Пренатална депресия – не си сама

• 17 150
  • 457
  •   1
Отговори
# 345
Да ви питам как преминава раждането?
Че изпитвам ужас да не получа паник атаки понеже никога не съм постъпвала в болница и това ме ужасява..
Здравей. И аз не бях лежала в болница, докато не отидох да раждам и честно казано беше ужасно. Липсваше ми семейството повече от всякога, а и в тази болница почти нямаше родилки, нямаше с кого да си кажа 2 думи... Дори ми забраниха  да  излизам, но аз си излизах да се видя с роднините и ми олекваше. 😅

# 346
Да ви питам как преминава раждането?
Че изпитвам ужас да не получа паник атаки понеже никога не съм постъпвала в болница и това ме ужасява..
Аз отидох да раждам в 00 .30 ,родих в 10.10 със спешно секцио .Не ме е било страх,нямах търпение да се приключва,подрямах между контракциите,като почнаха силните болки си правих една визуализация-намирам се на плажа,в колата,вали дъжд и чистачките го чистят,с всяко минаване на чистачките се отмива и болката В далечината има слънчево небе е от там ме гледа бебето ни.Слушах акушерките и дишах както ми показаха,и си казвах "и тая контракция мина".Много ми помогна това,много.
Просто се изолирах от всичко,направих си мое място и се изключих напълно.

# 347
Здравейте момичета.
Много се радвам че намерих тази тема..
Моля да споделите ако някой се е чувствал адски тъжна и самотна през бременността..
Аз се чувствам изключително зле... не ми се говори с никой искам да си стоя затворена сама вкъщи не изпитвам никакво щастие.. рязко почнах да се чувствам много тъжна и самотна..
До скоро се радвах за бебчето а сега ми е едно безразлично... чувствам се ужасно заради мислите ми...

# 348
  • France
Кери, в кой месец си?

# 349
В 9ти , но през доста от времето се чувствам така най вече от 5ти до 6-7ми месец след това около  месец -месец и половина се чувствах доста по добре но тук от 2 седмици се чувствам много зле..
Днес имам записан час при АГ но малко ми е притеснено да и кажа как се чувствам..

# 350
  • France
Милата, и аз съм така. От средата на септември бавно пропадам. И не знам кое е по-първо, физическото или психическото неразположение. Боря се да не се спихвам съвсем, давам си сметка, че хормоните+умората+пандемията не помагат, но едно е рационалното мислене, друго е емоционалното състояние.
Кураж, не остана.

# 351
Много съжалявам че и ти се чувстваш така...
Да се надяваме че след като родим ще се оправим.. само да не ме хване и следродилната депресия защото не знам как ще издържа..

# 352
  • France
През първата ми бременност всичко приключи с раждането. Дори бейби блус нямах. Надявам се и този път да е така.

# 353
Пожелавам ти го от сърце 😊 скоро ще си гушкам бебчетата и няма да имаме време за мрачни мисли..

# 354
  • France
И аз го пожелавам на всички момичета в групата. Hug

# 355
Мечтая да съм си предишната аз. Сега и на мен не ми се говори и общува с никого и ми е тъжно, подтиснато и депресарско. И допълнително с този Ковид, не мога да отида на преглед, че лекарката ми е болна.Ужас просто, никъде не излизам, направо откачам.

# 356
Кураж още малко остана. Мен вече ме мъчи дискомфорта и разни бременни болежки, а като си полисля че има още почти 3 месеца и ми се плаче. Аз си и поплаквам де и споделям с ММ страхове и депресии. Облекчава ме. Може би най ме е страх да не ни затворят и да не може поне разходка да се направи. Чистия въздух, движението, да си пусниш музичка ми действат доста добре.

# 357
  • France
При мен и това има значение. При първата ми бременност много се движех, ходих на басейн, на йога за бременни. Сега - ниет. А и ми се случиха един букет неудачи и лоши новини... в повече ми дойде.

# 358
Мацки и аз родих, но за съжаление не минаха тия депресарски истории.
Ревем си заедно с бебето и така, дано отмине всичко.

# 359
  • France
Ако не отмине от самосебе си, може би е добре да консултираш. Hug

Общи условия

Активация на акаунт