Пренатална депресия – не си сама

• 17 174
  • 457
  •   1
Отговори
# 285
Въпреки начина по който се чувствах и въпреки, че качих 30 кг аз сама себе си подканям за още едно Wink сутрин докато сме в леглото и идва кучето да се гали и бебето го усещам да мърда ... Това са ценните моменти в живота. Иначе той си е борба, дали ще се боря с депресия, с финансова криза или с нещо друго - все си е борба. А борбата ни показва от какво сме направени, какви проблеми имаме и как можем да излезем по-силни.

# 286
Много се радвам,че се чувстваш така!
И аз качих 30 кг,хм че и два три отгоре,мислих че никой друг не качва толкова и ще си ги нося години,но почти всичко свалих,и то за пет месеца.Вече имам 4 кг до теглото ми когато забременях,до Коледа трябва да ги няма.
Ще те чакам после в бебешката тема,да споделяме неволи за ако,крусти,и т.н. Joy

# 287
И при мен, бебето реагира, когато кученцето ми идва и се гушка в мен.
Аз също искам още едно дете, но не знам дали ще имам сили и възможности да отгледаме две деца. Та, нека родя първото, да се възстановя, да поотрасне докъм 2 години и смятам, че ще си покаже дали ще имаме желание за ново минаване през бременността, раждането и първите годинки.
Ако бях на 30, изобщо нямаше да се колебая за второ!

# 288
Ани, като още не си родила първото няма как да знаеш със сигурност дали ще искаш второ.
Винаги съм искала едно, отделно имах и проблеми и родих късно от инвитро, но ето, че съдбата е решила друго за мен.
Втората ми бременност се получи естествено и мина сравнително леко.

# 289
Има как да знаеш Simple Smile това се чувства

# 290
  • Beyond the stars
Аз все още не знам дали искам второ. Въпреки, че малкият беше бебе-еднорог или може точно заради това, че не ми се пробва късмета дали и второто ще е такова.
Отделно, че не съм убедена, че мога емоционално, финансово, времево и по всякакъв начин да се справя с две деца. Ма аз така и за първото говорех, та ще видим, дала съм си още две години малкият да стане на 4. Пък хората ми е все таз какво говорят принципно.

# 291
И аз имам един еднорог,много лесно се гледа,страхотно дете Повдигнах въпроса пред мъжът ми,ми не щял второ дете на този етап Сега бил много щастлив,имал всичко ,не знае дали ще може да обича друго дете така.Май искам да има братче малката ни кокошчица.

# 292
Мен ме спира възрастта. Догодина правя вече 37, нещо не ми се ражда след 40. А бебе и малко дете също не ми се ще. От към време ще ми е проблем. Мисля че ММ ще се радва на второ.

# 293
Аз родих първото на почти 40 г., а второто, живот и здраве, ще се роди, когато съм на 42 г.

# 294
Мен ме спира възрастта. Догодина правя вече 37, нещо не ми се ражда след 40. А бебе и малко дете също не ми се ще. От към време ще ми е проблем. Мисля че ММ ще се радва на второ.
Ах бе,Чичи,аз родих на 35.Страхотна възраст да си родител,ще се убедиш сама!Реално преди 30 не бях срещнала голямата любов,а като я срещнах се закучиха нещата.Но майка над 35 е осъзната,зряла,спокойна,изобщо не съжалявам че не съм родила по-рано.Напротив,сега съм пълноценен родител за детето си.
Имам клиентка,роди на 42,сина й беше абитуриент,и друга на 41,страшно готини и слънчеви мацки.

# 295
  • някъде в орбита...
Възрастта не ми е проблем. Напротив, тук никой не се впечатлява ако родиш над 40, независимо дали ти е първо или не. Също никой не се впечатлява ако направите повече от две деца.

# 296
  • France
Ах бе,Чичи,аз родих на 35.Страхотна възраст да си родител,ще се убедиш сама!Реално преди 30 не бях срещнала голямата любов,а като я срещнах се закучиха нещата.Но майка над 35 е осъзната,зряла,спокойна,изобщо не съжалявам че не съм родила по-рано.Напротив,сега съм пълноценен родител за детето си.
Имам клиентка,роди на 42,сина й беше абитуриент,и друга на 41,страшно готини и слънчеви мацки.
Много се радвам на такива мнения Hug Най вече защото са много вярни. За съжаление в този форум често се срещат жени, които с голямо злорадство плашат по младите потребителки, а самите те са далеч да бъдат пример за подражание. Всъщност може би и заради това, така де, няма само те да бъдат минати.

# 297
Аз ще стана майка на 32, а с таткото се запознахме, когато бях на 25 и честно казано мисля, че нищо не съм изпуснала. Напротив, имахме страхотни 7 години с много пътувания и интересни преживявания. Искам да имам и второ дете, което сигурно ще се случи около 35.
Единственото, което може да ме накара да съжалявам малко, че не съм родила по-рано е, че мен мама ме е родила на 39 и виждам каква пропаст понякога има между нас в разбиранията ни.

# 298
Аз като почнах с репродуктивната ми епопея и нали една неориентирана отивам при една АГ и й казвам,че от шест месеца пробваме и искам да знам,дали всичко ни е ок.Вдигна вежди,как на тия години ще правя бебе.Ще правя когато си искам,семейното планиране е работа на семейството.Бях на 31,като раждах пак се намери една да ме гледа като голям камък
Аз пък съм обнадеждена,мъжа ми е на 38,ба му на 77,имат много хубава връзка .
Хубаво е като решиш да ставаш родител да си се наживял,да си се находил и да си седнеш на трибуквието.Не че е края на живота,напротив,но няма да ти липсва ни нощен живот,ни почивки.Това е моето виждане,де.
Май само в БГ гледат на майки над 35 като на животно странна порода.

# 299
Абе, след 40 г. си е късно, но какво да се прави съдба.
Според мен е за предпочитане една жена да роди около 30-35 г. първото си дете.

Общи условия

Активация на акаунт