Не го привличам /след бремеността/

• 8 241
  • 140
  •   1
Отговори
# 60
Жената явно си познава мъжа и е наясно какво го привлича физически. Та май е излишно да й се казва, че е нормално, рано е за сваляне и т. н. Пък и 2 месеца не са чак толкова малко. Аз на 20тия ден след раждането правих коремни преси. Няма какво да се лъжем - мъжете обичат най-вече с очите си, а жените - с ушите. 😂

# 61
Олиа Ник, едва ли си раждала секцио.
И моята приятелка, когато роди миналата година за месец се върна на старите килограми, но това не значи, че всеки би могъл.
А ако ММ е с мен само защото ми харесва задника, по-добре да заминава от сега.
Все някога ще остареем, не винаги ще сме перфектни. Не бива да си намираме оправдание да стоим дебели, защото не е здравословно за нас самите. Но ако самооценката ни зависи само от това, то някой ден ще трябва да си теглим ножа, защото годините минават и колкото и да се поддържаме, нещата се променят.

Авторката получи вече един куп съвети, кои добри, кои не точно. Смятам, че вече може сама да се ориентира.
И спрете със съветите за диети вече. Диетата, ако не е подготвена от диетолог, спрямо самият човек, е вредна! Най-много да се получи един йойо ефект.
Съвет със диетолог, съвет със ендокринолог, ако е нужно, и упражнения съобразени със здравословното състояние на самият човек.
Не чудеса от храброст със ненужни и опасни диети, или силови упражнения при човек, който е преживял коремна операция преди два месеца.

# 62
И за нормално раждане на 20 ден да се правят коремни преси е рано. Все пак организма трябва да се възстанови. Поне 2 месеца да се изчака, хубаво е да се направи и консултация с лекар преди това. Нещата вместо по- добри могат да се усложнят повече. След секцио времето за изчакване е по- голямо.

# 63
Като мъж мога да поспоря дали заглежда по други жени или просто още е ошашавен от това което му се случва,все пак току що в станал баща и въображението му е заето как ще се справи (ама няма да си го признае) Норнално е в такова състояни при мъжете ,погледът ни да шари наляво и надясно ,все едно че сме се изгубили на улицата. И на двамата ще ви трябва малко време след раждането да се осъзнаете. Но предполагам ,че като му простветне ще види какво красиво мамче си има и всичко ще се нареди.

# 64
  • Бургас
И аз не вярвам толкова влюбен и добър мъж едва ли не да спре да харесва жена си.През бременността не се заглеждаше,нали?И се смеехте,шегувахте,мечтаехте...
Той се е шашнал човекът.Сама казваш,че не спиш.И той едва ли много спи.Бебо е много мъничък още,баща му не знае на кой свят се намира.
Може да се заглежда наляво,надясно,за да се разсейва.И мъж може да получи депресия след появата на малкото човече.Докато свикне...
Ти го познаваш добре,но с тази ситуация се сблъсквате за първи път.Не може да знаеш кой как ще реагира при поява на дете.Някои мъже се шашкат повече от други.

# 65
  • София
Зверче, “не се харесвам” може да е продукт на ниско самочувствие, но и реакция, отключена от осъзнат проблем. Аз не бих съветвала да работи за самочувствие върху липсваща основа.
Тъжната истина е, че докато не се научиш да се приемаш и харесваш какъвто си, с всичките си положителни и отрицателни страни, никога няма да си доволен. Не ми се спори повече, явно е че мислим по различен начин.

# 66
Аз не споря, опитвам се да разбера защо я буташ към пропаст Simple Smile
Да се хареса, за да я харесва и той - да, но да се приеме такава, вместо да действа в посока промяна начина на живот - това изисква усилие, което ти упорито ѝ вменяваш, че няма нужда да полага.

# 67
Тъжната истина е, че докато не се научиш да се приемаш и харесваш какъвто си, с всичките си положителни и отрицателни страни, никога няма да си доволен. Не ми се спори повече, явно е че мислим по различен начин.

Това е примиренческа позиция. Освен това много мразя житейската позиция " Ако ме обичаш, ще ме обичаш каквато съм" и не се прави нищо по въпроса. А то той/тя се оженил(а) за хубаво момиче/момче и после се случила една метаморфоза, но той е длъжен пак да обича???  А нима не може да се каже "Ако ме обичаш, ще направиш възможното да не се промениш"?

