Не го привличам /след бремеността/

• 8 233
  • 140
  •   1
Отговори
# 90
Затова писах, че има време, но не сега е моментът. По-нататък наистина от човека си зависи, щом го иска, надявам се ще го направи. Имам всякакви примери около себе си: едни успяха да се стегнат и постигнат резултат, други започнаха, но:"оф, време нямам, кога да готвя, чистя, изморена съм......", оправдания и така си останаха в не дотам добра форма, трети го приемат за нормално и се оправдават с годините си, които не са толкова много, други пък са със здравословни проблеми.. Засега донякъде ги спасява младостта. Но пък, като наблюдавам мъжете, имам чувството, че повече от жените се занемаряват. Шкембета напускали, паласки, ама иначе с претенции, когато стане въпрос за жена. Тя е длъжна да е красива. Е, така си е, красивата жена радва окото и не само, но и тя има своите претенции. Малко заофтопих, ама....те са навързани нещата.

# 91
Аз не мога да разбера, защо се лепи етикет за маниакални и психически отклонения при жени, които държат на външния си вид. За мен няма по нормално нещо от това, една жена да държи на начина по който изглежда, независимо години и раждания. Все пак жените, освен майки сме и личности.

# 92
Аз също държа на външния си вид. А и се чувствам по- добре без излишни килограми, чисто физически съм по- подвижна и по- бавно се изморявам. Но първите месеци след като родих ми беше приоритет детето, да бъде обгижвано и кърмено. След 5- 6 месец, когато вече се бях нагодила напълни към новата ситуация, си взех велоергометър и правя упражнения вкъщи. Не съм се вманиачила, че още от излизането от родилното трябва да ходя на фитнес, че нали имам излишни килограми. Всичко трябва да е в разумни граници и когато му е време.

# 93
Но това значи ли, че си психично болна, ако те дразни начина, по който си изглеждала?

# 94
Нищо лошо няма в това, една жена да прави каквото и харесва. Ако и се спи, да спи, ако и се спортува, да спортува. Ти във втора тема налагаш разбиранията си за "поддържане".

На една току що родила жена, не смятам, че вглеждането в някакви детайли е от полза. И да, намирам за проява на лош вкус да се коментрат други хора отнсно теглото им.

# 95
Смятам, че ако приоритета ти е да изглеждаш добре, вместо да си гледаш новородено дете и да спазваш диети, вместо да го кърмиш, да определено нещо не е наред в цялата ти ценностна система. Не мога да казвам дали някой е психично болен, има си лекари за тази работа.

# 96
Ама четете бе, хора. Никой не е написал майката след раждането веднага да влезе в активен тренировъчен цикъл и след няколко месеца да стане олимпийска шампионка като Стефка Костадинова. Всички признават, че трябва време. Спорът не е с майките, а със съветничките, проповядващи идеята да не се полагат усилия, а да майката да се научи да се харесва каквато е станала (дебела) и да не и пука от това. И ако мъжът и вече не я намира за секси да му се развее пред носа знамето с бебето - демек родила съм и си длъжен да ме намираш за секси, а аз ще си дебеля колкото искам.  Изпълнила съм задачата (бебето) и сега ти си длъжен да нямаш изисквания към вида ми.

# 97
  • София
Авторката явно има доста спокойно бебе щом на втория месец е на тема външен вид. Аз изобщо не знаех къде се намирам, дали е ден или нощ. Помня едно безкрайно кърмене, цедене, смяна на памперси, сигурно съм се и хранила, може и да съм спала някога, но не много. Чак след може би още два месеца започнаха да се проясняват нещата. Да не говорим че не ми беше и разрешен спорт, след секцио не става веднага тази работа.
След като спрях кърменето много бързо си върнах и килограми, и всичко, но си трябва малко време, не става от раз пак с плочки. Дори ми е чудно за какво занемаряване става въпрос ДВА месеца след раждане. Та те лохиите са месец и отгоре, как след 2 седмици все едно не е било...
Но и 20-30 качени кг за една бременност са доста, дори не мога да си го представя, дори не знам дали е ОК от здравословна гледна точка. Поне на мен ми ги следят, първата бременност качих 12-13 кг, сега съм +10 и едва ли ще "подобря" предишните.

# 98
Ама четете бе, хора. Никой не е написал майката след раждането веднага да влезе в активен тренировъчен цикъл и след няколко месеца да стане олимпийска шампионка като Стефка Костадинова. Всички признават, че трябва време. Спорът не е с майките, а със съветничките, проповядващи идеята да не се полагат усилия, а да майката да се научи да се харесва каквато е станала (дебела) и да не и пука от това. И ако мъжът и вече не я намира за секси да му се развее пред носа знамето с бебето - демек родила съм и си длъжен да ме намираш за секси, а аз ще си дебеля колкото искам.  Изпълнила съм задачата (бебето) и сега ти си длъжен да нямаш изисквания към вида ми.

Никой не каза подобно нещо. Просто става дума за съвсем прясно родила жена. Аз лично съм завиждала на тези с желанието за секс на третия ден след раждането. На мен лично първите месеци ми бяха като в транс.

И докато кърмех не успях да сваля килограми. И да, в началото е изключително полезно да не се впряга за външния си вид. Следродилната депресия не е за подценяване.

# 99
Да, бе, я изчети пак и ще видиш дали никой не е казал.

# 100
  • София
То зависи и как четеш, ама това е една друга тема.

# 101
Да, бе, я изчети пак и ще видиш дали никой не е казал.

Четох я. Повечето мнения се покриват с моето.

Раждането и началните месеци са силно стресов период за майките. Емоционално, физическо, хормонално  и в този ериод не им е необходим допълнителен стрес. Следите от бременността няма как да изчезнат за месец-два и е по-добре да няма стрес. От него също се пълнее. И да, в този момент е важно да се харесва жената, каквато е. После има време и за спорт и за диети.

# 102
Според мен, всички, които твърдите, че родила жена е редно на следващият ден да се депресира от външният си вид и да прави по 10 км. крос и лицеви опори не сте съвсем в действителността.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 18:30 от bubanka

# 103
От тези по улицата, някои са ги харесали, че и забременили на 100 + килограма,  та дишайте спокойно. А като гледам колко момичета между 18 и 25 са огромни, не ще да е запускане след раждане.

# 104
При мен дойде това време "после" Grinning Детето спи обеден сън, а през това време аз си тренирам. Имам и желание за здравословно готвене, защото искам детето ми също да яде здравословно. Има дни, в които не ми се получава тренировката, но смятам, че 4-5 дни седмично са достатъчни. С малко повече желание и организация стават нещата. Е, и детето трябва малко да съдейства със спането Grinning

Общи условия

Активация на акаунт