Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 355
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Да, аз спазвах всички изисквания и въпреки това нищо, даже падна още...
Сега ще видим с тия ампули какво ще стане, дано да има резултат. Наистина са отвратителни на вкус. Confounded
Билковата кръв според моята доки е слаба и върши работа за поддържане на нивата... Но не и за качване на стойностите, когато са доста ниски.

Започнах и с аронията днес...
Боядисва език и зъби якооо. Joy

# 511
Аз съм с желязодефицитна анемия и в началото на бременността бях с 106 хемоглобин,сега е 130 и ми казаха да го спра. Пиех два пъти на ден по едно ферофолгама. Не съм спазвала нищо друго освен надалеч млечните. Заедно с магнезия го пиех и пак се е натрупал.

# 512
А от този лилав гад ферофоргамата какъв нечовешки запек ме беше хванал....И сега като се сетя рева 🙈

# 513
Аз съм по принцип все запечена, и даже като има някой разстройство от храна на мен нищо не ми става,ям си комбинации зеле с царевичка и фасул и нищо. Но от ферофолгамата запича да, но сега не бях толкова ,всеки ден си ходех. Може би защото пия 3*2 магнерот и той регулира работата.

# 514
Момичета и аз все още не пазарувам нищо. Мисля есента да започна,  а сега само се оглеждам, чета и сушам по опитните мамита. Бих искала да попитам какво мислите за многократните пелени? Бихте ли заменили памперсите с тях? А за стъклените шишета?
Това ще ми е първо детенце и супер много въпроси имам в главата си. Но все си викам има време, да мине и следващата морфология в 28 седмица , ще започна с покупките. Но ме гложди любопитството за някои неща.

# 515
Здравейте Simple Smile

Преглед 23 г.с  бебка е около 400 гр., всичко е наред, но не можахме да си направим снимка, защото нейно величество си беше скрила с ръчичките личицето, за сега е с надолу главата и дано така да си остане.  Според изследванията най-накрая сме убили гъбичките и дано да не се връщат, че голяма мъка. Вече съм общо +9 кг. за бременността, надявам се да кача още много, че и без това се чувствам като танк....

След прегледа, купих и първи дрешки за малкото мишле Simple Smile Вчера с таткото даже установихме две имена, които и двамата харесваме, ноооо аз честно казано, имам едно по-любимо, за което се надявам да го убедя Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 19:03 от Teddy.Z

# 516
Teddy.Z, сигурна ли си, че е 400 грама бебката? Моят юнак го измериха 670 грама в 23+1.Rolling Eyes

# 517
И нас вчера ни теглиха 662 гр. Но има значение кога ти е термина все пак 2-3 седмици са си от значение. И има различни хора по- едри, по- дребни.....

# 518
Teddy.Z, сигурна ли си, че е 400 грама бебката? Моят юнак го измериха 670 грама в 23+1.Rolling Eyes

Толкова е да, но от самото начало има лека забавяне в развитието,  според док. ще навакса през следващите няколко седмици. Преди месец ходихме при д-р. Чачева, според която не е забавяне, а най-вероятно става въпрос за грешен термин,  смята че най-вероятно в месеца на зачеване овулацията е настъпила по-късно. Но, тъй като всички други показатели са добри, според нея няма за какво да се притесняваме. В началото на септември сме отново на консултация при нея Simple Smile

# 519
Здравейте! Аз съм от тези, които не бързат с покупките. За сега почти на 100% съм се спряла само на кошара(комбинирана с шкаф и трансформираща се в легло с бюро след време). За дрешки не бързам, защото има от кого да взема и ще видя дали нещо ще трябва изобщо, че те бебоците ги израстват с часове едва ли не. За име не можем да се спогодим с таткото, аз харесвам нещо, което не му допада особено и обратното, но има време все ще го измислим докато се роди. Иначе съм качила около 7кг в 22+4г.с
На втора ФМ(второ мнение) миналата седмица ме поуспокоиха малко, след като първия док ме стресира малко, но още се чудя дали да мина трето мнение или да направя някой неинвазивен тест за по-сигурно, че двамата доктори мерят по различен метод и не знам на кого са се доверя. Иначе бебо беше 400гр преди 2 седмици(но пък той върви със седмица назад попринцип) ,предполагам и при мен е вече около 600, ще разбера другата седмица. Постоянно шава, но не мога да разбера от какво идват движенията, дали рита с крачета, бута с ръчичка или просто хълца. Някой път като се разбунтува и има по 15-20 последователни потупвания.

# 520
Здравейте, мамчета! 😊 Вчера бях на ФМ  и огледахме бебка с подробности. 23+1г.с. - 645гр. Върви с 5 дни напред. С предна плацента съм, но момата е като каратистка. Има вечери, когато трудно заспивам от ритниците ѝ.
Шийката на матката е 3,5 см. За подуването на кракът и вените ще нося ортопедичен чорап до горе.
За пазаруването съм като луд с картечница. Вече купихме количка, кошарка за нашата спалня и трансформиращо легло за детската стая, която в момента ремонтираме. Дрешки  доста понакупих. Имам от Пепко, от Лидъл, от Н&М и Джъмбо. Преработих списък от нета и отмятам по него.
За хемоглобина пих билкова кръв, но не съм пускала изследване да видя как е.
Почивката ще е през септември, макар, че в Пловдив е отвратителна жега и не бих отказала прохлада от морето или планината. 😊

# 521
Това колко тежи бебето ми беше фиксация,като родих баткото 2 830,плаках колко е малък...Др.Велев ми каза важно е да е здраво килограмите не винаги означават здраво бебе,важно е органите и системите да са развити.Като ни изписаха на 4тия ден и той ми казва виждаш ли всичко му е наред.И наистина качи си килиграм първия месец.А в момента си е напълно нормален.Сега да си призная си мечтая да не е толкова едъро и това бебе ,че да е по-леко секциото и да може да ми стигне кърмата в първите дни.Грам не се интересувам колко е в момента ,последния месец качват основно .Пуснала съм му края,само здрави бебета желая на всички на финала!

# 522
  • София
Момичета, тия антиеритроцитни антитела кога се пускат ?
И аз, и ММ, сме А+ кръвна група.
В този случай трябва ли да го правя това изследване ? Thinking

# 523
Момичета, тия антиеритроцитни антитела кога се пускат ?
И аз, и ММ, сме А+ кръвна група.
В този случай трябва ли да го правя това изследване ? Thinking
rave щом си А+ няма защо да правиш изследването. То се прави само когато майката е с - резус фактор.

# 524
Как спите вечер. Аз снощи обикалях в 1,30 и ядох кисело мляко на терасата.Гледах червения сърп на луната. Няма заспиване. Зяпах в телефона.... Трудно ми се доспива вечер.

Общи условия

Активация на акаунт