Има един много известен текст на една молитва, която за мен абсолютно пасва на случая:

Господи,
дай ми смирение, за да приема нещата, които не мога да променя,
дай ми сила, за да променя онези, които мога да променя,
и дай ми мъдрост, за да виждам разликата между тях...

И с тялото е така - правиш каквото можеш и чак тогава се учиш да приемеш резултата, макар да не е перфектен.
А не от самото начало да вееш бял байрак, а половинката е длъжна да те харесва.

# 68

Има един много известен текст на една молитва, която за мен абсолютно пасва на случая:

То и в корана има !
Не го знам в оригинал, но гласи "one more prostration for my salvation"

В текста се казва , точно че не трябва да се примиряваш, че смисълът е да извлечеш най-доброто от себе си.

# 69
Как може да защитавате мъжа,че заглеждал други?Жената се е мъчила и му е родила дете,той ако е мъж на място няма да заглежда други жени,поне пред нея.Според мен авторката е в следродилна депресия.Трябва и време да се съвземе.Авторке,когато се почувстваш готова остави бебето при мъжа ти и започни да спортуваш и да се подържаш.Щом си спортувала преди според мен ще влезнеш във форма по-лесно.

# 70
  • София
Аз не споря, опитвам се да разбера защо я буташ към пропаст Simple Smile
Да се хареса, за да я харесва и той - да, но да се приеме такава, вместо да действа в посока промяна начина на живот - това изисква усилие, което ти упорито ѝ вменяваш, че няма нужда да полага.
Аз такова нещо с примирение не казвам, казвам че сам трябва да се харесаш, преди да очакваш друг да те хареса. То дори и да те хареса, ти като не се харесваш и цениш сам, няма да му повярваш че те харесва и той. А за да харесаш себе си, трябва да се приемеш първо, което само по себе си не изключва борба и не е примирение. То е да приемеш че, каквото е станало е станало, такова е и да се взираш и да не се взираш, няма да се промени без конкретни мерки. Чертаеш си плана и си го следваш. Ама си го следваш без да се укоряваш и да очакваш одобрение от друг и да очакваш проблема да се реши с магическа пръчка. Женската логика ми бяга с паниката и крайностите.
И да допълна, авторката ми изглежда в депресия, а от там едната мотивация за спорт(не е ясно дали изобщо и е препоръчително още да спортува) няма да я изкара. Затова казвам, че не трябва да се взира само в това, а да се радва и на бебето си,  да си намери и положителни емоции, но да отделя и време за себе си. Един вид да си начертае план, но да не е фиксиран само на тема - да се върна в предишната си форма. Аз не разбирам защо я бутате към пропастта продължавай да се самосъжаляваш, гледай се и се обвинявай и междувремнно спортувай.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 22:00 от Zverche84

# 71
Ама аз въобще не искам той да ме харесва и въпросът не стои, когато аз не се харесвам. Следователно се грижа за себе си всеки ден, без въобще да изпадам в размисли защо да го правя. Това се нарича функциониране в състояние на относителен баланс, и далеч не визирам само външния вид. Какво приемане? Защо? За да се измъчва всеки ден харесва ли я, не я ли?

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 22:12 от Дренка

# 72
  • София
Изобщо не разбираш, знаеш си твоето и това си е. Ако прочетеш, по внимателно моите мнения, ще видиш, че никъде не казвам да не предприема нищо, а да не се фокусира само върху едно нещо. Здраве да е, не помагаме на авторката така. Няма смисъл да продължаваме.

# 73
Факт е,че това,което излъчваме откликва в околните. И не е свързано с кг и други дефекти.
Промяната заради някого,не променя същността .
С бременността качих около 25кг,но толкова много я очаквах,толкова много се радвах,че нищо друго нямаше значение.
Бях огромна,но пълна с енергия.
Родих секцио.Година може би...Всичко се сви и кожата не висеше..Белезите,които останаха ,са белега от операцията и стриите.
Търпение,няма как да се случи на втория месец.

# 74
Ти изначално не говориш за предприемане, а за приемане. Това го разбрах, но излизаш от конкретиката на случая.

Общи условия

Активация на акаунт