Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 69 131
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • у дома...
Те имати  сграда, която е в центъра.

# 286
  • София
Те имати  сграда, която е в центъра.
Така е, но осмокласниците са в Модерно предградие.

# 287
  • София
До колкото знам, в 134-то е доста силна СХН паралелката. И английският е преподаван на ниво. Така съм чувала, не е от лични впечатления.

Точно тази паралелка ме интересува. Благодаря за мненията, много са ми полезни. Дано се включат и други за останалите училища.

Аз пък търся някаква прилична гимназия в Люлин или Надежда (живеем в близост до тези два квартала) ...Е няма такова животно.

Няма такава. от този район съм. Както са казали - само НГДЕК, която пък е с отделен изпит.

# 288
  • София
Точно тази паралелка ме интересува. Благодаря за мненията, много са ми полезни. Дано се включат и други за останалите училища.
Имайте предвид, че точно за тази паралелка балът се образува от 1 път оценката по БЕЛ и 3 пъти оценката по МАТ от НВО (а не както при мнозинството 2*БЕЛ и 2*МАТ)

Това го установих преди няколко дни за няколко от училищата, за които мислех, че можем да се класираме и рязко ми потънаха гемиите Sad

# 289
Аз пък търся някаква прилична гимназия в Люлин или Надежда (живеем в близост до тези два квартала) ...Е няма такова животно.
Може да погледнете 33 ЕГ. Не е в тези квартали, но специално от Люлин е ок. На моя приятелка синът й я завърши и като за нискобалово училище бяха доволни.
Кати, за 51ро не е ли с изпита за проверка на способностите?

# 290
  • у дома...
33 ЕГ не бих препоръчала, освен ако не сте готови на компромис с почти всичко. Близко дете миналата година беше прието там на първо класиране. При подаване на заявление за участие на второ класиране, учителката, която приемала документите им бе казала: "И аз не бих записала моето дете тук.".

# 291
33 ЕГ не бих препоръчала, освен ако не сте готови на компромис с почти всичко. Близко дете миналата година беше прието там на първо класиране. При подаване на заявление за участие на второ класиране, учителката, която приемала документите им бе казала: "И аз не бих записала моето дете тук.".
За 33ЕГ се чуват много лоши отзиви, по-скоро клоня към 137-мо, 96-то, професионалната паралелка на 97-мо...

# 292
  • София
За Люлин - 137, 56 и 96-то са приемливи.
Ние живеем до 97-мо, моят категорично отказва да го пишем. Не е добре там - и като база, и като контингент ученици.

# 293
  • София
Може да погледнете 33 ЕГ. Не е в тези квартали, но специално от Люлин е ок. На моя приятелка синът й я завърши и като за нискобалово училище бяха доволни.

За 51-во проверка на способностите е за паралелката изобразително изкуство. мен ме интересува Компютърен дизайн и Софтуерни и хардуерни науки.

Иначе за повечето компютърни специалности балът е 3 х МАТ и 1 х БЕЛ, плюс различни от дипломата (МАТ, ИТ, физика, ИИ дори).

# 294
  • София
Здравейте,
Благодаря за темичката, много е полезна!
Дъщеря ми засега е харесала 7-мо и 127-мо (заради местоположението), 18-то и 119-то. Моля за мнения за 119-то и 51-во.
Благодаря предварително!

Здравейте,

Може ли освен за 119-то и 51-во и мнения за Професионална гимназия по дизайн "Елисавета Вазова".

Благодаря!

# 295
  • София
За 33ЕГ се чуват много лоши отзиви, по-скоро клоня към 137-мо, 96-то, професионалната паралелка на 97-мо...

33 ЕГ е ужасно, 96 -то също, завършила съм го. Изобщо читави училища в Люлин и Надежда няма.

# 296
  • София
Децата от Люлин имат чудесната възможност да стигнат до много хубави училища с метрото. Недейте да ги заточвате в кофти училища, само защото ще са им близо. С метрото също ще са им близо. Да не говорим, че толкова учене, напъни за НВО и т.н. и накрая - най-близкото училище.
Само за справка - синът ми пътува по 20 км в едната посока(1 ч. - 1ч.15 мин., сменяйки автобус и тролей), за да учи в училището, в което го приеха. Много си го харесва, много е доволен, че е попаднал на готин клас и изобщо няма проблем с пътуването. Аз също съм доволна.
Първо вижте бала на децата и изберете възможно най-доброто за тях. Големи са вече, за да се ръководите само от близостта на училището - други фактори са важни вече!

# 297
  • София
Абсолютно на същото мнение съм. Местоположението на училището дори не ми е хрумвало, че може да е водеща причина за избор. Живеем в Дружба, "Ломоносов" е на Сливница и Опълченска. Синът ми пътува с метро и след това ходи пеш - общо между 45 минути и 1 час.

# 298
осмокласниците в нгдек са в центъра, не в Модерно предградие.

пътят не следва да е определящ, но си е фактор. дори и възрастен човек не обича да губи час и половина в транспорт.

# 299
осмокласниците в нгдек са в центъра, не в Модерно предградие.

пътят не следва да е определящ, но си е фактор. дори и възрастен човек не обича да губи час и половина в транспорт.
За мен пък пътят е точно определящ. Лично аз с  пътуване през зимата от краен квартал до Испанската гимназия се сдобих с двустранна пневмония с усложнение кардиологично заболяване ... три седмици реанимация, плюс още две в обща болнична стая и едвам завърших годината. От опит.

Общи условия

Активация на акаунт