината е отлична. Разказвал ми е, че има предмети, по които е толкова тихо, че не смееш да кихнеш. Първата година са само първа смяна от 7:30ч. След това минават на две смени. Практиката започва от 9 клас. Тя е в кв. Света Троица. По време на ДО учителите се справиха отлично. Класната им е страхотна. Нямам никакви забележки до този момент.

# 22
 • София
 • Мнения: 109
Това ми беше много полезно, Savina_1! И наистина успокоително.
Когато подавахме за второ класиране и на младежа и на мен много ни хареса училището. После се чудихме дали да се опитаме да си изтеглим документите и да се запишем или да участваме във второ класиране. В крайна сметка участвахме във второ, но не го класираха по-нагоре и днес се записахме.
Единственото ми притеснение беше, че са по-скоро мъжка паралелка (имат само едно момиче), но предполагам, че ще се напаснат, и че учителите ще се справят с тях

# 23
 • Мнения: 8
Не се притеснявайте iraa. Те са наясно, че преобладава мъжкото присъствие и им взимат страха още в самото начало. В класа на моят син има само 5 момичета, но това не го притеснява. Намерил си е компания и благодарение на ДО станаха всички много задружни.

# 24
 • Мнения: 1 549
Не се притеснявайте от мъжката паралелка.Навремето бях класна на 25 момчета - бойни спортове, в спортно училище. Първите 2 години беше като в джунгла, докато ги омачкам, голям зор видях. След това станаха прекрасни. На трима от тях после на сватба ходих.

# 25
 • sofia
 • Мнения: 8 615
Савина, благодаря за отзивите!
Моят го записахме още на първо класиране Медицинска техника. Аз имах (и все още имам) съмнения за избора, но мъжът и детето имаха своите доводи против моето предложение за подредба на желанията.
Това със 7,30 първи час не е много приятно. Големият ми син учи в съседното училище и първият им час започва в 8, та бая раншко ще се налага да излиза от нас....

# 26
 • Мнения: 10 928
Веси и аз се интересувам от медицинска техника в Ломоносов?
Чувала съм, че са търсени на пазара на труда и изкарват доста пари. Дано е така и децата ни да се реализират.
Тази паралелка с немски ли е? Аз не съм купила сборник, предстои ни кандидатстване догодина и ме интересуват техническите специалности с немски език. Ще съм благодарна на всички мнения. Мен лично елитни училища за големия син не ме интересуват. Едно, че няма шанс и второ, твърде много учене на безполезни неща. Искам практическо училище, в което да усвои професия и по възможност нещо по-платено, че младежът има склонност бая да харчи, та трябва и да изкарва.

# 27
 • София
 • Мнения: 109
Моят мъж също настояваше за паралелката с медицинска техника, но младежа не иска и да чуе за немски. Иначе от няколко места чух, че е перспективно и доходоносно занятие.

# 28
 • sofia
 • Мнения: 8 615
Да, с немски е. И то от скоро, по справките от минали години видях, че е била с английски. Моят не е учил до сега немски и ще ходи и на курс със сигурност.
Кристина, не ти трябва справочник. В сайта на Дидева има всичко. Списъкът на РУО София с всички училища, профили и езици, балообразуването, баловете от минали години. Харесваш си паралелка и гледаш къде се позиционира и добиваш представа какъв резултат ще ви трябва.
Разглеждаш и сайтовете на съответните училища, че много специалности нищо не ми говорят като "заглавие" и постепенно се ориентираш кое какво е.
Неговият бал не стигаше за т.нар. втори ешелон и преценихме, че професионална гимназия е по-добре от квартално училище с аналогичен бал.

# 29
 • Мнения: 4 428
И ние писахме Медицинска техника, но на четвърто място, а ни приеха по първо желание Кинотехника.
И моята дъщерята не искаше специалността заради немския. Тя учи немски от 5-ти до 7-ми клас, та не й е непознат. Но никак не го хареса, защото им се падна не особено приятна учителка. Всички деца я намразиха. Жалко, езикът е хубав и аз съм го учила малко като втори език.
Доколкото разбрах, специалността наистина е доста перспективна. Практиката им е по болниците за поддръжка на машини Сименс. За това им трябва немския. Едва ли не ги взимат още преди да завършат.

Общи условия

Активация на акаунт