Пренатална депресия – не си сама

• 17 177
  • 457
  •   1
Отговори
# 270
Не си сама и аз също се чувствам така..
Страх от това което ми предстои.. дали ще се справя с грижите за бебка.. просто в главата ми е пълен хаос.. а за раждането да не споменавам какъв страх ме тресе.. аз по принцип изпитвам ужас от болници.. като вляза там направо настръхвам..
Но мисля че е напълно нормално да изпитвам тези чувства особено ако очакваш 1во бебче..
Надявам се скоро да си спомняме с насмешка за притесненията които сме имали и че ни очаква едно прекрасно бъдеще изпълнено само с хубави емоции
Много ми е подтиснато и на мен. И от Ковид ме е страх вече, да не се разболее някой близък. Притеснявам се как ще гледам детето, дали ще имам сили, как ще стане раждането.
Физическите неразположения просто ме сринаха психически и тази пандемия...
Корема ми подпира, даже, като мия чиниите, уринирам по много пъти и ми е адски изнервено от вида ми и това, което ме очаква.

# 271
Момичета,короната ще е сред нас години наред,както са били много други пандемии-бубонната чума,испанския грип,и тн.и т.н..
Аз родих май,тъкмо бяха отпуснали мерките,вкъщи правихме голям ремонт и понеже мъжа ми беше майстора ставаше бавничко,защото и работи.Март като ни затвориха бяхме до никъде,мебели,ламинати,дограми..притеснявахме се от къде ще купим,къде ще гледаме.Пък за детето основните неща,пък вирус,той все беше контактен с някой заразен от чужд екипаж,понеже работи с кораби.В един момент ми писна и казах край,ни брифинги,ни новини,ни нищо.Това че седях вкъщи ме подтискаше ужасно и почнах да обикалям около нас,после по-далеч,после кафе в термос с приятелки на пейки в парка.
Най-кофти беше,че нямаше свиждания,аз все бях жадна и пиех по 7-8 литра вода ,мъжа ми по три пъти идваше ,защото санитарката е кофти да я караме да мъкне като водоноска.
Ама,това са бели кахъри,и сега наистина се с ея на тия си глупави притеснения.Паниката и психозата са също вредни.Успех и позитивно мислене!

# 272
Момичета, ние каквото и успокоително да ви напишем и в реала да ви успокояват, вашите страхове и мисли в момента няма да изчезнат. Нормално е да ви е страх и от раждане, и после от гледането, защото просто не знаете какво е, непознато е-за тези с първо дете. На 90% всички сме били така. Аз забременях Август и Ноември по принцип ме обзема зимната депресия, та и бременна тогава не ми се размина. И ние ремонт правихме, студ и сняг до шия беше тогава, аз голяма, хемороиди, само ядях и лежах накрая и нямах търпение да съм пак сама в тялото си. На физическа болка не трая хич, та раждането ми се виждаше невъзможно, но мина. На тези със страх от раждането мога да препоръчам темите тук Смешно ли е раждането? Страхът ще си остане най-вероятно, но поне ще се разведрите за известно време. Горе главите, всичко ще мине и замине.

# 273
За раждането изобщо не мислих. Много се страхувах, няма да изпадам в подробности от какво. Просто си казах, че каквото и да е болката ще е 1ден и край, на другия ден няма да я има. Влязох за предизвикване и през цялото време си повтарях, че днес ще бъдат болките и се свършва, утре вече ще гушкам бебче. Е, не стана точно така- не родих нормално, наложи се секцио, но на другия ден наистина си гушнах бебето.

# 274
И на мен ми е кофти, но не защото не знам какво ме очаква, а точно обратното, защото съм наясно какво ме очаква!
Тъкмо си мислех, че всичко е вече история, че е зад гърба ми и ето хоп отново.

# 275
Helinor, това вече е друга бира, да. Аз затова не искам второ дете. И като се има предвид, че моето е послушно, спящо и ядящо и сравнително здраво. Бременност и раждане ще ги изтикам, не ме плашат, ама после...Всеки си знае силите и възможностите, моите стигат за едно. Има и жени, могат по 10 да гледат и не им тежи.
Лека бременност и на теб Heart

# 276
Оле, това е друга интересна тема. Аз, още това не съм родила, вече ме подканят, да съм побързала, че за още едно!!! Щото, годинките ми отиват към 40 и нямало време.

# 277
И мене ме подпитват, ама аз бързо ги парирам. Питам ги те ли ще го гледат вместо нас и млъкват. Не се впечатлявай, хората никога няма да спрат да си врат гагите в чужди работи.

# 278
Дух,ти май скоро ще раждаш?Кога ти е термина?

# 279
Дух,ти май скоро ще раждаш?Кога ти е термина?
На 20.11 Simple Smile

# 280
Не остана,стискам палци за леко раждане!

# 281
Благодаря ти!

# 282
Дух, то наистина не останало, броени дни.
И мен ме подканят за още едно. А точно сега хич и не искам за чуя за нова бременност.  Още първото не сам родила...

# 283
  • France
На мен ми остават още 2 месеца Weary Не мога да разбера, какво ги бърка хората, какво решаваме да правим с нашата утроба. Грррр, това винаги ме е вбесявало.

# 284
Е, то да те подканят за второ преди да си родила първото...Ама то хората тази си приказват да се намират на приказка.
То и аз скоро ще раждам, ама Дух би трябвало да ме изпревари с някой ден. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт