Не го привличам /след бремеността/

• 8 225
  • 140
  •   1
Отговори
# 120
Добре де, разбрахме - 2 месеца са нищо време и имаш право да си дебела, макар и нещастна от този факт. Нали си единствената родила и вече нямаш живот, защото имаш дете ... Точно заради този начин на мислене и подобни разговори след 1 седмица с мамите в градинката, започнах да си нося учебник като оправдание да сядам на отдалечени пейки.

# 121
  • София
Ок, да оставим това...
Изобщо не е важен глутеус, гърди и подобни физически белези...важно е кво илюминират като черти от характера.
На мен ми илюминират само негативни за мен качества. Слаб характер, робуване на небцето са сред тях,но не те са най-важни , а хъса и способа  за справяне с проблема (изобщо не визирам полина, а по принцип)...за това си има жаргонна дума snowflake -snowflakes melting under pressure.  Така е с хората-едни действат и са кучета и могат да държат ..на глад също, други просто имат нуждада си поговорят,да си споделят, да си поплачат. Няма значение възраст,пол,етническа принадлежност и т.н. За мен това качество е най-важното, особено в някой, с който ще прекарам живота си и ще създам поколение.

Хайде да си го представим по друг начин...как ще ви харесва на вас, ако някоя от вас ми е маце и излезнем някъде и някой ви наплюе пред мен в лицето...имагинерно говорим.
"Спокойно , миличко,аз съм доктор, знам точно коя кост да счупя или ако не мога, ще намеря някой , който може и ще му платя!"
или ""Той днес сигурно е имал лош ден,искам да му простим, той не е искал, искаш ли да поговорим?! Насилието не е решение! Има си полиция, съд за тези неща!" Същото е -трудни ситуации показват характер! В това бих се влюбил..и съм!

Природа...

То и аз същото се опитвам да обясня, нужен е характер и за мен това също е много важно за жената до мен. Единственото, което исках да кажа по-различно е, че за мен проблем има и в мисленето на Полина - не се харесвах преди, ама сега изведнъж се видях различна и се харесах от преди. Според мен, не са и само килограмите проблема, тях ще ги свали с диета и спорт, независимо дали сега или след 4 месеца или след 1 година. Ама какво и гарантира че пак ще се хареса, а няма да се сети защо не се е харесвала преди? Трябва да си обърне внимание и на другия проблем. Аз примерно, нямам проблем с това жена ми да е с 10 кг по-тежка или по-лека, ако за нея това е ок и не надминава някакви разумни и здравословни граници. За мен проблем е да се нуждае от постоянното ми одобрение за да се чувства тя добре и да се харесва. Не е нормално за мен това. Ами сега може да ми е криво и да я погледна накриво, може да ми е криво цяла седмица, значи ли че тя трябва да си мисли че е дебела или непълноценна като човек? А аз такова нещо не съм си помислял, мен ми е криво че днес детето е ревало цял ден, имам още куп работа да свърша, а едва съм я започнал и съм уморен и изобщо не ми се работи в момента и света ми е крив и гледам криво и отговарям машинално. Трябва ли тя да се депресира защото на мен не ми е ден и не я гледам влюбено? Айде да не се лъжем, особено сега в ковид обстановката и хоум офисите, не е лесно постоянното 24/7 съжителство и с малко дете при това. Има си фактори които изнервят, тревожат и т.н. и единия и другия. Затова човек трябва да си знае цената. И да не се окачествява само от погледа или настроението на другия.

# 122
Ами то от там идва повечето, от липсата на увереност в себе си и ниска самооценка. И те се прехвърлят върху партньора, приятелите, близките, от там и тяхното отношение.
BertieWooster, тая хубава българска думичка "илюминират" що ще да означава? Че не ми е попадала, попогледнах тук-там в речник, не намирам значение. Не го приемай като заяждане, питам.

# 123

BertieWooster, тая хубава българска думичка "илюминират" що ще да означава? Че не ми е попадала, попогледнах тук-там в речник, не намирам значение. Не го приемай като заяждане, питам.

Изобщо не го приемам като заяждане, разбирам! Аз много харесвам чуждици в езика ни-прави го много шарен  и разнообразен ,помага да се избягват повторения,но има хора, които харесват чистотата на българския език. Според мен, това е случай "всяко Х е решение" и е въпрос на вкус,така че няма "прав" и 'неправ".
В "илюминирам" аз влагам значението на думата "излъчвам" . Както за светлина така и за качества.

