Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 67 730
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • София-Младост
О и в т.нар. улитни училища  има доста деца на които не им се учи. Помня при дъщеря ми как беше...Дали са си зор родителите, натиснали го давлезе в ЕГ  и после едва-едва...
А определено има СУ с езици, които са по-добри от някои ЕГ.

# 526
  • София
И това е така. За мен водеща е в каква среда ще попадне. Просто искам много да е по-добра от сегашната.

# 527
  • Ланкър, планините Овнерог
Лошото е, че така или иначе целта ни не е била в елита, но това, което иска да учи, го има точно в две училища, за където балът й е много малък. Професионалните гимназии хич и не ги гледаме. Оффф, утре вечер се прибира от Боровец и ще го мислим. Не ми дреме какво ще учи, а сред какви хора ще е.

# 528
  • sofia
Според мен т.нар. елитни училища са подходящи само за деца, на които им се учи.
Скрит текст:
За другите - няма голям смисъл, дори и по някаква случайност да са постигнали необходимия бал.
Приятелка ми разказа за нейна приятелка, която много натискала детето си за елитна гимназия, учила с него, много го юркала, влязло детето и сега завършва 12-и клас последен по успех в целия випуск. Нито езика научил, нито нищо. Но пък много го влечали автомобилите, от 2-3 години работел нещо в тази област и даже вече се е ориентирал в живота.
Подкрепям!
Отделно е див късмет на какви учители ще попадне детето... добър учител може да е много силен мотиватор за учене, точно както учител може да те откаже да учиш изобщо.

# 529
  • у дома...
Средата в елитните училища не винаги е най-добрата. Дори и в идеална среда, ако липсва добрата семейна среда, файда никаква.

# 530
  • София
Моля ви, не изпадайте в капана на мисленето тип  самоуспояване и застраховане как в елитните това, в елитните онова от типа гроздето е кисело. Пишете така, както решите. Навсякъде децата ги помързява, да не мислите, че им се учи! Хич! Каквото му било накъсмет, в елитните било зле, пък онова дете едва кретало... Това са непродуктивни мисли. Напише и най-смелите си мечти, независимо от бала, пък закъдето стигнат точките! Късмет!

# 531
  • София
В добрите училища са добрите учители. По редица причини. Това ви е кристално ясно. Не се задоволявайте с ниски топки.

# 532
  • София
В добрите училища са добрите учители. По редица причини. Това ви е кристално ясно. Не се задоволявайте с ниски топки.

Много "полезен" съвет!!! Особено за тази тема. Да, искаме в добрите училища, ама като питомците ни са се издънили трябва да гледаме вторите по хубост. Не се самоуспокояваме с това какви са елитните. Съобразяваме се с реалността и за това пишем в тази тема.

# 533
  • София
Не го приемайте като издънка. Това е изпит, напрежението е огромно и има много неща, които могат да се объркат.

# 534
  • у дома...
Нека не изместваме темата отново. Не е отчетна все пак.

# 535
  • България, София
И на мен ми е криво, надявах се на по-висок резултат по МАТ. Сега е 66,5 по МАТ и 77,5 по БЕЛ.

Ще му стигне за 134, 51 и ПГ по телекомуникациите сякаш, но не знам кое да е водещо. А и той не ми помага, защото и не знае какво точно иска...

И ние в събота сме в Регалия на консултация, нямам много голямо желание да ходя, ама.. ще видим какво ще ни кажат.
catty m, в 51 СУ към кои паралелки сте се насочили?

# 536
  • София
Абсолютизирането не е полза на никого. Двете частни учителки на сина ми са невероятни Хора и Учители, доскоро преподаващи точно в гимназии от втория ешелон. Познавам няколко “супер дупер” от “първи”… не са Човеци.
И дали е възможно “размисли” и сравнения между елитните и второстепенните гимназии, да бъдат спестени в тази тема? Очеизвадно е, че всеки иска най- доброто за детето си, но се случват и издънки… Няма нужда от масло в огъня, дами

# 537
Момичета, знае ли се вече средния резултат за София?

# 538
  • София

По-скоро в добрите училища децата учат повече и на учителите им е по-лесно.

# 539
Кой какво прави все елитните гимназии спрягате .. ами нали темата  е за неелитните Simple Smile
Резултатите на моето дете покриха очакванията ми. Сега прочетох , че баловете били много високи и съм в размисъл - колко ли по- високи?
 Дали 40 точки по- висок резултат от минималният на второ класиране за миналата година ще бъде достатъчен

Общи условия

Активация на акаунт