Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 69 146
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Като не иска немски, не пишете немски. Но и не може все по акъла им да се ходи, защото са пубери - това не искам, онова не искам, тук не мога, там не мога - тогава където можеш, ама после да не съжаляваш, че си изпуснал да сложиш и други училища.

# 346
  • София
Успех утре на всички бъдещи осмокласници!
Колкото и да не ви се вярва сега, винаги става точно това, което е най-добро за детето.

# 347
  • София
Успех утре на всички бъдещи осмокласници!
Колкото и да не ви се вярва сега, винаги става точно това, което е най-добро за детето.

Ха, дано!

Успех на всички деца утре и в петък.

# 348
  • София
Малее, плашеща тишина.
Какво става,как се справиха децата?

# 349
Има обща Седмокласна тема - там навъртаме мненията.

Мен ме интересуват мнения за Строителния техникум в София и Ломоносов. Някой би ли споделил?

# 350
Здравейте! Синът ми има сериозни колебания за избора на паралелка. Един ден ще се опита за ЕГ, на другия е паралелка с изучаване на СХН. Ще изчакаме резултатите и тогава ще е подредбата. Набелязани сме Ломоносов  и ПГ по телекомуникации. Мненията Ви ще ни бъдат полезни. Събираме и мнения за 134 СУ.

# 351
  • София
Има обща Седмокласна тема - там навъртаме мненията.

Мен ме интересуват мнения за Строителния техникум в София и Ломоносов. Някой би ли споделил?

Аз вече написах за Ломоносов. Синът ми е осмокласник в паралелка "Компютърна техника и технологии". Можеш да прочетеш, ако се върнеш малко назад.

# 352
  • София
Малее, плашеща тишина.
Еми, нали всичко било много лесно, всички много са учили, всички ще са с 450 точки и нагоре, и всички ще са в елита. И тук ще се опразни Simple Smile

За 134-о училище питах приятелка, която имаше поглед върху работата с децата там. Каза, че училището е хубаво, чисто, има дисциплина. Малките класове са предимно с деца с еврейски произход. Кандидатства се по европейски проекти, имат много хубава компютърна зала. Сега, за гимназия с 3 паралелки, само една от които е компютърна, не знам доколко е сериозно е обучението ... (Като цяло съм малко скептична към гимназиите, които предлагат само по една специализирана паралелка по нещо си.)

# 353
  • у дома...
Малее, плашеща тишина.
Еми, нали всичко било много лесно, всички много са учили, всички ще са с 450 точки и нагоре, и всички ще са в елита. И тук ще се опразни Simple Smile

За 134-о училище питах приятелка, която имаше поглед върху работата с децата там. Каза, че училището е хубаво, чисто, има дисциплина. Малките класове са предимно с деца с еврейски произход. Кандидатства се по европейски проекти, имат много хубава компютърна зала. Сега, за гимназия с 3 паралелки, само една от които е компютърна, не знам доколко е сериозно е обучението ... (Като цяло съм малко скептична към гимназиите, които предлагат само по една специализирана паралелка по нещо си.)
Другите две паралелки също са "специализирани" - едната е АЕ/Иврит/БЕЛ, а другата е "природни науки" - биология/химия/АЕ. Най-общо казано, от 11. клас всички паралелки са "специализирани".

# 354
  • София
Да, нека тук си обсъждаме неелитните гимназии, в другата тема са драмите с обидно лесния изпит и борбата за елита.

За Ломоносво ми е много полезно мнението на Нана77, със сигурнот тази паралелка ни е в списъка, за Сторителния също се интересувам, както и преди писах за 134. На мен там ми хареса, че имат стажове в големи компании (предполагам с еврейско участие).

ПГ по телекомуникации май ще ни е водещата. Както и 51-во. Но има време още да обмисляме и пресяваме.

# 355
Някой има ли информация за 95 СУ? Ще ни е краен вариант. По принцип имам някаква информация от приятелка, която е доволна, смисъл детето се чувства добре там, но ми се иска да чуя и второ мнение.

# 356
  • София
За 134 имам преки наблюдения до 7 клас,  където учеше дъщеря ми. Гимназията е на чудесно ниво по отношение на  материална база и преподавателите за софтуерната паралелка и за природните науки. Иврита не трябва да ви безпокои. Предимно на крайния изпит за диплома се явяват децата, които го учат от 1 клас. Не е пречка и гимназистите да се явят, ако им е интересно.

# 357
  • София
ПГ по телекомуникации май ще ни е водещата.
И на мен ми допада. Но ще видим как ще се представят децата утре. Че там взимат 3*оценката по математика. Една от специалностите - икономическа информатика, ако не се лъжа - се появява и в Търговско-банковата, и в НФСГ, където балът е с 2*математика.

Вчера си говорех с приятелка, чието момче е в Джон Атанасов. Каза, че много го напъвала за ТУЕС, него обаче го мързяло, не искал там. И се оказало, че е много доволен от Джон Атанасов, харесвала му специалността, учи и си е екстра.

А някой знае ли каква е разликата между системно програмиране и приложно програмиране?

# 358
  • София
Общо казано програмиране за системи/устройства и за приложения.

# 359
А някой знае ли каква е разликата между системно програмиране и приложно програмиране?
Ако е във връзка с разделението на паралелките СХН, в системно програмиране се учат да създават програми (програмисти), в приложното програмиране -да ги използват - учат много програми за обработка на снимки, дизайн, анимации, видео.

Системно програмиране - ТУЕС, Джон Атанасов
Приложно програмиране има в 134, 51 СОУ
Четете описанието в училището или учебен план.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 15:59 от citron

Общи условия

Активация на акаунт