Здравей, разбирам напълно какво искаш да кажеш!
В тази връзка, искам да те попитам, не смяташ ли (не генерално , но има такава тенденция) , че мъжката част е по-благодарната и непретенциозната, особено в последно време?
Виждаш от какво се нуждаем реално. Едно-две  качества, малко спокойствие и получим ли ги, не ни дреме нищо-нито социален статус-професия,етническа група, автомобил, дрехи, местожеивеене и т.н.т. , само да намерим такъв човек , притежаващ всички тези качества ,ние заставаме зад гърба му и сме готови ако той тръгне на война с целия свят,ние да стоим зад гърба му и да му подаваме патроните .Готови сме да се заврем в най социално опоскания квартал , жилище.... докато при дамите не е баш така. Тях не ги задоволяват само тези качества. Не го казвам в стил "Думам ти ,дъще, сещай се, снахо!" и да дразня колежките тук-във форума. По-скоро с тревога го пиша. Но си мисля за това, ти мислил ли си по такова нещо или е само в моята глава?
Поздрав и благодаря!

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 17:32 от Анонимен

# 124
  • София
Ама тя въобще никога не се е харесвала!
Оттам си мисли, че и мъжът й не я харесва.
Как въобще живее, не знам.

# 125
За да не живее зле в истинския смисъл на думата, да вземе да се мотивира да свали теглото. Щото, да не се повтарям.

# 126

Изобщо не го приемам като заяждане, разбирам! Аз много харесвам чуждици в езика ни-прави го много шарен  и разнообразен ,помага да се избягват повторения,но има хора, които харесват чистотата на българския език. Според мен, това е случай "всяко Х е решение" и е въпрос на вкус,така че няма "прав" и 'неправ".
В "илюминирам" аз влагам значението на думата "излъчвам" . Както за светлина така и за качества.

Скрит текст:

В тази връзка, искам да те попитам, не смяташ ли (не генерално , но има такава тенденция) , че мъжката част е по-благодарната и непретенциозната, особено в последно време?
Виждаш от какво се нуждаем реално. Едно-две  качества, малко спокойствие и получим ли ги, не ни дреме нищо-нито социален статус-професия,етническа група, автомобил, дрехи, местожеивеене и т.н.т. , само да намерим такъв човек , притежаващ всички тези качества ,ние заставаме зад гърба му и сме готови ако той тръгне на война с целия свят,ние да стоим зад гърба му и да му подаваме патроните .Готови сме да се заврем в най социално опоскания квартал , жилище.... докато при дамите не е баш така. Тях не ги задоволяват само тези качества. Не го казвам в стил "Думам ти ,дъще, сещай се, снахо!" и да дразня колежките тук-във форума. По-скоро с тревога го пиша. Но си мисля за това, ти мислил ли си по такова нещо или е само в моята глава?
Поздрав и благодаря!

Не е добре всеки да си влага каквото значение му се иска в думите. Край на разбирането, на комуникацията, от всяко Х е решение става - задачата няма решение в допустимата област.
Илюминирам се превежда като осветявам.
Ако искаш да пооргиналничиш с включване на нови (и нови, и нови) англицизми в българския, предлагам ти - еманирам или радиирам. Второто е удобно, защото е лесно да се досети човек от корена му - елемента радий, силно радиоактивен / излъчващ (гама частици Simple Smile )

# 127
  • София
Скрит текст:

Виждаш от какво се нуждаем реално. Едно-две  качества, малко спокойствие и получим ли ги, не ни дреме нищо-нито социален статус-професия,етническа група, автомобил, дрехи, местожеивеене и т.н.т. , само да намерим такъв човек , притежаващ всички тези качества ,ние заставаме зад гърба му и сме готови ако той тръгне на война с целия свят,ние да стоим зад гърба му и да му подаваме патроните .Готови сме да се заврем в най социално опоскания квартал , жилище.... докато при дамите не е баш така. Тях не ги задоволяват само тези качества. Не го казвам в стил "Думам ти ,дъще, сещай се, снахо!" и да дразня колежките тук-във форума. По-скоро с тревога го пиша. Но си мисля за това, ти мислил ли си по такова нещо или е само в моята глава?
Поздрав и благодаря!
Минавало ми е през ума, особено откакто отворих за пръв път този форум Simple Smile Преди години ми ставаше смешно от този тип шеги:

, защото си мислех, че е прекалено, но с годините почнах да си мисля, че не е далеч от истината.

# 128
  • Бургас
Зверче JoyJoyJoy
Колкото повече те обича,толкова повече те тормози.
Най-лошо е да е безразлична.
И моЙтУ любов го тормозя понякога,гледам уж да не го правя,ама и без да искам става.Казала съм ако го тормозя,директно да ми казва.Много е миличко и добричко и поне съзнателно не го дразня.

# 129
Едно момче , с което обядваме на една маса понякога, нещо си стяга сватбата и ми разказваше за "моминското парти" на половинката си. Приятелките и решили да организират следното нещо: Направили и клип, като посетили всичките и бивши "любови", които записали във филмчето какво мислят за нея. И и го пуснали нали на телевизора у тях, пред момчето...и му казвам :"Добре, това за мен е липса на каквото и да е уважение към теб!" . Знае го и се съгласява с мен! Аз за подобно нещо бих си съставил мнение , че въпросните "дами са "Нагли и безочливи, които не изпитват елементарно уважение към този човек", но явно може да се приеме и като "Колкото повече те обича, толкова повече те тормози". В интересни времена живееме! На другата работа съм , след почивката ще ми е интересно да разбера дали го е преглътнал и тръгнал да се жени за тази.

