Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 331
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Да, чувството да усещаш бебето вътре, е незабравимо Heart Аз усещам бебка от седмици, първоначално бяха като пеперуди, а сега я усещам повече.
Кога ви е сватбата? Явно с бабите имате еднакъв вкус, честито Grinning Heart по принцип е голямо улеснение, така е.
Бебето няма ли да спи първоначално при вас?
Бебката ще спи при нас в кошара, а детската стая ще се ползва за кърмене и за смяна на памперси, за да не пречим таткото през нощта, а на мен ми трябва осветление Grinning

Мами, вие кога ще отделяте бебето от вас и да бъде в детската стая?
Ние мислим нашето бебче поне 6 месеца да го държим в нашата спалня. Иначе в детската стая ще си му бъде всичко, само легълцето в нашата. Но за отделянето - ще видим как ще го усетим, според мен още е рано да се каже. 6 месеца ни е минимума 😊
Иначе чувството да ритка бебчето е уникално, наистина, аз само чакам да легна и да започне да се движи ❤
Ние смятаме да купим повечето неща есента, но основно големите покупки - количка, легълце, кошче... а дрешките смятам да взема ако излезе нещо изгодно някъде, но майка ми каза, че всички ще ми подаряват дрешки така или иначе, така че да не купувам много 😃

# 121
  • Sofia
Аз кърмя, така че поне година ще спи между нас 😁 С първото бебе имахме креватче и го подарихме. Останали три са били при нас и после директно в детска стая на обикновено легло Simple Smile

# 122
Благодаря ви момичета.
За желязото и вит. Д  знам,че са в ниски стойности и трябва да съм по сериозна и да ги пия.
Някоя от вас спомня ли си упражнението при болки в кръста,че не го намирам? Днес нещо ми стана на кръстта докато бях на плажа и много ме бори

# 123
Върнах се от Надежда. Арабаджикова вероятно е много добър специалист,  заради което е много търсена, но за втори път нейното отношение бе ужасно. Вече ще се преглеждам при доктор Станева. Както и да е......бебо е 350гр (миналия вторник бе 240гр) и върви седмица напред. Разположил се е с дупето нагоре. Шийката е 31мм, а влязох за серклаж с едва 15мм. Оставам на утрогестан до 34г.с. и магнезий. Пуснах за антиеритроцитните антитела и ще ги чакам в неделя. Доволна съм и мисля утре да се почерпя една разходка до този зоокът Алис. Целувки от мен.

# 124
Днес ми мина ранната фетална в 18 гс и 3 дни при д-р Чачева  в Надежда и  официално чакам момиченце  😍😍😍😍Интуицията и този път не ме подведе. Термин 22.12
Скруби, какво стана, че не си доволна? Иначе шийката ти вмомента е много добре и всичко ще е супер! 🥰

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 18:44 от pamela_bo

# 125
Аз кърмя, така че поне година ще спи между нас 😁 С първото бебе имахме креватче и го подарихме. Останали три са били при нас и после директно в детска стая на обикновено легло Simple Smile
Жанинче, не ви ли е страх да спи бебето между вас? 😮 Ние с ММ изобщо не го бгоим за опция, да не вземем да му направим нещо... така де, вие вече имате опит определено 😃 Просто се зачудих... и аз смятам да кърмя, поне до годинка, а ми се ще и повече, но легълцето на малкото ще бъде до моята страна на леглото, така че лесно да мога да го взимам да го кърмя, че то ще е и зима и хич няма да ми се излиза изпод завивката на всеки 3 часа 😃

# 126
В началото като спиш на 3 часа, тоест  будуваш повечето време ,хич няма да ти се става ако кърмиш. И аз в началото държах бебето в кошарата и ставах да кърмя, но когато открих колко по- удобно е направо да си е до теб,си продължихме така. В повечето вечери е била до мен за да хапва вечер,а през деня в кошарката.
Няма как да смачкаш бебето,просто от умора не мърдаш хахахах,пък и природата и инстинктите ще проговорят.

Много ми е интересно нашето куче,явно си усеща, че съм бременна и само седи и ме гледа,пази ме,а като стана и то става и се подмества да не го стъпча. Преди не мърдаше , а сега ми прави път. Душичка усеща явно.

