Пренатална депресия – не си сама

• 17 129
  • 457
  •   1
Отговори
# 375
  • France
Кери, не храни приказния форумен герой, подмини го по живо по здраво.
Мен, като бебе, за малко да ме уморят заради единия инат за кърменето. Ето, 35 години по-късно съм жива и здрава, и без кърма.

# 376
  • някъде в орбита...
Мислите ли че ще е много егоистично ако спра да кърмя детето и да му давам адаптирано мляко понеже...
Няма "понеже" - преценяваш си че няма да кърмиш, и това е. Не е егоистично, ти си преценяваш такива неща за вас, това си е личен избор.

Afrodita, като била в депресия ще ти кажа, че понякога е по-добре да замълчиш. И да, всяко от децата вкъщи е кърмено, но не схващам какъв е този зор за кърмата. По-добра е от АМ, ама да се кърми на всяка цена? Айде нема нужда.

# 377
Philomena
То е ясно че поне един лош коментар ще има относно въпроса ми.. просто не ми харесва когато някой каже че депресията е лигавщини..

# 378
Именно че е форум за жени и майки,трябва да се уважава личният избор на други жени,които не поставят детето си в риск ,давайки АМ .И аз и брат ми не сме кърмени,и сме по 1.80 високи и хич не се чувствам с нещо по-различна от кърмените ми набори.Нито мисля,че майка ми е егоист,тя пък нея си щяла да умори от кърмачески напъни .
Ако майката е неадекватна,депресирана кърмачка,тогава по-полезна ли ще е за детето?Аз мисля не .

# 379
Аз по-скоро бих погледнала от друг ъгъл нещата. Сигурна ли си, че искаш да пиеш антидепресанти?
Аз в друг период от живота си бях стигнала до тях, така и не ги пих. Сякаш ми просветна докато ми изписваха рецептата и си казах "чакай малко, не съм чак толкова луда, няма да взимам наркотици да ми въртят главата ,а аз дасе лъжа, че живея". И с воля се оправих.
За кърменето- кърмих година и два месеца, беше ми трудно не за друго,  а защото не можех да мръдна никъде без детето, но минава и този период и човек възстановява пълноценно контактите и преживяванията (доколкото е възможно в пандемия).
Та помисли си относно хапчетата (просто съвет). И не, не си лоша майка.

# 380
И аз бих посъветвала да не пристъпваш към лекарства с лека ръка. Дай си малко време след като спреш да кърмиш (ако това е твоето решение)и виж как ще се чувстваш и дали нещата няма да си дойдат на място от само себе си.
На Афродита бих й казала, че правя деца, защото много обичам да правя деца.

# 381
Evcheto1
Аз не обмислям да вземам антидепресанти а натурални средства.. става въпрос за жълт кантарион преди година и половина бях в това състояние и много ми помогна тази билка за около 2седмици ми подейства и се чувствах много добре.. иначе съм против антидепресантите понеже имат доста странични ефекти..

# 382
  • France
Да си в депресия не значи да си луда Hands V
Да се похваля, родих преди 10 дни и вече съм добре психически. Но беше ужасно!!!! Жалко, че последните месеци от бременността ми минаха така. Това състояние просто те ограбва.
Късмет и кураж на всички

# 383
Филомена,честито!Получила си най-хубавият подарък!Безоблачно небе и щастливо и прекрасно майчинство ти желая!

# 384
Естествено, че не значи, че си луда. Въпреки, че аз често изпадам в такива дупки и не бих се определила като нормална Blush Това е в кръга на шегата, да си кажа преди да ме нападнете.
Просто смятам, че до лекарства трябва да се опре в наистина крайни случаи. По-скоро разговори с добър психолог биха били много по-полезни. Иначе за билките съм с две ръце ЗА, както и капки на доктор Бах и хомеопатия.

# 385
Philomena
Честито бебче да ти е живо и здраво !! 🤗
Момиченце или момченце е?

# 386
  • София
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪
Явно не си изпаднала в такова състояние така че не говори без да си запозната Wink това не са лигавщини всякаш сама съм си избрала да се чувствам зле.. аман от такива като вас който нападате.. можеше да си напишеш мнението че не е окей да спирам кърмата и т.н. ама недей да пишеш кой прави деца и не иска да ги гледа
Аз си гледам детето въпреки това че се чувствам адски зле емоционално така че благодаря за мнението но не нападат така ако обичаш Wink
Скъпа Кери, явно имаме различна представа за бебета. Според моите разбирания една майка следва да поставя нуждите на бебето си пред своите лични ищаси, в противен случай защо да се ражда? За да сме като другите, да се размножим и "да си имаме бебчи"? Когато има конкретен проблем с кърмата, ясно че АМ е единствения вариант, ама да се спре кърмата, че на мама емоциите са й в повече и иска да се надруса - сори, ама не го приемам за нормално. Според менедно  бебе не следва да бъде ощетявано, за сметка на кефа на мама (или на който и да е).

# 387
Кери,ти си майката,ти си с детето денонощно,ти си решаваш.Отстрани е лесно да се дават съвети,прави това което чувстваш за правилно за вас с детето и за семейството ти изобщо .Винаги ще има някой който да те линчува с думи,но това е без значение.

# 388
Много майки, дето се правят на героини, ги е яд, че някои други майки, като мен например, не им следват примера. И особено като им напишеш, че не е имало нужда да се правят чак толкова на героини, изпадат в дива ярост, че и друг не е направил техните жертви. А какво е добре да направи конкретната майка с конкретното бебе си е лично нейно решение.

# 389
Bobchita
Просто се чудя все още знам че ако пия жълт кантарион ще се почувствам много добре за кратък период от време но от друга страна ми е много гадно да го направя заради детето чудя се дали да не изчакам още 1 -2 седмици все се надявам че е от хормоналните промени и че  ще изчезне от самосебе си..

Общи условия

Активация на акаунт