# 130
  • Бургас
ConfusedCryConfused
Горкото момче!
Наистина хора всякакви.Confused
Мога да си представя какво би направила тя,ако той беше направил такова клипче.
Това е гадничко,съвсем честно,никак не ми допада.

Скоро ще ни заключват,предчувствам го...

# 131
Зверче JoyJoyJoy
Колкото повече те обича,толкова повече те тормози.
Най-лошо е да е безразлична.
И моЙтУ любов го тормозя понякога,гледам уж да не го правя,ама и без да искам става.Казала съм ако го тормозя,директно да ми казва.Много е миличко и добричко и поне съзнателно не го дразня.

Права сте Мария. Човек е най-критичен към най-близките си. Със съжаление ще отбележа, че на близките в един момент им писва.

# 132
  • Бургас
Специално за любовните отношения между мъж и жена смятам,че колкото повече обичаш,толкова повече компромиси си склонен да направиш.Което пък е много тъжно,ако не е и от двете страни.
Според мен всеки може да прекали,но ако се усети или му кажат,няма да го прави повече,поне не нарочно.
И...да,критични са хората към близките си,но е въпрос на култура и отношение(уважение),да не прекаляват.

# 133

То и аз същото се опитвам да обясня, нужен е характер и за мен това също е много важно за жената до мен. Единственото, което исках да кажа по-различно е, че за мен проблем има и в мисленето на Полина - не се харесвах преди, ама сега изведнъж се видях различна и се харесах от преди. Според мен, не са и само килограмите проблема, тях ще ги свали с диета и спорт, независимо дали сега или след 4 месеца или след 1 година. Ама какво и гарантира че пак ще се хареса, а няма да се сети защо не се е харесвала преди? Трябва да си обърне внимание и на другия проблем. Аз примерно, нямам проблем с това жена ми да е с 10 кг по-тежка или по-лека, ако за нея това е ок и не надминава някакви разумни и здравословни граници. За мен проблем е да се нуждае от постоянното ми одобрение за да се чувства тя добре и да се харесва. Не е нормално за мен това. Ами сега може да ми е криво и да я погледна накриво, може да ми е криво цяла седмица, значи ли че тя трябва да си мисли че е дебела или непълноценна като човек? А аз такова нещо не съм си помислял, мен ми е криво че днес детето е ревало цял ден, имам още куп работа да свърша, а едва съм я започнал и съм уморен и изобщо не ми се работи в момента и света ми е крив и гледам криво и отговарям машинално. Трябва ли тя да се депресира защото на мен не ми е ден и не я гледам влюбено? Айде да не се лъжем, особено сега в ковид обстановката и хоум офисите, не е лесно постоянното 24/7 съжителство и с малко дете при това. Има си фактори които изнервят, тревожат и т.н. и единия и другия. Затова човек трябва да си знае цената. И да не се окачествява само от погледа или настроението на другия.
[/quote]

Зверче, рядко се е случвало до такава степен да ми хареса някой коментар. Така е, определено, един нормален самоуважаващ се човек сам ще вземе решение за себе си, а няма да чака друг да му каже дали е ок или не.
Само че понякога човек е в много слаба позиция, може да има хормонален дисбаланс или друго страдание. Нямаш си идея как страданията съсипват психиката.
Случаят не е такъв, естествено, защото девойката и преди не се е харесвала, тоест си има траен проблем със самоуважението. Само го посочвам като вариант.

# 134
В повечето случаи два месеца след секцио са достатъчни , за да се започне с леки упражнения. Разбира се, всеки организъм е индивидуален. Снаха ми се завърна пълноценно към спорта на третия месец.

Всеки организъм реагира различно..
Едно време съветите бяха..Колкото повече се движиш,по-бързо ще се възстановиш.
При мен беше факт.Нямам спомен от дискомфорт след изписването от операцията.

Ясно е,че няма как да се промени нещо ако не наложиш воля в хранителен режим и движения.

Това е пътя на авторката..Съвет- да не залита в диети и изтезания за бърз резултат.

И малко отклонение..
Чудно ми е,защо толкова залитате в перфекционизма. Бременността е различно събитие.Променя всяка форма на една жена..Ние поне с любопитство гледахме,коментирахме и се шегувахме..
Ако се чувствах не желана обаче,не знам как бих реагирала.
Някак повърхностно е да се любуваш само на красиви гледки..Губи се близостта и интимността.
И не знам как се връща ако се връща..

Общи условия

Активация на акаунт