# 127
  • Sofia
Жанинче, не ви ли е страх да спи бебето между вас? 😮 Ние с ММ изобщо не го бгоим за опция, да не вземем да му направим нещо... така де, вие вече имате опит определено 😃 Просто се зачудих... и аз смятам да кърмя, поне до годинка, а ми се ще и повече, но легълцето на малкото ще бъде до моята страна на леглото, така че лесно да мога да го взимам да го кърмя, че то ще е и зима и хич няма да ми се излиза изпод завивката на всеки 3 часа 😃
Не ме е страх. Спалнята ни е 180 см широка и между нас могат да спят три новородени. Освен това сънят ми е много лек. Случвало ми се е да се събудя преди момента, в който ще започне да мрънка..Но наистина си е на всеки три часа , я може и по-често и ставане ( още повече ходене между стаите) за мен не е вариант 🤪

# 128
И аз мисля да кърмя до година и половина - две. Затова планът ми е дребното да е в спалнята, и то не на сгъваема кошара, а на дървена, долепена до спалнята и на едно ниво с нея. Така само ще се примъквам и отмъквам от него, без да ставам, нито да го вдигам. Това е най-удобният вариант, който съм виждала.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 19:28 от Fifiana

# 129
Fifiana, ние сме така с креватчето и ми е супер удобно. Единствената разлика е, че винаги леглото си е било с решетка, така и не се престрашихме да я махнем.

# 130
Пами, няма да обяснявам защо. Аз не съм от тези, които искат да ги галят с перце и да им говорят мило, ноооооо някой да ми повишава тон и да ми се кара,  това няма да го допусна. Иначе от 8 години съм клиент на Надежда и там само усмихнати хора съм срещала.  Тя е първия ми негативен сблъсък. Просто ще я игнорирам.

# 131

Все едно, за мен става въпрос, не съм ползвала кошара за нито едно дете, естествено имам 2 от първото, но нови. И двете си спяха при мен и после на легла, мисля че това с кошарата е супер неудобно, по 100 пъти да ставаш, особено като започнат коликите, сега за близнаците съм измислила от тези малките кошчета, на колелцата, които се залепят за спалнята и после директно в легълца с преградка(подвижна)

# 132
forever_smile, под ремонт на бебешката стая имам предвид бебешка + наша спалня за година/две или колкото преценим. Ние живеем в голямо жилище и в момента спалнята ни е на 2рия етаж, но стълбите са стръмни и ще е опасно и неудобно да се качваме с бебе, пък и аз като ми порасне корема ще ме е шубе. За това ще преустроим едната гостна, а след време ще остане само детска стая, защото е и доста просторна. Ние също имаме голямо легло, поръчахме го даже 200см и подкрепям мнението на Жанинчето, че бебето съвсем спокойно може да спи между родителите. Като с първо дете тепърва предстои да видя какво е, но ми се иска да свикне в бебешко легло, но със сигурност след някое нощно кърмене просто ще го гушкам до мен.

# 133
Леле, момичета, няколко дни бях много натоварена и хич не се добирах до форума, а вече си имаме нова тема, и то цели 9 стр. Рейвче, чудесно си се справила, както винаги. ❤️

Аз не съм суеверна, мисля да почна да пазарувам за моя малък мъж от септември - в момента сме в процес на довършване на жилището ни и още сме на квартира, очаквам другата седмица финално да приключим с майсторите, но си имам едно на ум, че с майстори винаги е непредвидимо, така че когато успея да изчистя, подредя и оправя целия ни багаж, тогава ще мисля за новите покупки. Просто за момента съхранението им ще ми създава известни неудобства.

Иначе, аз нещо се притесних да не съм предозирала с вит. Д. През април ми беше около 6 при референтна долна граница около 20 и ми изписаха Вигантол по 6 капки на ден, които чинно си приемах. Междувременно, на ЖК ми изписаха Огестан до края на бременността, който също съдържа вит. Д, и започнах да ги пия заедно може би около месец. На последната ЖК се разбрахме като си пускам ПКК да направя и ново изследване на витамина, но аз хич не се и усетих да питам дали е ок, че съм приемала двата препарата заедно... 😩

Все пак, силно се надявам всичко да е наред и да няма последствия този завишен прием (доколкото изобщо може да е успокоение, мисля, при моите стойности направо се води дефицит, който не се възстановява толкова бързо, на това разчитам).

Постът ми стана километричен, пожелавам ви много слънчев ден и ви пращам поздрави от едно китно балканско селце! 🌲

# 134
Здравейте, момичета! Има ли сред вас мамита с диагноза инсулинова резистентност? До сега не съм спазвала кой знае каква диета, но от сега нататъка ще се наложи. Вече съм в 18 г.с. и съм качила 4 кг, което не е много окей. Стартирах от 88 кг.....Доки каза , че трябва да почна да се ограничавам от въглехидрати, обременяване ще ми направят в 24 г.с., Скоро ни предстои и ФМ и ще видим как е бебчо, но до тогава ми се иска да чуя и други мнения по въпроса, относно как се храните, за да не качваме мн кг, съответно да нямаме проблем с нивата на захарта.

Общи условия

Активация на акаунт