Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 67 732
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Не зная  тази информация с какво  помага на търсещите  мнения з а конкретни училища? Темата се измества в  съпоставяне на училища от  т.нар първи ешалони следващите в класацията.Сега да се изкажа ли и за Бузема понеже  ги гледам от балкона всеки ден.....

# 511
Честно казано съм шокирана, за мен винаги в НЕГ е бил елитът и винаги съм си мислила, че там децата са изключително възпитани.
                То и в 1АЕГ се води "елит" ! Много считат ,че е елит ,защото сравняват финансовите възможности и социалната позиция на родителите.100-те точки на изпит не те правят "елит".Това,което ти е дадено от природата не се учи и не се купува.Или го имаш или не! Често напускаш селото,ама то не те напуска.Много важно,че се буташ в елита.Я погледайте малко новините и ще видите много претенденти за елит! Smiling Imp Все завършили престижни у-ща,че даже и университети,а са толкова жалки и дребнави!

# 512
  • София
Какви сравнения ви гонят, в ''елитните"  има деца от всякакви семейства, от такива с много големи възможности до такива с много скромни.. И ако са свестни децата, намират общ език. В класа на голямата ми девойка имаше дъщеря на министърка..И?Умно и можещо дете..Парите, позициите, връзките  на мама не са били нужни и съответно ползвани като в случая с младежа..

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 16:39 от пенсионирана русалка

# 513
  • у дома...
Спам теми има достатъчно. За пореден път темата отиде  в Пловдив.

# 514
Нон, кое средно училище завърши твоето дете. И моето иска да е програмист.
23 СУ, но вече нямат паралелка с информационни технологии, явно техния випуск беше експериментален...
] сестра ми също беше в такава паралелка, но преди около 13 години.
Съжалявам, че вече я няма. Щеше да ни е един от вариантите.

# 515
  • София
Как е положението, момичета? Доволни ли сте? Чета, че оценките тази година са доста високи

# 516
  • Ланкър, планините Овнерог
При нас е много зле и на фона на високите оценки, съвсем се спекох.

# 517
Аз съм доволна, надявам се да стигнат точките за желаните училища.

# 518
  • София

Недей така. И моят син изкара миналата година малко над 40 точки по математика, но пък висока оценка по БЕЛ и влезе в "Ломоносов".

# 519
Аз съм много доволна, вече се похвалиха в седмокласната: 66 бел и 52 мат. За някой може да е малко, за възможностите на моето дете е все едно е изкачило Еверест.
Ще ходя в събота на Регалия да редим желанията...

# 520
  • София
И на мен ми е криво, надявах се на по-висок резултат по МАТ. Сега е 66,5 по МАТ и 77,5 по БЕЛ.

Ще му стигне за 134, 51 и ПГ по телекомуникациите сякаш, но не знам кое да е водещо. А и той не ми помага, защото и не знае какво точно иска...

И ние в събота сме в Регалия на консултация, нямам много голямо желание да ходя, ама.. ще видим какво ще ни кажат.

# 521
  • sofia
Няма да се спичате! Разглеждате по-детайлно професионалните гимназии и по-нискобаловите училища (ако вече не сте го направили) и с детето обсъждате къде какво се учи и с какъв език. Редите и стискаме палци!
И моя не беше ориентиран, ама с баща му го обработвахме поне година и му предлагахме най-различни варианти. Ломоносов беше идея на мъжа ми. Предварително с детето бяхме разглеждали сайтовете на училищата и обсъждахме специалностите, които предлагат... даже им четох и учебните планове с дисциплините, че да се ориентират къде какво се учи. После гледахме баловете от минали години - единствен показател за някакво ниво.
Сравнително лесно учи езици, значително по-лесно от математиката и от там ми дойде идеята да търся училище с език различен от английски. За късмет, специалността медицинска техника в Ломоносов за сефте се предлагаше с немски и това предопредели избора.

# 522
  • София-Младост
Разбирам те, но дето има една приказка "каквото му е писано". Навремето на братовчедка ми синът искаше вТУЕС, не успя заради ниски оценки и завърши Киров, беше много доволен. Негов приятел влезе в ТУЕС, никак не се справи, даже повтори една година.
Късмет!

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 13:43 от Ала-Бала

# 523
  • София
Според мен т.нар. елитни училища са подходящи само за деца, на които им се учи. За другите - няма голям смисъл, дори и по някаква случайност да са постигнали необходимия бал.
Приятелка ми разказа за нейна приятелка, която много натискала детето си за елитна гимназия, учила с него, много го юркала, влязло детето и сега завършва 12-и клас последен по успех в целия випуск. Нито езика научил, нито нищо. Но пък много го влечали автомобилите, от 2-3 години работел нещо в тази област и даже вече се е ориентирал в живота.

# 524
  • у дома...
И, ако на едно дете му се учи, ще учи и в не-елитно училище. ДЗИ е чак в 12 клас.

Общи условия

Активация на акаунт