Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 69 092
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Имаше програма, финансирана от МОН, " Изграждане на училищна STEM среда". Ако ти се чете....цък.
Скрит текст:
Едно училище, което добре познаваш, беше кандидатствало по проекта. Не го одобриха. Поне в първия етап.
СТЕМ - паралелка е просто наименование. Вече са обяснили какво означава абревиатурата.
СТЕМ профилите са Софтуерни и хардуерни науки, Математика, Природни науки, Предприемачество.
СТЕМ професиите са повечко.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 17:16 от Анонимен

# 406
  • София
Благодаря, Дидева, ще го прочета внимателно.
Тъй като има различни профили, затова се зачудих.
... за съжаление на днешните деца, ние сме имали повече шанс да се докоснем до това което изглежда новост.

# 407
Сигурно е писано по -напред , но моля актуално мнение за немските и френските паралелки в 35-то училище. Как е дисциплината и преподаването по езика-учи ли се сериозно?

35 су ще има ден на отворени врати , виртуално де .. 22 юни

https://35sou.bg/2021/06/18/денят-на-отворените-врати/

# 408
Относно 51 СУ - невероятно училище...! Моето дете учи там. Дава се възможност на всяко дете да се развива, твори, да се изявява с каквото и както може и да сбъдва мечтите си!
Учителите са интелигентни, възпитани и разбрани, на академично ниво /повечето в гимназиалния курс са преподаватели във висши учебни заведения/.
Невероятна материална база - не знам дали в София има такава в друго държавно училище. Всички учебни стаи са ремонтирани, със съвременен дизайн и интериор. Има много иновативни идеи /места за отдих - дивани на всеки етаж и библиотеки, скулптури и рисунки на учениците, вкл. и в тоалетните/, компютърни зали, камери във всяка стая... В двора на училището има параклис, фитнес уреди, зеленчукова градина, тенис маси ... Непрекъснато има интересни инициативи за изява на децата ... Учителите се държат с децата с уважение, дават им възможност да се изявят, да отстояват собственото си мнение и да се конкурират помежду си. За мен това е образец за училището на бъдещето...

# 409
  • София
Здравейте, дъщеря ми има интерес към паралелките с профил природни науки, но на някакви чудеса от НВО-то не се надявам. Най-голямото й желание е новооткрита такава паралелка в 22-ро, нямам база за сравнение, тъй като ще е за първа година, но като общо баловете за 22-ро са високи. След това по качества на училището се чудя как се подреждат 30-то, 127-мо, 12-то, 1-во? Вие как бихте ги степенували? Учителката й по Биология в училище й е говорила за Биология и в 7-мо, но в справочника виждам само езикови паралелки и една с компютърна насоченост...Нещо друго с природни науки дали изпускам?

# 410
Нова с природни науки са обявили и в 32.

# 411
  • София
Здравейте, дъщеря ми има интерес към паралелките с профил природни науки, но на някакви чудеса от НВО-то не се надявам. Най-голямото й желание е новооткрита такава паралелка в 22-ро, нямам база за сравнение, тъй като ще е за първа година, но като общо баловете за 22-ро са високи. След това по качества на училището се чудя как се подреждат 30-то, 127-мо, 12-то, 1-во? Вие как бихте ги степенували? Учителката й по Биология в училище й е говорила за Биология и в 7-мо, но в справочника виждам само езикови паралелки и една с компютърна насоченост...Нещо друго с природни науки дали изпускам?
Аз бих ги класирала така:
1. 22-ро
2 127-мо (слагам го на второ мясро, макар да са ми по-скоро идентични с 7-мо, просто защото голямата ми дъшеря завършва 9-ти клас там в паралелка с точно такъв профил)
3. 7-мо
нататък другите изброени не мога да ги наредя, защото нямам поглед върху тях.
При избора преди две години, а и сега с малката ми дъщеря се ръководя от това паралелката да е с ИИ на език - в нашия случай английски.
Надявам се да съм била полезна!

# 412
  • София
mona77 и аз слагам 127-мо на второ място.

# 413
  • София
22-ро изобщо не бих го сложила в никакъв списък. Миналата година не съм го слагала. Но, аз съм пристрастна, тъй като сина ми учеше там до 7-ми клас и нямах търпение да се махне от там.
Бих ги подредила така
127 - мо
7 - мо
32 - ро и т.н.

# 414
  • у дома...
Природни науки в 30-то са с испански. Имайте и това предвид при редене на желанията.

# 415
  • Отвъд алеята зад шкафа
В 119-то има природни науки. Избират ги заради кандидатстването Медицина. Сестра ми завърши там, изкара отличен на матурата по Биология, а доста нейни съученици отидоха в МУ.

# 416
    Здравейте! Ако дете е записано в паралелка с профил СХН, едната матура ще е по Бел, но другата как се определя? Езикът ли ще е? Ако не е с трети или четвърти профил математика или Физика излиза, че възможностите за продължаване на образованието  ще са ограничен след това. Или се бъркам?

# 417
  • София
И в 18 СУ са обявили такава паралелка от тази година

# 418
    Здравейте! Ако дете е записано в паралелка с профил СХН, едната матура ще е по Бел, но другата как се определя? Езикът ли ще е? Ако не е с трети или четвърти профил математика или Физика излиза, че възможностите за продължаване на образованието  ще са ограничен след това. Или се бъркам?
Другата ще е по профилиращ предмет .За СХН на национално ниво това са информатика и информационни технологии, като ще има още един или два, избрани на по-късен етап ( обикновено в края на десети клас).

# 419
И в 18 СУ са обявили такава паралелка от тази година
Извинявай, каква паралелка имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт