Не го привличам /след бремеността/

• 8 222
  • 140
  •   1
Отговори
# 30
Според мен поговори със специалист. Ще ти пуснат изследвания, ще ти назначат диета, ще ти кажат кога можеш да почнеш да тренираш - не избързвай. За момента се движи много, ходенето е универсално лекарство, и се храни здравословно - с повече зеленчуци и белтъчини. И един въпрос - как се къпеш? Ако си любителка на горещи душове, спри. Започвай с максимално хладка вода и в процеса на къпане я намалявай малко по малко докато стане бая студена. Кожата обича студените душове - те засилват кръвообращението, което отмива целулита и стяга тъканта. А горещите душове водят само до отпускане.
И накрая ако все пак имаш комплекси и тежи недей да мислиш, че козметичната хирургия е мръсно нещо. Някои неща не могат да се оправят нито с диета, нито със спорт (гърдите, излишна кожа). Като краен вариант заслужаваш да си получиш исканото тяло, ако ще да е и със скалпел. Но ще боли и ще слабост и възстановяване, та поизчакай да поотрасне бебо.

# 31
И разбирам, и не съвсем терзанията на Полина. Хората се променят искат или не искат, дори само от възрастта. Няма как спортното дупе да го носиш цял живот, или коремът ти да е прибран и стегнат, да не провисне някъде нещо. Не мисли, че ако беше стояла красивата Полина и до 100 години, то ТМ никога няма да погледне друга. Любовта не се крепи само и единствено на физическата красота. В началото е решаващ фактор, по-скоро привличащ, после вече не толкова. Нали виждаш колко съвършени красавици са сами или прехвърчат от връзка във връзка. Двама души не може да ги свързва само физическата красота. Вие имате друга по-силна връзка – детето. Един мъж, ако наистина обича, може да гледа с влюбени очи и несъвършената си напълняла жена, когато има какво да го държи при тая жена. Когато двама души споделят живота си, не физическата им красота е главна и решаваща за техните отношения. Красотата е временна, естетическите корекции са ми отчаян жест, при нивото на което се извършват у нас, а и не мисля, че решават другите проблеми, освен евентуално да повдигнат нечие самочувствие. Така че приемай се такава, каквато си. Не мисля, че и ТМ очаква да не се промениш никога, както и за него важи същото. Ако нямаш здравословни проблеми, намери време за спорт, гимнастика, те поддържат и духа на човек. Но не се опитвай да върнеш предишната Полина, просто не е нужно. Не допускаш ли, че би могла да си  пак красива жена, но в други форми. Просто в момента си след раждане, няма как да изглеждаш като манекенка. Но и не мисля, че ще останеш в тоя си вид. Не го превръщай в драма, че от там следват други драми и става сложно....

# 32
Любов,която се крепи само на външен вид,не е любов.Детето е още много малко,спокойно ще се оправиш.Почни с леки упражнения и включвай заглеждащия се мъж в грижите по бебето.Така хем няма да има време да се заглежда,хем ти ще имаш време за себе си.Възстановяването от раждане трае поне година.

# 33
Има как да си помогнеш, но не знам дали искаш.

# 34
Полина,не бъди така критична към себе си.
Ще свалиш кг,и тялото ще върне предишната си форма,и целулита ще изчезне..
Е стриите ще останат,но ще са спомен от нещо ,което си е заслужавало.
Понякога като се вторачим в себе си и "правим от мухата слон"

Често ..както виждаме света(мъжа),така и той ни гледа..Изхвърли притесненията си,гледай позитивните неща около теб.Храни се правилно,леки тренировки..и си дай време.
Ако нещо ще се случва,страховете и притесненията няма да помогнат,напротив!
Повече вяра момиче..

# 35
Авторке, приеми бременноста като предизвикателство и остави терзанията ти да те водят към промяната. Трансформацията е възможна, щом си спортистка, значи знаеш как става. Стриите могат да останат, но фигурата винаги можеш да си я върнеш.

Съвсем нормално е в момента мъжът ти да не изпитва същото привличане към теб (колкото и тук форумките да се пенявят на този факт). Сега си на кръстопът дали да избереш да не ти пука и да се олелчиш или да оставиш терзанията ти да те водят към по-доброто теб. Направи каквото зависи от теб и си дай време.

# 36
  • Варна
Май всяка жена минава през този момент. Просто по някое време си казах- е сега има кой много да ме краси. Аз си останах с 10 кг отгоре, но преди бременността бях под нормите, т.е прекалено кльощава. Горе главата. След половин-една година ще видиш, че всичко ще си дойде на място, включително и секса.

# 37
  • Бургас
И аз искам да кажа,че трябва да се изследват щитовидна жлеза и инсулинова резистентност,вече са го предложили.Евентуално може да са половите хормони разбутани,но ако кърмиш,ако все още не ти е дошла менатруацията,може би ще трябва да почакаш още малко,за да се възстанови тялото ти.
А мъжът ти може да е изморен покрай грижите за бебо?Животът на младите хора се променя изключително много след раждането на дете.
И външният вид не е причината да изпитваш любов към някого.Страст и желание да,но за любовта е нужно много повече.
Моят приятел е по-голям от мен.Той си ме хареса дебела,дебела съм си и сега,така че няма оправдания.Не съм се променила.Обаче той видимо поостаря,което е нормално.Косата му посивя,бръчки,отпусната кожа (особено на лактите и шията много обичам да му я разпъвам,а той казва,че ще я отреже).Пусна и коремче.
Дали външният вид ми пречи-не в никакъв случай.Той си ми е другарчето,всеки ще остарее,живот и здраве.Аз ще съм щастлива да сме заедно и да доживеем до до дълбока старост.
Това,което ме притеснява е,че не иска да ходи на профилактични прегледи,ако нещо го боли,ми казва в краен случай,когато вече не може да търпи.
Много мъже са заплеси и гледат другите жени.Ако вече преследват само и единствено външния вид,тогава вече има проблем,защото винаги ще има и по-млади,и по-красиви жени.

# 38
Моето мнение е, че така ще изпаднете в много порочен кръг...
Изглежда сте силно разтревожена от ситуацията, което е равно на стрес, което е равно на завишен кортизол , съответно завишен инсулин , което пък е равно на още апетит и килограми.

Тренирането в такъв момент е още по-пагубно-човек като тренира пак стресира тялото, което по принцип е ок, но в случаи, когато кортизолът е завишен, последното, което трябва е и още кортизол.

Добрата новина е, че медицината напредва значително в тази насока , ето, например , през 2016 година доктор Yoshinori Ohsumi взе нобеловата награда за медицина , заради това, че откри "автофагията" . Това е процес, при който клетката, поставена под подходящи условия, започва най-просто казано да яде ненужните клетки-туморни клетки, мазнини, излишна кожа, AGE  sticky protein. Състояние, при което тялото се самоизяжда. И понеже кожата е най-големия ни орган, при подходящи условия тялото ще започне да изяжда първо ненужните нейни участъци. Казвам го като пример, че всичко това е лечимо-в този пример тревогите ви досежно кожата ви,например.

Не съм мама Simple Smile и не съм раждал, но влизам в 38мата си година , не съм пипал тежки тренировки, еле пък фитнес и целогодишно поддържам около 10% подкожни мазнини,без изобщо да си давам зор.
Най-лесното нещо, само трябва да се подходи правилно!

25 излишни килограма! Не мислете за тях като за нещо лошо! 25 х 9000 = 225000 калории. Това е огромно количество енергия, което чака своят момент,за да се освободи и тази енергия да обезпечи трилиони клетки,обединени в почти съвършено нещо, като човешкия организъм. Погледнете го по този начин, защото научно е точно това.

# 39
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И понеже кожата е най-големия ни орган, при подходящи условия тялото ще започне да изяжда първо ненужните нейни участъци. Казвам го като пример, че всичко това е лечимо-в този пример тревогите ви досежно кожата ви,например.

Тялото да самоизяжда кожата си? Simple Smile Нее

Инач по- добро от спорт, съчетан с диета няма

# 40
Човек да не реши са отслабва, че и да го релилизира в действия. Първата работа да го питат дали не е болен.
Наднорменото тегло е червейчето, което пречи и на хормоналния баланс, и на външния вид, и на отношенията. Колкото и да не им харесва на хората да го чуват.

# 41

Тялото да самоизяжда кожата си? Simple Smile Нее

Бихте ли обяснили на аудиторията  как сте стигнала до този извод? Бихте ли посочили изтоници , от които черпите информация?

Моите източници , за да съм на горното мнение са: (посочвам както източниците така и конкретен интервал , за да не се чете цялото медицинско изследване):

Burd, Nicholas A.; De Lisio, Michael. "Skeletal Muscle Remodeling: Interconnections Between Stem Cells and Protein Turnover." Exercise & Sport Sciences Reviews . 45(3):187-191, July 2017.

Chun, Sung Kook, et al. "Exercise-Induced Autophagy in Fatty Liver Disease." Exercise & Sport Sciences Reviews: July 2017 - Volume 45 - Issue 3 - p 181–186

Gerstner, Gena A., et al. "Neural and Muscular Contributions to the Age-Related Reductions in Rapid Strength." Medicine & Science in Sports & Exercise: July 2017 - Volume 49 - Issue 7 - p 1331–1339

Munukka, Matti. "Physical Activity Is Related with Cartilage Quality in Women with Knee Osteoarthritis." Medicine & Science in Sports & Exercise: July 2017 - Volume 49 - Issue 7 - p 1323–1330

Ogawa, Elisa F., et al. "Physical Activity Domains/Recommendations and Leukocyte Telomere Length in U.S. Adults." Medicine & Science in Sports & Exercise: July 2017 - Volume 49 - Issue 7 - p 1375–1382.

Dasarathy, Srinivasan. "Are Exercise Benefits in Nonalcoholic Fatty Liver Disease Due to Increased Autophagy?" Exercise & Sport Sciences Reviews: July 2017 - Volume 45 - Issue 3 - p 125

Edit: Още по темата за немедицински лица, сравнително сбито от една от най-добрите диетоложки в света-Др. Анета Бозуърт. Лошото е, че освен страшен професионалист е и добър бизнесмен и помощта  на "Доктор. Боз" струват скъъъпо и не разкрива метода на активация, но говори доста по темата на по-достъпен език. Мисля, че може да и се доверите:)
Тук:
https://bozmd.com/autophagy-and-fasting-how-ketosis-factors-in/

Значително писано по темата има и професор Thomas Seyfried в книгата си Cancer as a metabolic disease!

От там аз черпя информация а Вие? Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 11:10 от Анонимен

# 42
Павлина, грешиш много за две неща. Едното е, че натоварваш мъжа си с непрекъснати коментари колко зле изглеждаш. Предполагам, че целта ти е той да те оборва непрекъснато. Но така му внушаваш, че наистина зле изглеждаш и че, щом ти толкова не се харесваш, няма нужда и да бъдеш харесвана. Я си вдигни очите от корема и стриите и виж, че си хубава. Може да си надебеляла, но си все така млада, а и си в друга категория: Майка-кърмачка. Това е важно наистина - да произвеждаш мляко за милото малко бебе, за да има добър имунитет и добро храносмилане.
Така че виж вторият важен момент - не за стриите, споменаваш за проблеми с кърменето. Аз не разбрах какви са: изцеждала си след кърмене 200 г, а сега 20 г? Значи няма нужда да се изцеждаш - ако правилно съм разбрала какъв е проблемът. Ако бебето добре наддава и пълни памперсите редовно, значи ти е достатъчна кърмата.

Докато си в ролята на изключително кърмеща майка, до 6 месеца на бебето, според мен не мисли за корем и стрии. След 6 месеца, като го захраниш, то ще получава и други хранителни вещества и може да се замислиш. Но за спортуване, наистина много внимавай заради секциото - да не се увредиш. Като стане бебето на 9 месеца или годинка, вече може да си разгърнеш спортния потенциал, отначало умерено и после - с пълна сила.
Харесвай се, за да те харесват! Успех!

# 43
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Източниците са реалния живот...
Иначе за гладуването и автофагията е доказано и оценено като велико откритие за лечение на всякакви вътрешни болести и дори рак... За съжаление обаче тялото не изяжда кожата си, а тя остава да си стои разтегната, най- вече , защото е здрава кожа, просто е разтегната Simple Smile

# 44
Защо да си вдига очите от корема и стрииите, след като може да си поразгледа хубаво и да си даде начале н старт да превъзпита тялото и духа си?
С каква цел  пълним главите на хората с приказки от рода - всякак съм хубава. Не знам.

Общи условия

Активация на акаунт